DVTK Jegesmedvék: Nagyon okosan kell beosztani az erőt és az energiát

Miskolc - Pénteken Székesfehérváron, szombaton Belgrádban lép jégre a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Miskolc - Pénteken Székesfehérváron, szombaton Belgrádban lép jégre a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Eddig tizenegy meccsen van túl a Mol Ligában a DVTK Jegesmedvék gárdája, amelyre most két nap alatt két feladat vár. A népkertiek pénteken 18 órától Székesfehérváron a Fehérvári Titánok vendégei lesznek, aztán a meccset követően egyből leutaznak Szegedre (körülbelül éjfélre tervezik az érkezést), ott töltik az éjszakát, majd szombaton, a szokásos reggeli teendőket követően Szerbiába, Belgrádba buszoznak, ahol aznap 18 órától a HK Beograd ellen korcsolyáznak ki a helyi arénában.

– Az alapfelkészülésünket nem befolyásolja, hogy így jönnek a meccsek, már hozzá vagyunk szokva az ilyen menetrendhez, az utazásokhoz – mondta Douglas Bradley, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője. – Pénteken egy nagyon jó csapathoz látogatunk, amely meglepett bennünket a szeptemberi, miskolci mérkőzésünkön, amiért a vereségért szeretnénk visszavágni. Akkor néhányan pályára léptek náluk az EBEL-es keretből, most az a csapatuk is játszik, idegenben, de nekünk minden eshetőségre fel kell készülnünk, így arra is, hogy ettől függetlenül jöhetnek „le” emberek. Természetesen elsősorban a magunk dolgával foglalkozunk, hogy az az elképzelés, taktika, szisztéma működjön, amit elképzelünk, s amit látni szeretnék.

Sok lehetőséget

A szakvezető azon érdeklődésünkre, hogy használja-e már ezen összecsapásokat a közelgő Kontinentális Kupára való felkészülésre is, az alábbiakat válaszolta:

– Ilyen, úgymond gyakorlásra nem nagyon van, lesz lehetőség, mert a liga nagyon szoros, közel vannak egymáshoz a csapatok – szögezte le Douglas Bradley. – A Brassó elleni meccsen a vége felé a fiatal játékosok már elég sok lehetőséget kaptak, és ha az eredmények most is úgy alakulnak, akkor ismét fogok erre törekedni. Tíz nap alatt hat mérkőzés vár ránk, így a taktikák begyakorlásán túl inkább a frissesség megtartása lesz a fontos, hogy úgy forgassuk a csapatot, hogy az erőnk mindegyik mérkőzésen végig kitartson. Lehetett látni most a brassóiakon, akik péntek és kedd között négy összecsapást vívtak Magyarországon, hogy ellenünk a végére már elfáradtak, mi ezt megpróbáljuk elkerülni.

Nem szabad kiindulni

Jól állnak a tabellán a Macik, az eddigi 11 összecsapásukból 9-et megnyertek, s ugyan a Dunaújvárossal és a Ferencvárossal még nem találkoztak, talán a vezetőedző „valamit” már le tud mérni a sorozatról, annak erősségéről.

– Kemény, szoros a liga, nehéz dolgunk van mindegyik csapat ellen – húzta alá Douglas Bradley. – Csak egy példa: idegenben, Brassóban 1-0-ra győztünk, de egy kiélezett csatát követően ide is, oda is eldőlhetett volna a mérkőzés, ám a fiúknak köszönhetően végül a mi oldalunkra dőlt el. Éppen ezért emeltem ki azt, hogy a velük szemben kedden aratott 7-1-es sikerből nem szabad kiindulni. Még az úgynevezett gyengébbnek kikiáltott csapatok ellen sem lehet biztosra menni, a Belgrád ellen sem, mert ha kihasználják az ottani körülményeket, akkor bárkit meglephetnek. Úgyhogy az egész sorozatban ilyen kemény találkozókra számítok.

A Jegesmedvék keretében Colin továbbra is sérült, Sakaris a Brassó elleni összecsapáson sérült meg, így ők ketten hiányoznak erről az útról.

Játékosszavak

Miskolczi Márk, a DVTK Jegesmedvék játékosa: – A fehérvári fellépés egy nehéz, kemény találkozó lesz, sajnos itthon megfogtak minket. Egy nagyon jól védekező csapatról van szó, éppen ezért szét kell majd őket húzni a támadóharmadban. Ha ki tudjuk úgy használni a helyzeteinket, mint az utolsó két találkozón, akkor elvileg nem lehet probléma a győzelem megszerzése. A belgrádi csata nem is a távolság miatt nehéz, hanem inkább a környezet miatt, nagy a csarnok, máshogy kell felállni, a belgrádi csapatnak pedig nincs veszíteni valója, csak nekünk. Mind a két meccsen szeretnénk begyűjteni a 3-3 pontot.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!