BOON - Sport - DVTK

2017.12.11. 16:59

DVTK vs. DVSC - Száz hónap és négy meccs végére pont(ok)

Mezőkövesd, Miskolc - Olyan meccset játszott a DVTK és a DVSC, ami után érdemes a tavaszt várni.

Mezőkövesd, Miskolc - Olyan meccset játszott a DVTK és a DVSC, ami után érdemes a tavaszt várni.

A labdarúgó NB I 19. fordulójában, szombaton a Diósgyőri VTK együttese a Debreceni VSC csapatát fogadta a Mezőkövesdi Városi Stadionban. Évzáró összecsapás volt ez a felek számára, amit azért rendeztek itt, mert a DVTK stadionja még épül, készül, az őszi ideiglenes otthonban pedig a versenyszabályok szerint nem lehetett lejátszani ezt a bajnokit, mert az a Debrecen állandó pályája. A hidegben nézőcsúcsra nem lehetett számítani, a kérdés az volt, hogy a két csapatnak ebben a felállásban lejátszott, egymás elleni legutóbbi meccsén, amelyet szintén ugyanitt, Mezőkövesden rendeztek meg a tavalyi évad végén és telt házat hozott, mennyivel lesznek most kevesebben.

Ugrai: gól, gólpassz

Ami a két gárda összeállítását illeti: a debrecenieknél az előző, a Honvéd ellen megnyert bajnokihoz képest nem lépett pályára Nagy S. kapus, aki a hét közben megsérült, helyette Novota állt a gólvonalra, míg a védelemből Mészáros maradt ki, így jutott szóhoz Szatmári. A DVTK kezdője is két helyen változott a múlt heti, a Kövesd vendégeként elért döntetlenhez képest: a középpályás sorból Forgács és Óvári nem játszott, a múlt héten az eltiltását töltő Vela került vissza, valamint az évad végére a szakvezető bizalmát megszerző Bacsa kapott lehetőséget. Az előre játékra ráfrissítő Diósgyőrnél az első percekben nem nagyon rajzolódott ki, hogy melyik játékos pontosan hol játszik majd, valószínűleg ezzel is igyekeztek megkavarni az ellenfelet. A sok mozgásos támadójátékra, a piros mezesek helyváltoztatására egy példa: Ugrai a jobb oldalon kezdett, 10 perc után átment a pálya ellenkező részére, két perccel később pedig középről szerzett gólt. 12 minuta után hazai előnyt ünnepelt a szurkolók nagy része (a hajdúságiak kivételével), és a DVTK a folytatásban sem vett vissza. Előbb Liptáknak volt egy kapu fölé lőtt bombája, ami ha bement volna sincs gól belőle, egy támadó fault miatt, majd jött a második találat, Ugrai remek beadását Karan fejelte be a kapuba. A gólszerző érdekes gólörömöt mutatott be, úgy tűnt, hogy valakinek üzenni akart…

A kétgólos diósgyőri vezetés után újra Lipták veszélyeztetett, majd Bacsa remek elfutása után Ioannidis és Vela egymást zavarták, ezért nem nőtt háromra a gólok száma. A félidő közepén Ferenczi lövése jelezte, hogy a DVSC is a pályán van, majd Ugrainak volt két olyan szabadrúgása, aminél csak centimétereken múlt, hogy nem találta el a kaput. A diósgyőriek válogatott játékosa remekül játszott, élmény volt nézni minden megmozdulását, remek beindulásait, cselsorozatait, pontrúgásait, és a diósgyőri szurkolók csak reménykedhetnek abban, hogy tavasszal is lesz hasonló szépségekben részük, hogy a támadót esetleg nem viszi el valamelyik nagy csapat (már ha ki tudja, ki akarja fizetni azt az összeget, amivel élő szerződéséből ki lehetne vásárolni). A 35. percben Ugrai indításából futott DVTK kontra, de a 3 a 2 elleni játékban Vela nem tudta jobbról a kapu elé centerezni a lasztit. Válaszul, szinte a semmiből szépített a DVSC, Takács T. lábáról pattant a gólvonal mögé a labda. A félidő hajrájában Ioannidis szerzett kis híján gólt, a 11-es pontról. A DVTK fölényt hozó, élvezetes első játékrészszünetére is maradt esemény, Jovanovicot állította ki a játékvezető, ütésért.

Fordulás után

A második játékrész elejére megfogyatkozott debreceni csapat cserélt egyet, és Könyvest egy sorral hátrébb rendelte Herczeg András vezetőedző. A DVSC pár perc ,,vakítás” után megmutatta, hogy nem mondott le a pontszerzésről, a DVTK hiába volt sokkal jobb támadásban az első félidőben, a szoros eredmény miatt ,,van keresnivalónk” módon játszottak a hajdúságiak.

Az 50. percben Filip durrantott a bal alsó sarok mellé, néhány másodperccel később Busai remek kiugratása után Ugrai dönthette volna el a meccset, de lövése előtt felpattant a labda, emiatt nem találta el jól a játékszert. Az 54. percben, a heves csatát – egy kakaskodás után – egy-egy sárga jelezte, majd Lipták fejelt a kapu fölé, aztán Karan hagyott ki ziccert 12 méterről, a folytatásban pedig Ugrai nagy löketét, és Tamás M. fejesét védte Novota. A DVSC harciasan küzdött, a mezőnyben nem látszott a létszámbeli különbség, de helyzetei a DVTK-nak voltak. A 69. percben Kinyik húzta vissza Bacsát sárga lapot érően, de a játékvezető nem látott okot a közbeavatkozásra, így a védő megúszta a kiállítást. Öt perccel később pedig egy másik hátvéd, Ferenczi hívta fel magára a figyelmet, 17 méterről a jobb kapufát találta el.

Az egyenlítés elmaradt, a DVTK pedig nem sokkal később ismét kétgólosra növelte az előnyét. De a Debrecen ekkor sem adta fel, előbb a 80. percben Antal B. bravúrral védte Ferenczi közeli bombáját, majd egy 11-esből szépített a vendégegyüttes. Ismét nyílt lett a meccs, a 85. minutában Könyves lábában maradt az egyenlítés. A lüktető, jó színvonalú izgalmas bajnokin, ráadásként 5 percet hosszabbított a játékvezető, és bár a diósgyőri nézők közül emiatt sokan bosszankodtak, utólag talán többen úgy látják, hogy ez volt az az élvezetes mérkőzés, amelyet még egy jó ideig elnéztek volna.

De egyszer minden jó véget ér, és az évzáró után a diósgyőri drukkerek a győzelem, a 3 pont mellett annak örülhettek, hogy megszakadt csapatuk négy fordulón át tartó nyeretlenségi sorozata, és hogy bajnoki meccsen, száz hónap, 2009. július 25-e után ismét győzni tudtak a DVSC ellen.



Jegyzőkönyv

Diósgyőri VTK – Debreceni VSC

3-2 (2-1)

Mezőkövesd, 1655 néző. V.: Bognár T. (Buzás, Kóbor).

Diósgyőri VTK: Antal B. (5) – Nagy T. (5), Lipták (6), Karan (6), Tamás M. (6) – Kocsis (6) – Vela (6), Busai (6), Ugrai (8) – Bacsa (6), Ioannidis (6). Szakmai igazgató: Bódog Tamás.

Debreceni VSC: Novota (5) – Bényei (5), Kinyik (5), Szatmári (6), Ferenczi (6-2=4) – Tőzsér (6) – Bódi (5), Jovanovic (5-2=3), Varga K. (5) – Takács T. (5), Könyves (5). Vezetőedző: Herczeg András.

Csere: Varga K. helyett Filip (6) a 46., Takács T. helyett Mengolo (-) a 71., Ioannidis helyett Szarka (-) a 75., Bényei helyett Sós (-) a 87., Busai helyett Eperjesi (-) a 88., Ugrai helyett Tóth B. (-) a 95. percben.

Sárga lap: Ugrai a szünetben, Vela az 54., Könyves az 54., Kinyik az 55., Kocsis a 73., Szatmári a 87., Ferenczi a 93. percben.

Kiállítva: Jovanovic a szünetben, Ferenczi a 96. percben.

Gólszerző: Ugrai (1-0) a 12., Karan (2-0) a 17., Takács T. (2-1) a 36., Busai (3-1) a 77., Tőzsér, 11-esből (3-2) a 82. percben.

Bódog Tamás: – Jó újra nyerni. Az első félidő alapján úgy gondolom, hogy megérdemelt a győzelem. A DVSC erejét jelzi, hogy amit a meccs második félidejében mutattak emberhátrányban, az is parádés volt. Kétszer, háromszor szerencsénk is volt, amellett, hogy nekünk is voltak hatalmas lehetőségeink. Azért gondolom, hogy megérdemeltük a győzelmet, mert az első félidő az egyik legjobb volt, amióta itt vagyok. Megvoltak a területre belépések, a labda nélküli elmozgások, agresszívek voltunk, a párharcokat megnyertük. Ha ezt tudnánk konzerválni, ha egy egész meccset tudnánk így lehozni, akkor lennénk igazán jó csapat, így is az vagyunk, de akkor lennénk igazán jók, ha ezt 90 percig meg tudnánk valósítani. Gratulálok a Debrecennek, nagyon jó csapatot csinált a kolléga úr. Az évadról annyit, hogy tavaly éppen bennmaradtunk, ahhoz képest feljöttük, előreléptünk, majdnem minden meccsen reális esélyünk van nyerni, de szeretnék tovább fejlődni, bízom benne, hogy a téli felkészülés után még erősebbek leszünk.

Herczeg András: – Gratulálok a Diósgyőrnek, az első 20 percben sokkal agresszívebbek voltak, a párharcokat ők nyerték meg, rúgtak is két gólt, egy bedobást és egy szögletet követően. Utána próbáltunk fokozatosan feljönni, sikerült is megszerezni a szépítő találatot. Nem tudom mi volt a szünet elején, ami kiváltotta az indulatokat, de elveszítettünk egy játékost, és sosem tudjuk meg, mi lett volna, ha a második félidőben teljes létszámban tudjuk folytatni a találkozót, hiszen 10 emberrel is benne volt az egyenlítés a játékunkban. Örök tanulság, hogy higgadtan kell játszani, nem szabad elveszíteni a fejünket, semmilyen vélt vagy valós sérelem miatt, mert nyilván minden játékos számít és most elvesztettünk kettőt, a kiállítások miatt. A csapat második félidei játékához és akaratához gratulálok, illetve az őszi szerepléshez is, hiszen azt gondolom, hogy nagyszerűen teljesítettek a játékosok, dobogón végeztünk. Viszont nagyon sajnálom ezt a vereséget, nagyon bánt, és bosszús vagyok a két kiállítás miatt, mert nehéz lesz elkezdeni úgy a felkészülést, hogy tudjuk, nem számíthatunk rájuk a tavaszi szezon elején.


Percek, események

12. perc: Tamás M. baloldali bedobását Karan csúsztatta tovább fejjel, a 16-oson belül, a labda Ioannidishez került, ám ő nem tudott kapura fordulni, a játékszer középen, Ugrai elé pattant, a válogatott játékos pedig 10 méterről laposan a ketrec jobb oldalába lőtt, 1-0.

17. perc: Ugrai végzett el szabadrúgást a bal oldalról, 16-os és az oldalvonal között, az alapvonaltól 11 méterre. A pontrúgás mértani módon érkezett a berobbanó Karan fejére, a védő pedig a dermedten álló kapus mellett az ötösről fejelt a kapu bal oldalába, 2-0.

36. perc: Tőzsér jobboldali szögleténél, az ötös rövid oldali sarkánál elszállt a labda az ott állók fölött, Antal B. nem érte el a játékszert, ami a mellette álló Takács T. lábáról a bal alsó sarokba pattant, 2-1.

45+1. perc: Jovanovic szabálytalansága után Ioannidis maradt lent a vendég 16-os előtt, a diósgyőri szurkolók azt reklamálták, hogy miért nem áll meg a DVSC, a fehér mezesek akciója végén pedig Tőzsér jó passza után Könyves maradt le a labdáról, ezzel ért véget az első félidő – a pályán. Viszont az öltözőbe vonuló csapatok között konfliktus alakult ki, Ugrai tette szóvá Jovanovicnak, hogy miért nem álltak meg, a debreceniek játékosa pedig kézzel válaszolt, egy lökés után a diósgyőri támadó fejét is eltalálta ököllel. A két egymásnak ugró csapat lecsillapodása után Jovanovicnak a piros lapot mutatta fel a játékvezető, 10 emberre fogyatkozott a hajdúsági csapat létszáma.

77. perc: Nagy T. adta a labdát egy kontra során Ugrainak, ő jobbra passzolt Velához. A középpályás az alapvonalig futott a játékszerrel, majd hátra gurított Busainak, aki 6 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 3-1.

81. perc: Tőzsér baloldali szögleténél Karan húzta le Szatmárit az ötösön belül, amiért a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Tőzsér vágta a léc alá, a kapu bal oldalába, 3-2.

96. perc: Eperjesi szerzett labdát a saját térfelén, és középen megindult előre. Egy ideig vezette a lasztit, Ferenczi pedig szorosan futott mellette, akinek a diósgyőri játékos mintha a kezét is megfogta volna, majd amikor a debreceni labdarúgó belépett elé, és ettől elvesztve egyensúlyát esni kezdett, a nyakánál fogva magával rántotta a földre a debreceni védőt. Ferenczi az eset után megkapta a második sárgája után a piros lapot is, így a DVSC 9 emberrel fejezte be a meccset.



OTP Bank Liga, 19. forduló:


A tabella:

1. Ferencvárosi TC 19 12 5 2 38-17 41 pont

2. Videoton FC 19 11 5 3 41-22 38

3. Debreceni VSC 19 9 4 6 34-23 31

4. Budapest Honvéd 19 8 4 7 31-30 28

5. Újpest FC 19 6 8 5 26-25 26

6. Diósgyőri VTK 19 7 4 8 32-30 25

7. Paksi FC 19 6 6 7 27-30 24

8. Puskás Akadémia 19 6 5 8 26-31 23

9. Vasas FC 19 6 3 10 24-37 21

10. Swietelsky Haladás 19 6 2 11 19-33 20

11. Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 19 4 7 8 24-28 19

12. Mezőkövesd Zsóry FC 19 3 7 9 20-36 16

A 20. forduló programja:

február 24.:

  • Ferencváros-Budapest Honvéd
  • Videoton FC-Vasas FC
  • Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC
  • Debreceni VSC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő
  • Paksi FC-Diósgyőri VTK
  • Újpest FC-Swietelsky Haladás

  • [related-post post_id="3705571"]

    [related-post post_id="3705705"]

    [related-post post_id="3706197"]

    [related-post post_id="3706189"]

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!