BOON - Sport - DVTK

2019.01.17. 09:01

DVTK: Első fokon Kassai Viktor nyert Lipták Zoltán ellen

Miskolc - Ítélet született, de még nem jogerős, mert a felek fellebbezhetnek.

Miskolc - Ítélet született, de még nem jogerős, mert a felek fellebbezhetnek.

A Győri Törvényszéken első fokon Kassai Viktor játékvezető nyerte meg a DVTK korábbi játékosa, Lipták Zoltán ellen indított személyiségjogi pert, első fokon. A labdarúgó-játékvezető azért kért bírósági tárgyalást, mert Lipták – azt követően, hogy a 2017. április 29-én lejátszott DVTK – Vasas (2-1) NB I-es bajnoki 74. percében kiállította őt Kassai, és 5 meccses eltiltást kapott – a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi tárgyalásán azzal vádolta meg a játékvezetőt, hogy rasszista kifejezést tett DVTK-s játékostársára, a kameruni Patrcik Mevoungoura.

„A Győri Törvényszék megállapította, hogy a labdarúgó-játékos megsértette a játékvezető jó hírnévhez való jogát azzal, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsági tárgyalásán valótlanul híresztelte, hogy a játékvezető a 2017. áprilisi Diósgyőr–Vasas bajnoki labdarúgó-mérkőzésen rasszista kijelentést tett színes bőrű csapattársára. A bíróság a személyiségi jogsértés megállapítása mellett 400 000 forint összegű sérelemdíj megfizetésére kötelezte az alperest a játékvezető felperes részére” – állt a Törvényszék honlapján.

A Nemzeti Sport információi szerint a kártérítés összegét Kassai Viktor sportcélra, a Rakaczki Bence Alapítványnak ajánlotta fel.

NSO



[related-post post_id="4110478"]

[related-post post_id="3690305"]

[related-post post_id="3468185"]

[related-post post_id="3467120"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!