Rajtra kész a Macik kerete

Miskolc - Újabb kanadai hokist szerződtettek a Mol Liga-startra készülő DVTK Jegesmedvék.

Miskolc - Újabb kanadai hokist szerződtettek a Mol Liga-startra készülő DVTK Jegesmedvék.

A jövő héten pénteken a miskolci jégcsarnokban 18.30-kor kezdődő, a román Dunarea Galati elleni jégkorong Mol Liga-rajtra készülő DVTK Jegesmedvék együttese tegnap este lejátszotta utolsó felkészülési meccsét a Szlovákiában található Túrócszentmártonban. A piros-fehérek kerete ezen a napon egy újabb kanadai játékossal bővült, aki ugyan ezen a találkozón még nem lehetett jelen, mivel a szerződtetésére csak most került sor, de várhatóan hétfőn megérkezik Magyarországra, és kedden csatlakozik a Macikhoz, pénteken pedig bemutatkozhat.

– Andrew Johnston az Egyesült Államokból, az ECHL-ből érkezik. A 25 éves szélső a tavalyi szezont megelőzendően a Philadelphia Flyers farmcsapatainál játszott három évig, és 50 alkalommal az AHL-ben is jégen volt – tudtuk meg Egri Istvántól, a DVTK Jegesmedvék csapatát működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosának képviselőjétől, aki érdeklődésünkre azt is elmondta, hogy tulajdonképpen már csak egy üres, légiós hely van kiadó a csapat keretében, de azt tartaléknak hagyják meg, és azon a poszton töltik majd be, és akkor, amikor ez szükséges, hiszen január 31-ig lehet még igazolni.

Hogy miért?

És hogy miért Egri István, és nem Egri Gergely nyilatkozott erről lapunknak? Ugyanis a DVTK Jegesmedvék jégkorongozóinál az eddig csapatmenedzserként dolgozott sportvezető szeptember 1-től a Magyar Jégkorong Szövetség sportigazgatói tisztségét tölti be, és ebben a funkciójában nem vállalhat egyetlen klubnál sem munkát. Mivel Egri Gergelynek a DVTK-tól való távozásával űr keletkezett, így ezt most be kell töltenie valakinek.

– Nem sok időnk volt arra, hogy Gergő pótlását megoldjuk, így abban maradtunk, hogy a feladatait kettőnk között elosztjuk, új kollégánkkal, Nagy Ádámmal – mondta Egri István, aki azt is hozzátette, hogy ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy ameddig nem találják meg erre az új helyzetre az ideális megoldást, addig a klub operatív irányítása visszakerül hozzá.


A DVTK Jegesmedvék keretéről

Maradtak: Galanisz Nikandrosz, Hajós Roland, Tóth Adrián, Kiss Bence, Láda Balázs, Miskolczi Márk, Gőz Balázs, Pavuk Attila, Ritó László, Adorján Attila, Vojtkó Mátyás, Jarkko Leppanen, Popovics Patrik.

Érkezetek: Bernáth Milán (DVTK U20), Kovács Arnold (DVTK U20), Laczó Ákos (DVTK U20), Albert Tibor (DVTK U20), Magyar Balázs (DVTK U20), Karda Milán (DVTK U20), Szeszák Martin (DVTK U20), Szopos Ottó (DVTK U20), Benedek Roland (DVTK U20), Sági Martin (Linz U20), Magosi Bálint (Briancon, francia), Colin Joe (kanadai, hátvéd – Colorado Eagles, amerikai), Peter Sakaris (kanadai, csatár – Wichita Thunder, amerikai), Paul Cianfrini (kanadai, hátvéd – Wheeling Nailers, amerikai), Alekszandr Zakirov (orosz, kapus – Forest Lake Lakers, amerikai), Andrew Johnston (kanadai, csatár – Tulsa Oilers).

Távoztak: Sagert Kalvin (Fehérvár AV19), Dudas Jesse (TPS Turku, finn), Somogyi Balázs (MAC Budapest), Gyenes Dávid (Debreceni HK), Győrffy Tihamér (Debreceni HK), Keegan Dansereau (Dunaújvárosi Acélbikák), Justin Cseter (Dunaújvárosi Acélbikák), Bradley Smiths (Orlik Opole, lengyel), Jon Booras (Orlik Opole, lengyel), Garrett Clarke (Orlik Opole, lengyel), Szilágyi Levente (Debreceni HK, sportvezető), Fekti Ádám (?).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!