BOON - Sport - DVTK

2018.03.22. 09:59

Diósgyőri sportcsarnok: a Ligetben, csak egy kicsit odébb

Miskolc - A birkózók mégsem az új csarnokban edzenek majd, hanem a ,,Fontánában”.

Miskolc - A birkózók mégsem az új csarnokban edzenek majd, hanem a ,,Fontánában”.

Egy picit ismét módosult az a projekt Diósgyőrben, amely magában foglalja egy multifunkcionális sportcsarnok megépítését a Diósgyőri Sportliget területén. Szabó Tamás, a DVTK stratégiai és fejlesztési igazgatója az ebben a témában tartott szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a korábban Vörös Csillag néven ismert, egykori salakos labdarúgó edzőpálya helyére tervezett létesítményt szerették volna az Andrássy út mellett, a „teszkós” telken megvalósítani, ám a területet időközben más részére értékesítették. Így a csarnokot egyfelől a Mónus Illés utca, másfelől a Könyves Kálmán utca folytatása, a Vendég utcára keresztelt rész határolja, keleti irányból pedig a labdarúgó edzőcentrum pályái.

Átadás 2019-ben?

Abban is változás történt, hogy a csarnokot eredetileg a diósgyőri birkózók is használták volna, ám ők mégsem ide kerülnek, hanem az Andrássy úton lévő, időközben megvásárolt, volt Fontana Étterem és Szórakoztató Központ emeletére, bár versenyeiket az új sportcsarnokban fogják tartani. Ugyanitt kap helyet a Sportdiagnosztikai és Rehabilitációs Központ, amely majd helyben biztosítja a sportorvosi hátteret a sportolóknak. Mindkét projekt esetében 2019-es befejezési dátummal számolnak.

Szabó Tamás emlékeztetett arra a 2017 nyarán született kormánydöntésre, amely révén a DVTK összesen 9,974 milliárd forintot kapott észak-magyarországi és felvidéki sportfejlesztési programjának megvalósítására. Ennek egyik eleme a miskolci projekt, amely TAO-forrással kiegészülve körülbelül 5 milliárd forint értékű.

Ezen kívül egri, salgótarjáni és egy felvidéki helyszínen labdarúgó infrastruktúra fejlesztése szerepel a programban. Utóbbi, a Rimaszombaton megvalósuló beruházás esetében jelenleg a helyi önkormányzat döntésére várnak, illetve olyan szakmai vezetőt keresnek, aki mindkét ország nyelvén kiválóan beszél.

ÉM-MI


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!