DVTK Jegesmedvék: Az első felnőtt nagy hal lett

Miskolc - Magosi Bálint személyében felnőtt válogatott csatár érkezik a DVTK Jegesmedvékhez.

Miskolc - Magosi Bálint személyében felnőtt válogatott csatár érkezik a DVTK Jegesmedvékhez.

A jégkorong Mol Liga-címvédő DVTK Jegesmedvék csapata eddig nem sok aktivitást fejtett ki a játékospiacon, az előző szezon vége óta csak olyan hírek láttak napvilágot a klubbal kapcsolatban, hogy kik maradnak a bajnokcsapatból (10 ilyen sportolóról tudni eddig: Gőz Balázs, Ritó László, Hajós Roland, Láda Balázs, Miskolczi Márk, Galanisz Nikandrosz, Tóth Adrián, Pavuk Attila, Kiss Bence, Adorján Attila), illetve hogy 10 fiatal kapott szerződést, kilencen a saját utánpótlásból (Bernáth Milán, Kovács Arnold, Laczó Ákos, Albert Tibor, Magyar Balázs, Karda Milán, Szeszák Martin, Szopos Ottó, Benedek Roland), egy pedig kívülről (Sági Martin, aki a Linz U20-as gárdájától érkezett).

A 2016/17-es évadnak új szakvezetővel nekivágó Maciknál (az amerikai Doug Bradley váltja a kispadon a kanadai Jason Morgant, aki a lengyel Orlik Opole gárdájánál folytatja edzői karrierjét) eddig – a felnőtt játékosok tekintetében – csak távozókról lehetett hírt adni, hiszen a kanadaiból magyarrá lett két sportoló, akik hazánk válogatottjában az idei A csoportos vb-n is szerepeltek, már elszerződtek, Sagert Kalvin a Fehérvár AV19-hez, Dudas Jesse pedig a finn TPS Turkuhoz igazolt. A további két távozó közül a rutinos csatár Somogyi Balázs a MAC Budapest ajánlatát fogadta el, a tavaly visszatérő kapus, Gyenes Dávid pedig a Debreceni HK játékosa lett.

Az új fiú: Magosi

Most viszont egy neves játékos szerződtetését jelentették be a DVTK Jegesmedvék csapatánál, Magosi Bálint személyében. Az 1989. augusztus 15-én született hokis az előző évadot a francia első osztályban szereplő Briancon gárdájánál töltötte, illetve tagja volt az idei oroszországi A csoportos vb-n szerepelt magyar válogatottnak, korábban pedig négy szezont húzott le a Fehérvár AV19 osztrák ligában (EBEL) szerepelt csapatában. Magosi Bálint meglepő döntésének hátteréről úgy nyilatkozott, hogy bár volt több ajánlata, például itthonról, a Dunaújvárosi Acélbikák együttesétől, továbbá francia kluboktól és más külföldi bajnokságban szereplő együttesektől is, köztük olyantól, amelyik a Bajnokok Ligájában is indul, de ezek anyagilag nem voltak számára kielégítőek, és végül, családapaként, a DVTK Jegesmedvék ajánlatának elfogadása mellett döntött, az anyagiak mellett azért, mert a piros-fehérek a Kontinentális Kupában is rajthoz állnak.

ÉM-BCS


A DVTK Jegesmedvék keretéről

Maradnak: Galanisz Nikandrosz, Hajós Roland, Tóth Adrián, Kiss Bence, Láda Balázs, Miskolczi Márk, Gőz Balázs, Pavuk Attila, Ritó László, Adorján Attila.

Érkezetek: Bernáth Milán (DVTK U20), Kovács Arnold (DVTK U20), Laczó Ákos (DVTK U20), Albert Tibor (DVTK U20), Magyar Balázs (DVTK U20), Karda Milán (DVTK U20), Szeszák Martin (DVTK U20), Szopos Ottó (DVTK U20), Benedek Roland (DVTK U20), Sági Martin (Linz U20), Magosi Bálint (Briancon, francia).

Távoztak: Sagert Kalvin (Fehérvár AV19),Dudas Jesse (TPS Turku, finn), Somogyi Balázs (MAC Budapest), Gyenes Dávid (Debreceni HK).

Még nem tudni pontosat a jövőjükről: Popovics Patrik, Szilágyi Levente, Vojtkó Mátyás, Fekti Ádám, Győrffy Tihamér, Keegan Dansereau, Bradley Smiths, Jarkko Leppanen, Jon Booras, Justin Cseter, Garrett Clarke.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!