BOON - Sport - DVTK

2018.02.03. 12:41

Videó: Az edzés után a tengerbe vetették magukat a DVTK focistái Törökországban

Belek, Miskolc - Az első teljes törökországi munkanapon két edzést vezényelt Bódog Tamás, de a konferenciateremben is szó esett a taktikáról. A regenerációt pedig - a helyi adottságokat kihasználva - a hideg tengervízben végezték a játékosok.

Belek, Miskolc - Az első teljes törökországi munkanapon két edzést vezényelt Bódog Tamás, de a konferenciateremben is szó esett a taktikáról. A regenerációt pedig - a helyi adottságokat kihasználva - a hideg tengervízben végezték a játékosok.

Pénteken reggel helyi idő szerint 7:30-kor (ami Magyarországon 5:30) reggelivel kezdődött a DVTK programja, egy órával később pedig már melegítettek a játékosok az első edzés előtt a törökországi Belekben.

Az idei évben első alkalommal gyakorolt a csapat valódi füvön a hotel területén, sétatávolságra található pályán. Mindenki örömmel vetette bele magát a munkába, ahol több egyéb elem mellett a visszatámadást, és a támadásbefejezést gyakoroltatta elsősorban Bódog Tamás és stábja. Az edzés végén a tenger felé vették az irányt a játékosok, és a gyors regenerálódást elősegítendő, beleálltak a hideg vízbe.

Az ebédet és a csendes pihenőt követően ismét a zöld gyepen élvezték a kellemes klíma adta lehetőséget a diósgyőri labdarúgók. A délutáni edzésen a védekezésből támadásba való átmenet gyakorlása után gyors házibajnokság következett 7+1 fős csapatokkal. Minden gólért ádáz küzdelem dúlt, hiszen a győztes maradt a pályán, míg a vesztes cserélt az éppen pihenővel. A foglalkozás ezúttal is a tengerben ért véget, három bátor ember, Eperjesi Gábor, Diego Vela és Kocsis Gergő néhány karcsapás erejéig úszott is egy keveset.

A vacsorát követően a konferenciateremben zárult a nap, ahol előbb Dr. Szabó Zsolt kluborvos tartott rövid, lényegretörő előadást a kiegyensúlyozott, profi sportolókra szabott táplálkozás fontosságáról, valamint a hideg vizes regeneráció hatékonyságának élettani hátteréről. Majd Bódog Tamás vette át a szót, és animációval illusztrálva hívta fel ismételten a tanult taktikai elemek pontos végrehajtására a játékosok figyelmét.

Szombaton délelőtt edzés, délután pedig felkészülési mérkőzés vár a DVTK-ra, az ellenfél a koszovói Superliga 2. helyén álló FC Prishtina csapata lesz.



A DVTK felkészülési programja

2018. január 14., vasárnap (DVTK Edzőközpont)

14:00 A felkészülés kezdete

2018. január 15. - január 16.

Orvosi és erőnléti felmérés

2018. január 21. - január 24.

Edzőtábor Szlovákiában (Magas-Tátra, Csorbató)

2018. január 28., vasárnap (DVTK Edzőközpont)

11:00 Diósgyőri VTK - MŠK Rimavská Sobota 5-0 (1-0)

2018. február 1. - február 11.

Edzőtábor Törökországban (Belek)

2018. február 3., szombat (Belek, Törökország)

15:00 (közép-európai idő szerint) FC Prishtina - Diósgyőri VTK

2018. február 6., kedd (Belek, Törökország)

10:00 (közép-európai idő szerint) Rubin Kazan - Diósgyőri VTK

2018. február 10., szombat (Belek, Törökország)

??? - Diósgyőri VTK

2018. február 17., szombat

Debreceni VSC - Diósgyőri VTK (a mérkőzés kezdési időpontja és helyszíne szervezés alatt)

Forrás: dvtk.eu


[related-post post_id="3755524"]

[related-post post_id="3755310"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!