BOON - Sport - DVTK

2018.04.24. 14:54

A világ minden tájáról: irány az új Diósgyőri Stadion!

Miskolc - Csütörtökön tesztmérkőzést játszik a DVTK 2010/2011-es idényben NB II-es bajnokságban diadalmaskodó csapata. A szurkolók újra találkozhatnak a régi kedvencekkel, mert a világ minden tájáról Magyarországra jönnek az egykori játékosok, és a magyarok közül is sokan ott lesznek.

Miskolc - Csütörtökön tesztmérkőzést játszik a DVTK 2010/2011-es idényben NB II-es bajnokságban diadalmaskodó csapata. A szurkolók újra találkozhatnak a régi kedvencekkel, mert a világ minden tájáról Magyarországra jönnek az egykori játékosok, és a magyarok közül is sokan ott lesznek.

Amint arról az Észak-Magyarország elsőként beszámolt: a Diósgyőri stadion május 5-ei hivatalos átadásáig, amikor az NB I-ben szereplő DVTK együttese első tétmérkőzését játssza itt, melynek során 17.00-tól a Mezőkövesd Zsóry FC gárdáját fogadja, ezen a héten csütörtökön tesztnapot tartanak. Ez utóbbi keretében két meccset rendeznek a 13,1 milliárd forintból elkészült létesítményben: 17.30-tól a DVTK 2011-es csapata a Mezőkövesd SE 2011-es együttese ellen lép pályára, egy 2X30 perces találkozó keretében, majd 19.00-tól az U17-es II. osztály 25. fordulója keretében DVTK – Újpesti TE bajnokira kerül sor (a találkozók előtt a történelmi egyházak képviselői szentelik fel az új stadiont).

A 15 ezer fős stadionban a tesztüzem miatt csak 9 ezer néző mehet be az első nyílt napon.

A spanyol trió is pályára lép

Április 26-án, csütörtökön délután fél hattól José Luque mellett Francisco Gallardo és a DVTK vezetőedzője, Fernando is pályára lép, de ismét stoplist húz a Miskolcon, illetve Budapesten élő Goerge Menougong és Mohamadou Abdouraman. Vicente Arze Bolíviából átrepüli az óceánt, Madrid és Budapest érintésével több ezer kilométer megtétele után érkezik Miskolcra, míg Igor Gal Horvátországból, Savo Raković Szerbiából veszi az új Diósgyőri Stadion felé az irányt.

A légiósok mellett magyarok teszik teljessé a névsort. Az aktív játékosok közül többen azért nem tudnak jönni, mert a bajnokság közepette klubjuk nem engedte el őket, de biztosra jelezte részvételét többek között Budovinszky Krisztián, a házi gólkirály, Granát Balázs, Halgas Tibor és Faggyas Milán. Ivan Radoš, Bacsa Patrik, Eperjesi Gábor és a DVTK jelenlegi erőnléti edzője, Dobos Attila pedig “itthon van”.

A kispadon ezúttal is Benczés Miklós ül, segítői Vitelki Zoltán és Veréb György lesznek. Nagy “Jáccó” István és Magyari Viktor veszi kezelésbe az izmokat, mint a régi időkben, a technikai vezetői feladatokat pedig Sztavinovszki Botond látja el.

A második mérkőzésen a DVTK U17-es csapata az Újpesti TE csapatát fogadja bajnoki mérkőzésen, és amennyiben a diósgyőri fiatalok nyernek, matematikailag is bebiztosítják az első helyüket.

Program

2018. április 26., csütörtök

  • 17:30 Diósgyőri VTK 2011 - Mezőkövesd-Zsóry FC 2011
  • 19:00 DVTK U17 - Újpesti TE U17 (U17 II. osztály 25. forduló)
  • Jegyek

    A két tesztmérkőzés egy belépőjeggyel tekinthető meg, amit 1 500 forintos áron lehet megvásárolni, elővételben a meccsjegy.mlsz.hu oldalon (csak klubkártyával), kedden és szerdán 12 és 18 óra között Miskolcon, a Szinvaparkban található DVTK Shopban, a mérkőzés napján a Diósgyőri stadion jegypénztárában 8 és 19 óra között.

    - ÉM, DVTK -


    [related-post post_id="3837594"]

    [related-post post_id="3818492"]

    [related-post post_id="3832344"]


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!