BOON - Sport - DVTK

2018.04.26. 13:08

DVTK: Luque szurkol Fernandónak

Miskolc - Csütörtökön két tesztmérkőzést rendeznek az új Diósgyőri stadionban.

Miskolc - Csütörtökön két tesztmérkőzést rendeznek az új Diósgyőri stadionban.

A hivatalos avató május 5-én lesz a Diósgyőri stadionban (az elsőosztályú Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry FC találkozóval), de csütörtökön két mérkőzéssel tesztelik az új létesítményt, amely mintegy másfél év alatt készült el. 17.30-tól a piros-fehér klub 2011-es, NB II-es bajnokcsapata a mezőkövesdiek 2011-eseivel csapnak össze, 2×30 perc erejéig, míg 19 órától a DVTK U17-es alakulata az Újpesti TE hasonló korú gárdájával méri össze erejét a II. osztály 25. fordulójában. A tét nem kicsi, hiszen amennyiben a listavezető diósgyőriek győznek, akkor behozhatatlan előnyre tesznek szert az üldöző és második ÚTE-val szemben – vagyis feljutnak az élvonalba, és jövőre a legjobb 8 együttes között szerepelhetnek.

Intenzitás, fiatalok

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Benczés Miklós, az akkor NB II-es feljutó csapat vezetőedzője elmondta: néhány kivételtől eltekintve mindenki részt vesz ezen az összecsapáson, és hozzátette azt is, hogy a részt vevő labdarúgók valamennyien a klub vendégeként érkeztek, érkeznek Miskolcra. A volt szakvezető úgy fogalmazott, élmény volt találkozni egykori játékosaival, egymást megölelni, szerinte ebben a társaságban sok példakép volt és sok példakép van ma is.

Kézzelfogható

Az akkor feljutó alakulatnak – a szezon második felében – tagja volt a spanyol középpályás, José Luque is, aki az alábbi szavakkal emlékezett arra a korszakra, illetve így beszélt a mostani érzéseiről:

– Örülök, hogy itt lehetek, bevallom, hogy egy kicsit ideges vagyok. A régi barátokkal egy teljesen új stadionban játszunk, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz. A miskolci szurkolóknak kijárt már ez a létesítmény… Amikor most ideértem, leginkább az tetszett, hogy a fejlődés kézzelfogható. Hálát adok a sorsnak, hogy annak idején elfogadtam a klub ajánlatát, a DVTK-ban eltöltött időszak fontos része volt az életemnek. Jó barátokra, jó társaságra találtam, igyekeztem mindig száz százalékkal, teljes szívvel futballozni.

Nem hagytuk ki azt a lehetőséget Luquéval kapcsolatban, hogy megkérdezzük a véleményét Fernando vezetőedzővé való kinevezéséről.

– Bízom abban, hogy minden a lehető legjobban fog működni. Örülök annak, hogy megkapta ezt a lehetőséget, sok szerencsét kívánok neki. Ami az ő lelkében van, az egy kicsit az enyémben is, szinte vele együtt élek – nyilatkozta Luque.

ÉM-MI


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!