Hatból öt kupa megvan, már csak egy kellene a Jegesmedvéknek

Miskolc - Szombaton a Debreceni HK, vasárnap pedig a döntő (?) vár a Macikra Budapesten, a Magyar Kupa-fináléban.

Miskolc - Szombaton a Debreceni HK, vasárnap pedig a döntő (?) vár a Macikra Budapesten, a Magyar Kupa-fináléban.

A Mol Liga és a magyar bajnokság megnyerése után a hétvégén újabb nagy feladat vár a DVTK Jegesmedvék jégkorongozóira. A Macik a Magyar Kupa négyes, budapesti döntőjében érdekeltek és hatodik serlegüket is megszerezhetik.

Tavaly három kupát harcoltak hódítottak el, az idén eddig kettőt, így a piros-feketék mottója így hangzik: a hatból jöhet a hatodik. Ehhez persze a mezőny többi tagjának és elsősorban a Fehérvár AV19-nek lesz beleszólása.

Jó állapotban

A diósgyőri stadionban tegnap tartott sajtótájékoztatón először Hajós Roland csapatkapitány kapott szót:

– Tavaly már átéltük a boldogság pillanatait, Székesfehérvárott vertük meg a fehérváriakat, és most újra szeretnénk átélni az akkori euforikus pillanatokat. A Mol Liga és a magyar bajnokság megnyerése után kicsit ünnepeltünk, majd ismét munkába álltunk, így mindenkinek jelentem: jó állapotban vagyunk, alig várjuk a kupaküzdelmet. Egyelőre csak és kizárólag a szombati elődöntőre koncentrálunk és nem foglalkozunk azzal, hogy mi lesz az első felvonás után. Ha megverjük a hajdúságiakat, amit nagyon remélünk, akkor új fejezet nyílik számunkra. Ebből az következik, hogy utána kezdjük meg a ráhangolást a fináléra, a soron következő ellenfelünkre. Mivel a sportban, és különösen a jégkorongban sok az ismeretlen tényező, így nem szaladunk előre.

A „cséká” szavai után Jason Morgan vezetőedző következett. A kanadai tréner a tőle már jól megszokott nyugalommal és mosollyal tekintett a hétvégi feladatukra:

– Az nyilvánvaló, hogy nehéz torna elé nézünk. Négy nagyon jó csapat feszül egymásnak és nekünk elsőre az a dolgunk, hogy túljussunk a Debrecenen. A Mol Ligával szemben teljes kerettel vágunk a döntőnek, bár egy kisebb sérültünk is van. Ismétlem: ha minden jól alakul és érvényesül a papírforma, akkor az utolsó meccsen valószínűleg az EBEL-ben szereplő Fehérvár AV19 jöhet ellenfélként. Utóbbi alakulat az osztrák profi ligában játszott csapatát vonultatja fel, ezzel mindenki tisztában van. Mondtam a fiúknak, hogy a 2015/2016-os szezonban van még egy feladatuk, éspedig az, hogy védjék meg címüket. A kupában több stílus és sokféle karakterű játékos csap majd össze, így magam is kíváncsian várom, hogy ki és mit mutat majd fel.

Először Clarke pihen

Arra a kérdésre, hogy légiósai közül kit vagy kiket hagy ki (hétből csak hatnak juthat hely a szabályok miatt), Jason Morgan így felelt:

– Még nem döntöttem el, egyébként is nagyon nehéz egy edző számára ilyen, úgymond határozatot meghozni. Az biztos, hogy apróbb combsérülése miatt Clarke kihagyja a Debrecen elleni fellépést, másnap pedig Leppänen vagy Smith pihenhet.

A kupadöntővel kapcsolatos hír még, hogy a Jegesmedvék szombaton két buszt indítanak Budapestre és a szurkolók a mérkőzés eredményének függvényében dönthetnek arról, hogy helyben megveszik-e majd jegyeiket a másnapi fellépésre.

– A hokiban nem lehet előre kalkulálni – mondta Szilágyi Levente marketing­menedzser. – A pénztárak nyitva lesznek a Tüskecsarnokban, de online is bárki vásárolhat majd bilétát.


Jégkorong: a Magyar Kupa döntője

Az elődöntőben

Március 26. (szombat), 14.00: Debreceni HK – DVTK Jegesmedvék

Március 26. (szombat), 17.30: Fehérvár AV19 – MAC Budapest

A 3. helyért

Március 27. (vasárnap), 16.45: a szombati vesztesek találkozója

Az 1. helyért

Március 27. (vasárnap), 20.15: a szombati nyertesek mérkőzése

A mérkőzéseknek a Tüskecsarnok ad otthont.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!