BOON - Sport - DVTK

2017.12.08. 16:11

A kirakatok nézegetése: jelenleg ezt teszi a DVTK

Miskolc - Diósgyőri idényzáró meccs: a Debrecen ellen újra Mezőkövesden.

Miskolc - Diósgyőri idényzáró meccs: a Debrecen ellen újra Mezőkövesden.

A labdarúgó NB I-ben szombaton zárul a 2017-es esztendő. A csapatok a 19. forduló keretében lépnek pályára, és ennek során a Diósgyőri VTK együttese a Debreceni VSC csapatát fogadja. Mégpedig Mezőkövesden, a városi stadionban szombaton 16.00-tól. Mint ismert, a DVTK nem tud Miskolcon játszani, létesítmény hiányában, stadionjának építése miatt, és az ősz folyamán eddig, a hajdúsági megyeszékhelyen volt „otthon”. De a versenykiírás szerint a Debrecent nem fogadhatják ott, így került az őszt záró mérkőzés a megye másik élvonalbeli gárdájának pályájára. Oda, ahol a tavalyi évadot is zárta a mostani összecsapás két résztvevője. Akkor óriási tétje volt a mérkőzésüknek, hiszen az NB I-es tagság meghosszabbításáért léptek pályára a csapatok, és szokás szerint a DVTK-nak ekkor sem sikerült nyernie a DVSC ellen (legutóbb 2009. július 25-én, Lippainak a 93. percben szerzett 11-es góljával tudták pályaválasztóként legyőzni a hajdúságiakat, 1-0-ra). És hogy készülnek-e valamilyen revansra a diósgyőriek (akik a debreceniektől legutóbb elszenvedett 3-1-es vereség után úgy maradtak az élvonalban, hogy a Paks legyőzte, és kieső helyen tartotta az MTK-t)?

– Nincs bennünk ilyen, az egy fájó mérkőzés volt, és mi azt is meg akartuk nyerni, és ezt is meg akarjuk. Mindegy, hogy akkor hogy volt, volt sorozatunk az Újpest ellen is, pozitív, ami megszakadt, ugyanúgy a Debrecen elleni is megszakad majd, bízom benne, hogy már a hétvégén – mondta Bódog Tamás, a DVTK szakmai igazgatója. – Ellenfelünk keretében sok a fiatal, veszélyesek, tetszetős, amit csinálnak, bízom benne, hogy mindezek ellenére eredményesek lehetünk ellenük. A szezon előtti edzőváltás jót tett nekik, taktikailag jól néznek ki, jó edző irányítja őket, dinamikusak, lendületesek.

A szakvezető arról is beszélt, hogy a DVSC jó formában van, ők a találkozó esélyesei, a helyezésük alapján mindenképpen, az elmúlt 10 év eredményei alapján szintén, de azt is megjegyezte, hogy szeretnének szépen búcsúzni az évtől, hogy az utolsó meccs után jó szájízzel mehessenek el a téli szünetre (ami jövő héten szerdán kezdődik, a jövő évi első edzést pedig vagy január 12-én vagy 13-án tartják.)

Brkovicról

Kíváncsiak voltunk arra, hogy Dusan Brkoviccsal, aki az idén nyárig négy éven át volt át a debreceniek játékosa, és szerdán két edzésen a DVTK-nál vett részt, szót ejtett-e a DVSC-ről Bódog Tamás, aki erre nemmel válaszolt, az azt firtató kérdésre, hogy pontosan mi volt a labdarúgó egynapos látogatásának az oka, célja, azt felelte, hogy más is kapott edzéslehetőséget, és úgy foglalta össze a szerb védő diósgyőri villantását, hogy „itt volt, megnéztük, jó benyomást tett ránk”. Mint megtudtuk, a 28 éves labdarúgónak nincs élő szerződése a lett FC Riga csapatával, ahol az őszt töltötte, és látogatása után nem lenne meglepő, ha esetleg a tavaszt Diósgyőrben kezdené.

[related-post post_id="3704392"]

A diósgyőri szakvetető által a városi tévének néhány napja adott nyilatkozata is szóba került a klub tegnapi sajtótájékoztatóján, ugyanis Bódog Tamás többek között azt mondta a téli erősítésekről, hogy ha van pénzed, akkor vásárolsz, ha nincs, akkor nézed a kirakatot, és a DVTK jelenleg ez utóbbit teszi, illetve azt is nyilatkozta, hogy jelen állás szerint úgy tűnik, hogy a téli szünetben komolyabb erősítésre nem lesz lehetőségük, és tavasszal „középszerű”, a kiesés elkerülésért küzdő csapat lesz a Diósgyőr. A kirakatos gondolatmenetet tegnap tovább bővítette Bódog Tamás.

– Vannak olyan boltok, ahol leárazások vannak, vannak, ahol jó külföldi árut tartanak, olyan is, ahol jó minőségű magyar termékek elérhetők, és van olyanok, ahová vissza lehet vinni, amit megveszel. Mi mindenhová be fogunk nézni – mondta a szakmai igazgató, aki arra a kérdésre, hogy Ugrait meg tudják tartani, így felelt: – Amíg én tudom eldönteni, igen. Más kérdés, hogy mi van akkor, ha kapnánk érte egy kalap, vagy egy talicska pénzt, amiből nem kettő, nem három játékost tudnánk igazolni. Ugrainak volt 2-3 jó hónapja, nagy érteke a klubnak, de a hosszú távú építkezést szem előtt tartva nem elsődleges célja a klubnak, hogy eladjuk őt, és nem is hallottam olyan konkrétumot, hogy valaki meg akarná venni.

Bódog Tamás arról is beszélt, hogy amióta a DVTK-nál edzősködik, többségében olyan játékosokat hoztak, akik nem kerültek pénzbe, hozzátette, szívesen venné, ha olyan összegből igazolhatna, mint amilyen ideérkezése előtt erre a célra el volt különítve, de ettől függetlenül minőséget szeretnének, ezért is nézték meg Brkovicot. A szakvezető azt is szóba hozta, hogy a keret háromnegyede erős, de vannak, akiket noszogatni kell, illetve arról is beszélt, hogy a tavalyi év más volt, akkor mindenki bizonyítani akart, most vannak, akik megelégedettek, nincs bennük vágy arra, hogy előrébb lépjenek.

Nono Villar, Makrai

Felvetődött az a kérdés is, hogy Nono Villar miért kap mostanában kevesebb lehetőséget, illetve hogy Makrai miért nem jut a keret közelébe sem. Ezzel kapcsolatban Bódog Tamás azt nyilatkozta, hogy a teljesítmény dönti el, hogy ki van csapatban, a keretben.

– Ugyanez volt Bacsával: amit a szezon elején láttam, tőle az kevés volt, de megértette, dupla erővel dolgozott, és visszatért – mondta a szakmai igazgató. – Ha valakit nem rakok be, annak megvan az oka, nem egyedül én döntök erről, a szakmai stáb véleményét is figyelembe veszem, amikor rangsorolok, hogy ki játszik, és ki nem. Nono Villaron nem látom a tüzet, azt a hozzáállást, amire szükség lenne. Nem elég valakinek csak hangzatos dolgokat mondani, hanem tenni is kell, mert a teljesítmény dönti el, hogy ki kap lehetőséget az első csapatban. Aki nem tud itt játszani, az a második együttesben bizonyíthat. De ha 10 ember játszik az NB III-as csapatunkban, és kikapunk, felmerül a kérdés: mi a gond? Nem megfelelő a hozzáállás? Ha igen, akkor esetleg a minőség? És ezek után jön az újabb kérdés: akkor minek van egy NB I-es csapat keretében?

A szakvezető nem titkolta: szükség van vérfrissítésre, és Bódog Tamástól azt is megtudtuk, hogy a keret minden tagja egészséges, így elviekben mindenkire számíthat. A szakvezető kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy a DVSC ellen valószínűleg az építkezős játékot, a masszívabb csapatból való átmenetelt választják, és nem a letámadást.



OTP Bank Liga, 19. forduló:

szombat:

  • Swietelsky Haladás-Videoton FC 15.30, v.: Kassai
  • Budapest Honvéd-Paksi FC 15.30, v.: Berke
  • Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Mezőkövesd Zsóry FC 15.30, v.: Andó-Szabó
  • Puskás Akadémia FC-Újpest FC 15.30, v.: Iványi
  • Diósgyőri VTK-Debreceni VSC, Mezőkövesd 15.30, v.: Bognár
  • Vasas FC-Ferencváros, Szusza Ferenc Stadion 19.30, v.: Pintér
  • A tabella:

    1. Videoton FC 18 11 5 2 41-21 38 pont

    2. Ferencvárosi TC 18 11 5 2 36-17 38

    3. Debreceni VSC 18 9 4 5 32-20 31

    4. Újpest FC 18 6 8 4 25-23 26

    5. Budapest Honvéd 18 7 4 7 30-30 25

    6. Paksi FC 18 6 6 6 27-29 24

    7. Diósgyőri VTK 18 6 4 8 29-28 22

    8. Vasas FC 18 6 3 9 24-35 21

    9. Puskás Akadémia 18 5 5 8 24-30 20

    10. Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 18 4 6 8 24-28 18

    11. Swietelsky Haladás 18 5 2 11 18-33 17

    12. Mezőkövesd Zsóry FC 18 3 6 9 20-36 15


    [related-post post_id="3704762"]

    [related-post post_id="3702211"]

    [related-post post_id="3701684"]

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!