BOON - Sport - DVTK

2018.10.30. 17:41

Egy éve nem nyert idegenben bajnokit a Diósgyőr

Miskolc - Pontosan egy év és még egy nap telt el az utolsó idegenbeli, bajnoki meccsen szerzett győzelem óta. Az utolsó hazai siker is több napja volt, mint amennyi karácsonyig van hátra. Mindkétszer a Haladást sikerült legyűrnie a DVTK-nak.

Miskolc - Pontosan egy év és még egy nap telt el az utolsó idegenbeli, bajnoki meccsen szerzett győzelem óta. Az utolsó hazai siker is több napja volt, mint amennyi karácsonyig van hátra. Mindkétszer a Haladást sikerült legyűrnie a DVTK-nak.

Itthon nem kapunk ki, idegenben jó az x, aztán megnézzük mire elég a végén - ma is pontosan ugyanez a diósgyőri foci forgatókönyve, mint az elmúlt évtizedek alatt, leszámítva, hogy itthon is kikap a csapat, idegenben pedig nem sikerül az x.

Ennek a teljesítménynek egyenes következménye, hogy a csapat fordulók óta vonal alatt van és egyértelműen a kiesésre leginkább esélyesek közé sorolandó.

[poll id="1726"]

2018 október utolsó napjaihoz viszonyítva már igencsak vissza kell tekerni a naptárat, ha a legutóbbi sikereket keressük a diósgyőri foci háztáján. A legutóbbi hazai győzelem a bajnokságban augusztus 18-án, vagyis több mint két hónapja történt, az utolsó idegenbeli győzelemig pedig 2017 október 28-ig kell visszalapozni.

Érdekesség, hogy mindkétszer a Haladást lépte le a Diósgyőr, az egyetlen csapatot, ami jelenleg a tabellán mögötte áll. Az egy éve történt idegenbeli sikerhez az is hozzá tartozik, hogy gyakorlatilag semleges pályán, Sopronban játszották a meccset a Haladás stadionjának rekonstrukciója miatt.

2018 október 29-hez viszonyítva:

 • Bajnokit itthon: 72 napja nyert a DVTK. (Karácsonyig kevesebb, már csak 54 nap van hátra.)
 • Bajnokit idegenben: 366 napja nyert a DVTK.
 • Ha minden tétmeccset figyelembe veszünk, akkor igaz, hogy tavasszal volt két idegenbeli kupasiker is, a Vácot majd a Puskást sikerült idegenben is legyőznie a miskolci csapatnak.

  [poll id="1714"]

  A két kieső helyre beragadt gárda, a DVTK és a Haladás kényelmes helyzetbe hozza azokat a riválisokat, melyeket még fenyegetne a kizuhanás az élvonalból, mert ez a két csapat egyszerűen nem szerez pontokat: az utolsó öt meccsét egyaránt elvesztette mindkét csapat, ez idő alatt a szintén alacsonyabb polcra sorolt, újonc Kisvárda begyűjtött négyet és hárommal megy a kiesőjelöltek előtt.

  Az előző két szezonban épp vonal felett maradt a csapat, most a bajnokság harmadánál a szurkolók többsége már elengedte a bennmaradást. Az edzőkérdés kapcsán a tulajdonos nemrégiben arról beszélt, hogy él a bizalom a spanyol szakvezető irányába és nem akarnak edzőváltást. Ebben - talán - az is szerepet játszhat, hogy egy újabb cserének az lenne az üzenete, hogy igaza volt azoknak, akik megkérdőjelezték Bódog Tamás tavaszi menesztését.

  BOON-GG  [related-post post_id="4034185"]

  [related-post post_id="4032422"]

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!