Két skalpot már begyűjtöttek, és még ugyanennyit akarnak

Miskolc - A hét végén megkezdődött a jégkorong Mol Liga döntője. A Macik ,,egyenlege": 2-0.

Miskolc - A hét végén megkezdődött a jégkorong Mol Liga döntője. A Macik ,,egyenlege": 2-0.

Az első szombati győztes mérkőzés után a vasárnapi meccsen is Leppanen lett a hetedik légiós, így újra ő maradt ki – a hivatalos indoklás szerint: még nem épült fel teljesen a sérüléséből.

Gyors vendéggólok

Ezúttal a MAC repülőrajtot vett: a 3. percben Hayes helyezett a jobb sarokba (0-1), pár másodperccel később pedig McDonald talált a bal alsóba (0-2), és ezt hazai időkérés követte. Férfias volt a küzdelem, egymást érték a kemény belemenések.

A vendégek nagyon felszívták magukat, a Macikat pedig zavarta a hátrány, ritkán kerültek lövőhelyzetbe, akadozott a csapatjátékuk és annak is örülhettek, hogy két emberhátrányos helyzetükből nem kapták meg a harmadikat.

A második harmadot, már-már minden mindegy alapon, óriási elánnal kezdték Dudasék, gólt azonban nem tudtak összehozni. Őrült tempót diktáltak a csapatok, a meccs összes kelléke méltó volt a fináléhoz. Harmadik kisbüntetésüket is kibekkelték Gőzék, de jött a negyedik és ezt is túlélték.

A 34. percben fordult kritikussá a piros-feketék helyzete, ekkor Mestyán távolról Gyenes mellett bombázott a jobb felső sarokba (0-3). A második szünet előtt kettős fórba kerültek a Jegesmedvék, mégis majdnem a vendégek szereztek gólt, végül Sagert bombája jelentett egy kis fényt a sötétben (1-3).


A második mérkőzés (Jegesmedvék – MAC 5-4 – hosszabbítás után) teljes felvétele:


Booras egyenlített

A publikum által várt felzárkózás hamar be is következett, Cseter szemfüles egyéni alakítása gólt hozott a miskolciak ,,konyhájára" (2-3) és máris megkezdődött a hazai harc az egyenlítésért.

Az 53. percben Somogyi balról, 8 méterről a háló bal oldalába emelt (3-3), de fél perc múlva Nagy K. lövése becsorgott a bal alsó sarokba (3-4).

A hajrában lehozták kapusukat a miskolciak és Booras 59.42-nél egyenlített (4-4), így jött a hosszabbítás, négy-négy mezőnyjátékossal, az első gólig.

A 67. percben Somogyi adta meg a kegyelemdöfést (5-4), így a Macik – az alapszakaszt is beszámítva – nyolcból nyolcszor verték meg a MAC-ot.


Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – MAC Budapest

5-4 (0-2, 1-1, 3-1, 1-0) – hosszabbítás után


Miskolc, 1900 néző. V.: Halassy, Kincses (Nagy A., Soós D.).


DVTK Jegesmedvék: Gyenes – Sagert 1 (1), Dudas (2), Galanisz, Pavuk, Booras 1 – Clarke, Smith, Dansereau (1), Somogyi 2, Cseter 1 (1) – Gőz, Vojtkó, Hajós, Tóth A., Miskolczi – Ritó, Láda B., Popovics, Fekti. Vezetőedző: Jason Morgan.

MAC Budapest: Bálizs – Tokaji, Olson, McDonald 1 (1), Saarenpaa (1), Hayes 1 – Quinn, Stipsicz, Nagy K. 1, Németh A. (1), Terbócs (1) – Mestyán 1, Nagy P., Roczanov, Tóth R., Szappanos – Egyed, Silló, Schmál (1). Vezetőedző: Majoross Gergely.


Kiállítások: 12, ill. 8 perc.

Jason Morgan: - Szerencsések vagyunk, hogy egy ilyen fantasztikus mérkőzésből győztesen kerültünk ki. Keményen küzdöttünk, hogy visszajöjjünk a találkozóba és ez sikerült is nekünk. Somogyi a végén fantasztikus volt, így a jó oldalát kaptuk ennek a meccsnek. Mindenkit csak dicsérni tudok.

Majoross Gergely: - Nehéz ilyenkor okosat mondani és szintén nehéz higgadtnak maradni. Mindent megtettünk a sikerért, elképesztő teljesítményt nyújtottunk, óriásit küzdöttünk, de a sors ezt adta nekünk. Várjuk, hogy megnyerjük a soron következő harmadik meccset és tovább fejlődjünk.


A további program

Március 16., szerda 19.00: MAC Budapest – DVTK Jegesmedvék

Március 17., csütörtök, 18.00: MAC Budapest – DVTK Jegesmedvék

Március 19., szombat, 20.30: DVTK Jegesmedvék – MAC Budapest (ha kell)

Március 21., hétfő, 18.00: MAC Budapest – DVTK Jegesmedvék (ha kell)

Március 23., szerda, 18.00: DVTK Jegesmedvék – MAC Budapest (ha kell)


Íme az első mérkőzés (Jegesmedvék – MAC 4-1) teljes felvétele:


Az első mérkőzés (Jegesmedvék – MAC 4-1) után készített interjú:


Miskolc – A DVTK Jegesmedvék sikerét hozta a jégkorong Mol Liga döntőjének első, szombati felvonása. A Macik az alapszakaszban aratott hat sikerük után hetedszer is megverték a MAC Budapest csapatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!