DVTK Jegesmedvék: Tychyben jobb volt a Tychy

Miskolc, Tychy - Nem jutottak tovább a Lengyelországban rendezett Kontinentális Kupából a Macik.

Miskolc, Tychy - Nem jutottak tovább a Lengyelországban rendezett Kontinentális Kupából a Macik.

A jégkorong Kontinentális Kupa C-csoport 2. fordulójában, szombaton a DVTK Jegesmedvék csapata a romániai Dunarea Galati együttese ellen játszott. A kezdeti uhatolózó játék után emberelőnyös helyzetbe kerültek a Macik, de ezzel nem tudtak élni. Ezt követően Láda B. 2+2, Hildebrand pedig 2 percet kapott, az eredmény azonban 0-0 maradt. A 13. percben Tóth A. hozta helyzetbe Hajóst, aki közelről vezetést szerzett a piros-fehéreknek (1-0). Később is elsősorban a miskolciak domináltak, előnyüket viszont nem tudták növelni. A 27. percben Gaspar kapott bottal akasztásért kisbüntetést és a Jegesmedvéknek mindössze 13 másodpercre volt szükségük ahhoz, hogy Magosi és Galanisz asszisztálása után Láda B. megszerezze második találatukat (2-0).

A 34. és a 45. percek között öten is a kiállítás sorsára jutottak. Ekkor éledtek a galaciak esélyei, akik Krajci révén úgy szépítettek, hogy öt mezőnyjátékosuk volt a jégen három miskolcival szemben (2-1). A romániai alakulat az egyenlítésért küzdött, de a piros-fehérek biztosan álltak a lábukon, sőt az 50. percben Johnston 3-1-re alakította az állást és ezzel a 3 pont sorsa is eldőlt. A hajrában még erősítettek a miskolciak, akik az elfáradó Dunarea gárdájával szemben Pavuk és Albert T. révén még kétszer vették be a hálót, így alakult ki az 5-1-es végeredmény.

A 3. fordulóban

A DVTK abban a tudatban lépett pályára vasárnap a házigazdák, vagyis a lengyel GKS Tychy gárdája ellen, hogy számára a rendes játékidőben elért döntetlen is elegendő a továbbjutáshoz, míg a Tychy csak a 60 perces sikerrel, azaz 3 ponttal ugorhatott a táblázat élére, mivel utóbbi csapat szombaton, hosszabbításos meccsen csak egy pontot szerzett a szlovén Jesenice ellen. Két perc, két kiállítás, így kezdődött a torna utolsó összecsapása, majd a 4. percben Gőz átadását Hajós emberelőnyben vágta a kapuba (0-1). Nem sokkal később öt a négy, majd – ötvenhárom másodpercig – öt a három ellen játszott a lengyel gárda, amely össze is hozta egyenlítő gólját Kristek révén (1-1). Folytatódott a kiállítási hullám, hol az egyik, hol másik alakulatból ültettek ki egy, egy játékost a játékvezetők.

A 17. percben átvette a vezetést a Tychy: Woznica ismét emberelőnyből juttatta előnyhöz együttesét (2-1). A második harmadban – a változatosság kedvéért megint emberfórból – Tóth A. egalizált (2-2), aztán egy percre újra kettős emberelőnybe kerültek a házigazdák, de ezt kibekkelték a Macik. A küzdőjelleg domborodott ki, élvezetesek voltak a párharcok, mindkét gárda nagy erőket mozgósított a harmadik gólért. A záróharmadban Magosi végleges fegyelmi büntetést kapott, így kiszállt a játékból. A 44. percben Kristek átadásából Vozdecky lőtte be a GKS Tychy újabb találatát (3-2), majd a 48. percben Kotlorz emberelőnyből a ketrecbe ütötte a korongot (4-2). Másfél perccel a végső dudaszó előtt a DVTK mestere lehívta Adorján kapust, de ráfizetett, mert Kristek az üres kapuba vágta a korongot (5-2), így a Tychy lett a csoportgyőztes. A Maciknak harmadszor sem sikerült továbbjutniuk a Kontinentális Kupában.


Jegyzőkönyvek

DVTK Jegesmedvék – Dunarea Galati (romániai)

5-1 (1-0, 1-0, 3-1)

Tychy, 150 néző. V.: Persson (norvég), Vikman (finn) – Hylynski (lengyel), Polak (lengyel).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Láda B. 1 (1), Leppanen (1), Pavuk 1, Galanisz (2), Magosi (1) – Gőz, Vojtkó, Popovics, Tóth A. (1), Hajós 1 – Cianfrini, Kuqali, Johnston 1, Miskolczi (1), Sági – Laczkó, Colin, Ritó, Albert T. 1, Karda – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Douglas Bradley.

Dunarea Galati: Lakosil – Tamás N., Devecka, Krajci, Gaspar, Buschacher – Góga, Pál Zs., Lantos, Rusnak, I. Munteanu – Hildebrand, Lőrincz, Mihály E., Pál Z., Irimia – Neagos, A. Munteanu – Popa (kapus). Vezetőedző: Marius Trandafir.

Kiállítások: 12 perc, ill. 16 perc.

Douglas Bradley: – Újabb nehéz mérkőzést nyertünk meg. A Galac sokkal jobban játszott, mint pénteken. Gratulálok nekik, mert a nagy pofon után igazán nehéz felállni. Tisztelték a játékot és mindent megtettek a sikerért, valamit kiváló kapusteljesítmény is segítette őket. Csapatunk erejét mutatja, hogy így is nagyobb arányban tudtunk győzni. A mi kapusteljesítményünk is remek volt, és igazán jól küzdöttek a srácok. Köszönöm a szurkolók bíztatását, megható, hogy ennyien kísérnek el minket ilyen messzire, minden alkalommal.

Marius Trandafir: – Az első fordulóban elszenvedett kiütéses vereség után jól tartottuk magunkat, de a nagyobb tudás előtt fejet kellett hajtanunk.


GSK Tychy (lengyel) – DVTK Jegesmedvék 5-2

(2-1, 0-1, 3-0)

Tychy, 3000 néző. V.: Kislov (orosz), Vikman (finn) – Bucki (lengyel), Polak (lengyel).

GKS Tychy: Zigardy – Zatko, Kotlorz 1, Kalinowski (1), Bepierszcz, Kolusz (1) – Kubos (1), Ciura, Komorski, Galant, Jeziorski – Bryk, Pociecha (1), Vozdecky 1 (1), Kristek 2 (1), Kogut – Gorny, Baginski (1), Rzeszutko, Woznica 1, Witecki – Kosowski (kapus). Vezetőedző: Jiri Sejba.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Láda B., Leppanen, Galanisz, Pavuk, Magosi – Gőz (1), Vojtkó, Hajós 1, Popovics, Tóth A. 1 – Cianfrini, Kuqali, Johnston (1), Miskolczi, Sági – Laczkó, Colin, Ritó, Albert, Karda – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Douglas Bradley.

Kiállítások: 12 perc, ill. 12 perc+végleges fegyelmi (Magosi).

Jiri Sejba: – Küzdelmes csatát vívtunk. A harmadik harmad jobb helyzetkihasználása döntött a javunkra. Nagyon örülök a továbbjutásnak.

Douglas Bradley: – Kemény mérkőzésen vagyunk túl, amely előtt tudtuk, hogy fegyelmezetten kell játszanunk és nem szabad kiállításokat összeszednünk. Utóbbit nem tudtuk teljesíteni, megint rengeteget játszottunk hátrányban, ez felemésztette az energiánkat és így nem sikerült legyőzni ellenfelünket.


További eredmények

Péntek: Dunarea Galati – GKS Tychy 0-12 (0-3, 0-2, 0-7).

Szombat: GSK Tychy – Acroni Jesenice 1-2 (0-0, 1-0, 0-1, 0-1) – hosszabbítás után

Vasárnap: Acroni Jesenice – Dunarea Galati 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0) – szétlövéssel

A végeredmény

1. GSK Tychy 3 2 - 1 - 18-4 7

2. DVTK Jegesmedvék 3 2 - - 1 11-7 6

3. Acroni Jesenice 3 - 2 - 1 6-7 4

4. Dunarea Galati 3 - - 1 2 3-20 1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!