BOON - Sport - DVTK

2019.03.02. 10:10

FTC vs. DVTK - Most átmegy az, amit mond?

Miskolc - Szombaton a Ferencváros vendégeként lép pályára a DVTK a labdarúgó NB I-ben.

Miskolc - Szombaton a Ferencváros vendégeként lép pályára a DVTK a labdarúgó NB I-ben.

Ismét idegenbeli mérkőzést játszik a Diósgyőri VTK csapata a labdarúgó NB I-ben: a múltkori, újpesti fellépést követően a piros-fehérek szombaton 19.30-től – a 23. fordulóban – Budapesten a Ferencvárosi TC vendégei lesznek.

Fontos a türelem

Szép veretlenségi sorozata szakadt meg a DVTK-nak azzal, hogy egy hete 5–0-ra kikapott a Szusza Ferenc stadionban az Újpest FC ellenfeleként. Hogy miként sikerült ilyenre az akkori fellépés annak ellenére, hogy előtte mindent megbeszéltek, arról az alábbiakat nyilatkozta Fernando Miguel Fernández Escribano, az Andrássy útiak vezetőedzője a pénteken megrendezett sajtótájékoztatón.

– A játékosok is emberek, olyanok, mint én, vagy bárki más, az, hogy nem sikerül valami, hogy rossz napja van az életben bárkivel előfordulhat – kezdett bele a spanyol tréner. – Minden eredményért, így a 0–5-ért is én vagyok az első számú felelős. A foci csapatjáték, így a pályán elkövetett hibák is kollektívek, nem egyik vagy másik játékos ront. Igen, előtte megbeszéltük a tennivalókat, de úgy tűnik, hogy valami miatt ezek a dolgok, információk nem mentek át a játékosoknak. Az öt kapott góllal nyilván nem voltam elégedett, melyekből négyet balról kaptunk, egyet pedig úgy, hogy kipattanó után nem reagáltunk jól. A 0–5 üzenete, hogy még keményebben kell dolgozni, mert valamit nem csináltunk jól.

[poll id="1838"]

Szóba került Orosz Donát debütálása is, aki Serhiij Shestakov helyére érkezett a szünetben. Helyesnek gondolja utólag is, hogy a fiatal futballistának ilyen helyzetben adott lehetőséget? – hangzott el a kérdés.

– Serhiij megsérült, arról a posztról Eperjesi eligazolt, így adta magát ez a lépés – kezdte a magyarázatot Fernando Miguel Fernández Escribano. – Donát hetek óta velünk készül, jól dolgozott, miért ne kapja meg a lehetőséget? Az első meccs az NB I-ben egy 16 éves futballista számára valóban nehéz, de ez a negyvenöt perc az ő fejlődését szolgálta. Fontos neki, hogy minőségi perceket kapjon, és fontos vele kapcsolatban a türelem is.

Fontosak a párharcok

Bár edző sosem beszélhet vereségről, főleg nem előzetesen, talán az Üllői út az egyetlen olyan hely, ahol jobban belefér(het) egy rossz eredmény, mint máshol (mivel a Ferencváros bődületes költségvetéssel dolgozik, nagyon bő, minőségi kerettel), azt a szurkolók is jobban elfogadják, mint például ha a Kisvárdától kapna ki a DVTK…

– Most jön a szezon legfontosabb része, az utolsó 11 mérkőzés, a sorsunk a saját kezünkben van – jelentette ki a hispán tréner. – Nekünk nem szabad meccseket összehasonlítani, ugyanis mindegyikre úgy készülünk, hogy reális esélyünk legyen azt megnyerni. Ha magunkat megnézem, a közelmúltat, akkor mi is kaptunk ki alacsonyabban rangsorolt ellenféltől, a Budaörstől a kupában, úgyhogy bár nem könnyű, de nem lehetetlen a Ferencváros legyőzése sem.

Felhoztuk azt is, hogy azért a párharcok, azok megnyerései nagyon fontosak lesznek, hiszen elég a közös közelmúltból emlékezni arra, hogy Tamásnak Bödével, Bárdosnak pedig Varga R.-rel gyűlt meg a baja, nem kicsit…

– Ezzel egyetértek, már hogy az egy az egy elleni csaták rettentően fontosak, hogy ki jön ki belőlük jobban – mondta Miguel Fernández Escribano. – Nem csupán hátul, középen vagy elöl, a pálya minden szegletében. Az Újpest ellen sajnos sok területet hagytunk, ezt a Ferencváros ellen nem tehetjük meg. A Fradi olyan erős csapat, hogy megengedheti, hogy Böde, Lanzafame és Varga ül a kispadon… A zöld-fehérek mást játszanak, ha előbbi két csatár fenn van a pályán, és mást, ha Signevic és Petrjak. Náluk egyértelműen a bajnoki aranyérem megszerzése a cél, nálunk az első osztályú tagság megőrzése. Az alap az lesz, hogy koncentráltak legyünk.

MI


A csapatról

A DVTK-nál Makrai és Ivánka műtét után lábadozik, Tóth Barnabás pedig sérülés miatt nem áll rendelkezésre. A várható kezdőcsapat: Bukrán – Brkovic, Karan, Tamás – Shestakov, Szabó, Márkvárt (Mazalovic), Tajti, Juhar – Mihajlovic, Vernes.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!