BOON - Sport - DVTK

2018.06.27. 14:36

Létszámnövekedés a Diósgyőri VTK-nál

Miskolc - Több mint harmincan edzettek kedden a DVTK élvonalbeli labdarúgócsapatánál.

Miskolc - Több mint harmincan edzettek kedden a DVTK élvonalbeli labdarúgócsapatánál.

A labdarúgó NB I 2018/19-es rajtjára, a július 21-i nyitányra készülő Diós­győri VTK csapatánál, az évadkezdethez, az első tréninghez képest jelentősen megugrott a létszám. A keret duzzasztását a koszovói légiós Florent Hasani kezdte, aki egy hete csatlakozott a piros-fehérekhez, azok után, hogy a visszautazására plusz egy napot kapott. Őt követte Busai Attila, aki a rajthoz képest két nappal több szabadságot kapott a szakvezetéstől.

Hétfőn délután két kapus is munkába állt, Antal Botond az edzőképzésen való részvétele miatt kapott plusz egy hetet, Rados Iván pedig azért, hogy családjával, az iskolai időszak után tudjon elmenni nyaralni. Érdekesség, két rutinos hálóőr érkeztével jelenleg hat kapus látogatja az első csapat edzéseit, Bukrán Erik mellett az utánpótlás három játékosa, Bánhegyi Donát, Konyecsik Ferenc és Pápai Krisztián.

Orvosi vizsgálaton

Ugyancsak hétfőn jelentkezett munkára öt mezőnyjátékos, akik ekkor még nem a csapathoz csatlakoztak, hanem orvosi felmérésen vettek részt Debrecenben. Közülük Lipták Zoltán szintén az edzőképzésben való részvétele miatt érkezett egy héttel később, Eperjesi Gábor azért, mert felsőfokú tanulmányai miatt a vizsgaidőszak alatt nem tudott kikapcsolódni, Makrai Gábor azért, mert a magyar U21-es válogatottal volt a bajnokság utáni héten, Ugrai Roland azért, mert ősszel a felnőtt válogatottnál eltöltött idő miatt kevesebb pihenő jutott neki évad közben, Vernes Richárd pedig azért, mert csak kedden írta alá a szerződését. Az NB II-es Zalaegerszegi TE FC-től érkezett támadón kívül egy új szerzeménye van eddig a DVTK-nak, a horvát Inter Zapresictől érkezett középpályás Tomislav Mazalovic. Rajtuk kívül két próbajátékos is jelen volt a keddi tréningeken, mindkét támadó, a romániai Antal Barna és a marokkói-spanyol kettős állampolgárságú Soufiane Jebari a román harmadosztályban szereplő Csíkszeredától érkezett egy hétre.

A távozókról

A piros-fehérektől eddig négyen távoztak, a fiatal védő Tucsa Róbert, a spanyol középpályás, Diego Vela, a szlovákiai támadó Szarka Ákos és a kölcsönjátéka után a Dunaszerdahelyi AC-hoz visszatérő Kocsis Gergő.

Nélkülük is 30 fő feletti a létszám a DVTK első csapatának keddi edzésein, azzal együtt is, hogy elvileg két játékos még hiányzik. Ugyanis a görög Nikolaos Ioannidis a sérülését követően otthoni rehabilitációra kapott engedélyt, Fülöp Istvánnak pedig, aki az előző évadot az ACS Sepsi OSK-nál töltötte kölcsönben, a hónap végen jár le a romániai klubbal a kontraktusa, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy visszatér Diósgyőrbe, hiszen a kölcsönvevőjének lehetősége van arra, hogy végleg megszerezze őt.

ÉM-BCS



[related-post post_id="ID-kód"]

[related-post post_id="ID-kód"]

[related-post post_id="ID-kód"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!