Jegesmedvék vs. MAC - Gőz: csatárnak szegődve vezéregyéniség

Miskolc - Előnybe kerültek a Macik a Mol Liga döntőjének harmadik összecsapása után.

Miskolc - Előnybe kerültek a Macik a Mol Liga döntőjének harmadik összecsapása után.

A jégcsarnok emeleti üvegablakai mögül nézte a mérkőzést Magosi Bálint, a hazaiak gólzsákja, akit – mivel a második, Budapesten rendezett találkozó után meglökte az egyik vezetőbírót – három mérkőzésre tiltottak el. Fegyelmezetlensége (amelyet nem kívánt kommentálni) érzékenyen érintette a Macikat, az aranysisakos csatár helyére Sági Martint tette az első sorba Douglas Bradley. Az idei nézőcsúcs is megszületett: csak tíz fizető néző hiányzott a kétezerhez.

Balról és jobbról

A 2. percben három vendégjátékos vitte fel a korongot egy védőre, Somogyi az átadás helyett balról lőtt, Adorján azonban zárta a szöget. Az 5. percben Sakarist magas bottal való játékért kiültették, a fór alatt hatszor lőttek kapura a vendégek, de a vezetőgólig nem jutottak el. Nem sokkal később a másik oldalon történt hasonló, a piros-fehérek azonban kihasználták ember­előnyüket: Johnston lövése Bálizsról oldalra pattant, Gőz jókor volt jó helyen és balról, közelről a kapu jobb oldalába passzolt (1-0). Utána következett a fináléban már megszokott páros kiállítás, így mindkét oldalon négyen maradtak a jégen. A 12. percben Escobedo is a pihenést választotta, és ezalatt a négy miskolci majdnem mattolta a három fővárosit. Nem sokkal később Kovács B. ráfeküdt a korongra, így a játék késleltetése miatt szintén mehetett a büntetőpadra. Ismét jött Gőz, aki ezúttal jobbról, közelről gurította a játékszert Bálizs ketrecébe (2-0). A 17. percben Galanisz emberhátrányból jegyezhette volna a harmadikat, de szemből fölé emelt.

Vojtkó távolról

A 25. percben Vojtkó jobbról, a kék vonal közeléből bombázott kapura. Lövése mellé ment volna, Olson azonban „segített”, róla pattant be a játékszer (3-0), és mindenki már csak akkor eszmélt, amikor már rezgett a háló. A 27. percben emberhátrányból érkezhetett volna a negyedik, de kettő az egy elleni támadószituációt nem sikerült átváltani. Nagy különbség mutatkozott az alakulatok között, sokszor úgy tűnt, mintha a piros-fehérek többen lennének a jégen. Felszabadultan és remekül korongoztak, a MAC-nak pedig a látottak miatt elment a kedve a játéktól. Bár alapvetően sportszerű küzdelmet vívtak a csapatok, mégis sok kiállítás történt, a játékvezetők ugyanis minden apróságot is megtoroltak.

A záróharmad 43. percében Escobedo távolról vágta be a fővárosiak szépítő gólját, a korong Adorjánt érintette (3-1), és ez felbátorította őket, kábultságukból magukhoz tértek, egymásután tüzeltek. A 46. percben Colin középről célzott, korongja Bálizst érintve ment be (4-1) és a publikum azt hitte, hogy kiütés lesz a vége. Az 51. percben Kovács B. emberfórból összehozta csapata második „fáját” (4-2), majd Somogyi lövése túljutott Adorjánon, Nagy K. pedig kozmetikázott (4-3) és máris ritka izgalmakat hozott a hajrá. Az utolsó percre lement Bálizs, majd Majoross Gergely időt kért, viszont az egyenlítés elmaradt.

Csütörtökön semmi nem ment be a Maciknak, szombaton fordult a kocka, és ötven percig minden pompásan sikerült nekik. A döntőhöz méltó színvonalú, remek iramú és látványos összecsapáson ugyan picit rezgett a léc, de a Jegesmedvék teljesen megérdemelten diadalmaskodtak – a jégkorongra olyannyira jellemző fordulat pedig már sehová nem számít…

Dániában nem...

A találkozót megnézte Bódog Tamás, a DVTK NB I-es labdarúgóinak napokban kinevezett vezetőedzője, aki az első szünetben ezt mondta a VIP-ben:

– Évekkel ezelőtt, amikor még a Videotonnál dolgoztam, jártam utoljára hokimeccsen. Az Alba Volán csapatát többször is láttam, viszont Dániában elhanyagoltam ezt a sportágat, most viszont örömmel jöttem szurkolni a piros-fehéreknek.

A párharc negyedik meccsét hétfőn 18 órától rendezik a budapesti Tüskecsarnokban.



Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – MAC Budapest

4-3 (2-0, 1-0, 1-3)

Miskolc, 1990 néző. V.: Babic, Kincses (Soós D., Muzsik).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Láda B., Leppanen, Pavuk, Galanisz, Sági (1) – Gőz 2, Vojtkó 1, Miskolczi, Tóth A., Hajós – Colin 1 (1), Tuominen, Sakaris (1), Johns­ton (3), Toulmin – Laczkó, Karda, Szopos, Ritó, Popovics – Kiss B. (cserekapus). Vezetőedző: Douglas Bradley.

MAC Budapest: Bálizs – Escobedo 1 (1), Kovács B. 1, Nagy G. (1), Booras, Nikiforov – Pozsgai, Olson, Jubinville (1), Nagy K. 1 (1), Terbócs – Vokla, Ruikka, Könczei, Kovács Cs., Somogyi (1) – Mestyán, Silló, Keresztury, Roczanov, Tóth R. – Arany (cserekapus). Vezetőedző: Majoross Gergely.

Kiállítások: 16, ill. 18 perc.

Douglas Bradley: – Nagyszerű mérkőzést játszottunk a kemény riválissal szemben. Felesleges kiállításokat csináltunk, és ezt a MAC kihasználta, így a meccs vége idegtépőre sikeredett, de sikerült behúznunk a meccset. Nincs megállás, folytatásban is mindig győzni akarunk.

Majoross Gergely: – Az eddigi három találkozó közül most játszottunk a legjobban. Az első harmadban öt-öt ellen kiválóan teljesítettünk, de utána fegyelmezetlenek voltunk és felesleges kiállításokat szedtünk össze, ezekért pedig megbüntetett minket a DVTK. Ezekkel a vereségekkel nincs problémám, mert lehet belőlük építkezni. Tragédia nem történt, riválisunk 2-1-re vezet, de mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy elérjük a négy sikert.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-1 a DVTK Jegesmedvék javára.


A MOL Liga döntőjének programja:

1. mérkőzés

  • 2017. március 14., kedd (Miskolc), 17:00: DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest 5-4 (1-1, 2-1, 1-2, 1-0)
  • 2. mérkőzés

  • 2017. március 16., csütörtök, 19:45: MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)
  • 3. mérkőzés

  • 2017. március 18., szombat (Miskolc), 19:00: DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest 4-3 (2-0, 1-0, 1-3)
  • 4. mérkőzés

  • 2017. március 20., hétfő (Budapest, Tüskecsarnok), 18:00: MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék
  • 5. mérkőzés

  • 2017. március 22., szerda (Miskolc), 17:00: DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest
  • 6. mérkőzés - amennyiben szükséges

  • 2017. március 24., péntek (Budapest, Tüskecsarnok), 19:45: MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék
  • 7. mérkőzés - amennyiben szükséges

  • 2017. március 26., vasárnap (Miskolc), 17:00: DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!