DVTK Jegesmedvék: Már csak egy győzelem kell és újra finalisták lesznek

Debrecen, Miskolc - A jégkorong Mol Liga elődöntőjének harmadik meccsén is diadalmaskodott a DVTK Jegesmedvék hokicsapata. A Macik sikere egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben a DHK ellen.

Debrecen, Miskolc - A jégkorong Mol Liga elődöntőjének harmadik meccsén is diadalmaskodott a DVTK Jegesmedvék hokicsapata. A Macik sikere egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben a DHK ellen.

Debreceni HK – DVTK Jegesmedvék összecsapást rendeztek vasárnap este a jégkorong Mol Liga négy győzelemig tartó elődöntőjében, amelyet a Diósgyőr várt 2-0-s előnnyel. A hazaiaknál ismét Borodint állította a kapu elé mestere, Vay kiszorult, ez nem csoda, hiszen a pénteki 9-3-as Maci-siker részben az ő lelkén száradt. Az orosz nemzetiségű hálóőr sem járt valami jól, hiszen pillanatok alatt kétszer is a ketrecébe került a korong. A piros-feketék a 6. percben kettős emberelőnybe kerültek és Booras balról a jobb sarokba lőtt (0-1), majd 68 másodpreccel később – amikor már négy hazai és öt vendég volt a jégen – Sagert lőtt középről a kapuba (0-2), és ezzel már el is múlt a vendégek „lámpaláza”.

Gyenes jeleskedett

A 8. percben Clarke-ot bottal lökésért száműzték a büntetőpadra a bírák, de a miskolciak gond nélkül húzták ki emberhátrányukat. A DHK-csatárai időközben formába lendültek, lövöldöztek, célzásaik azonban meg sem kottyantak Gyenesnek. Láttunk két kapuvasat is, a jégkorongban ezek azonban rendszeresek, miként a kisebb-nagyobb dulakodások, lökdösődések, amelyekből az első harmadban csak ízelítőt kaptunk. Második kiállításukat is könnyen kibekkelték a Jegesmedvék, akik nem csupán romboltak, hanem a játékszer tartására is képesek voltak. Ebben a részben folyamatos volt a küzdelem, a kevés megszakítás következtében mindössze „bruttó” fél óráig tartott a harmad.

Nagy helyzetekkel indult a második felvonás, gól azért nem született, mert a csatárok pontatlanul céloztak – vagy a inkább a kapusok elzárták a réseket. A 22. percben Karsakov jobbról, a külső íven kanyarodott a kapu elé a szöget rosszul záró Clarke mellett, aki a jégre vitte a támadót és máris kiültették egy kis pihenőre. A debreceniek viszont tanácstalanságukkal és lassúságukkal tűntek ki, valamire való lehetőséget sem tudtak kidolgozni. Az idő múlása a vendégeknek dolgozott, ezt érzékelték a hajdúságiak, becsülettel hajtottak is, de görcsösségük miatt semmire sem jutottak. Clarke csúnyán elgázolta Godót, megint kiállították, mire jött az „ismétlés”: az ötlettelen Debrecen még a korongot is alig tudta bevinni a támadó­harmadba. Sőt Hajós és Tóth A. meglódult, ketten álltak szemben egy védővel, de túlkombinálták az akciót, így mínuszban nem tudtak feliratkozni a góllövők közé. Kevéssel a dudaszó előtt Könczei és Láda B. ökölvívásban mérte össze tudását, ott csépelték egymást, ahol csak tudták, magánszámukért 2+2 percet kaptak ajándékba.

Nagy vendégfölény

Az utolsó harmadban a valószínűleg mindent eldöntő harmadik találatukért küzdöttek a vendégek és ezt sikerült is összehozniuk. A 44. percben Cseter, Dansereau és Somogyi addig ólálkodtak a debreceni kapu előtt, amíg utóbbi a kapuba terelte a korongot (0-3). Kicsivel később a volt miskolci Godó ugyan elhagyta a korongot, de visszaszerezte és Gyenes mellett közelről szépített (1-3). Csak 34 másodpercig hihette a DHK, hogy visszajött a meccsbe, ekkor azonban Cseter Borodin alatt bevágta a negyediket (1-4), így rögtön csend lett a csarnokban. Az 50. percben a Macik negyedik, „kéttagú” sora jeleskedett, Ritó pedig könyörtelen ítélet-végrehajtó volt (1-5). A hajrában még Clarke összeszedte negyedik, ráadásul 2+2 perces kiállítását, így a piros-feketék 16 percnyi büntetéséből egymaga 10-at jegyzett, és ez azért alighanem „bravúros” egyéni csúcs… A DVTK Jegesmedvék magabiztos csapata összességében játszi könnyedséggel hozta újabb diadalát, így kedden este Debrecenben véget is érhet a párharc.


JEGYZŐKÖNYV

Debreceni HKC – DVTK Jegesmedvék

1-5 (0-2, 0-0, 1-3)

Debrecen, 600 néző. V.: Kincses, Varjú (Váczi, Muzsik).


Debreceni HK: Borodin – Csíki, Emanuelsson, Könczei (1), Saluga, Piatak (1) – Hetényi P., Medvegyev, Dancsfalvi, Vaszjunyin, Berta – Wéber, Kovács B., Vincze, Karsakov, Godó 1 – György R. Vezetőedző: Jevgenyij Muhin.

DVTK Jegesmedvék: Gyenes – Sagert 1, Vojtkó, Galanisz (1), Pavuk, Booras 1 – Smith (1), Clarke, Cseter 1 (1), Somogyi 1 (1), Dansereau (3) – Láda B., Fekti (1), Hajós, Tóth A., Miskolczi – Popovics (1), Ritó 1. Vezetőedző: Jason Morgan.


Kiállítások: 12 perc, + 10 perc fegyelmi (Berta), ill. 16 perc.


Jevgenyij Muhin: – A sportban, így a jégkorongban sincs lehetetlen. A párharcot nem adjuk fel, kedden szépíteni akarunk.

Jason Morgan: – Két gyors góllal kezdtünk és ez nagyban befolyásolta a találkozó végkimenetelét. A második harmadban a Debrecen majdben visszakapaszkodott, de a záróharmadban három találattal lerendeztük a meccset. A folytatásra ugyanúgy fel kell készülnünk, mint eddig, hiszen ellenfelünknek már nincs veszíteni valója.


Az egyik fél négy nyertes mérkőzéséig tartó párharc állása: 3-0 a DVTK Jegesmedvék javára.

A negyedik találkozót kedden 18 órától rendezik Debrecenben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!