BOON - Sport - DVTK

2018.04.19. 07:57

Diósgyőri stadionteszt: mégsem jön a válogatott?

Miskolc - Nagyon úgy néz ki, hogy változik a jövő csütörtökre tervezett program.

Miskolc - Nagyon úgy néz ki, hogy változik a jövő csütörtökre tervezett program.

Tizenhét nap múlva hivatalosan átadják a 13,1 milliárd forintból épült új diósgyőri stadiont, ám a május 5-i ünnepi aktust (illetve a DVTK – Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es bajnoki összecsapást) megelőzi két tesztmérkőzés a jövő héten csütörtökön, április 26-án, amelyekről már beszámoltunk.

Voltak kérések

Jeleztük, hogy minden bizonnyal az egyik találkozó a DVTK 2011 – Magyarország öregfiúk mérkőzés lesz, majd ezt követheti a DVTK – Újpesti TE U17-es meccs a II. osztály 25. fordulójában.

Az elsővel kapcsolatban szerdán kételyek merültek fel, úgy tudjuk amiatt, hogy a keretek között relatíve nagy korkülönbség lenne, másrészt a magyar válogatottnak vannak bizonyos kérései is, amiket levélben jeleztek a Diósgyőr felé. Szerda estig nem dőlt el, hogy akkor jön-e május 5-én Miskolcra a Gellei Imre által irányított csapat, vagy helyette a 7 évvel ezelőtt az NB II-ből az élvonalba felkerült gárda (edző: Benczés Miklós) ellenfele az a Mezőkövesd lesz, amellyel a szóban forgó, 2010/2011-es szezonban tavasszal a Matyó-városban játszottak a piros-fehérek: ugyan 2011. május 28-án a kövesdiek nyertek 1–0-ra, ugyanezen délután az üldöző Nyíregyháza kikapott Vácott, így a diósgyőriek két fordulóval az évad vége előtt kivívták a feljutást.

A német Mainz

Lapunk úgy értesült, hogy ezt megelőzően felmerült a német Mainz öregfiúk csapatának vendégjátéka is (korábban 8 évig itt játszott a DVTK jelenlegi szakmai igazgatója, Bódog Tamás), de aztán ennek a fellépésnek a szervezése abbamaradt.

Lesz-e belépő?

Az Észak-Magyarország információi szerint a DVTK 2011-es, másodosztályú bajnokcsapatának tagjai már szerda (április 25.) délután edzést tartanak a helyszínen, a másnapi meccset – legyen bárki is az ellenfél – kétszer 30 percesre tervezik. Ezen mérkőzés kezdési időpontja 17.30, míg a „fiatalok” 19.30-tól kezdenék mérkőzésüket. Hogy lesz-e belépő erre a napra, s ha igen, akkor pontosan milyen áron, árakon, szerdán még nem derült ki.



[related-post post_id="3832344"]

[related-post post_id="3826830"]

[related-post post_id="3818492"]

[related-post post_id="3811877"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!