BOON - Sport - DVTK

2017.11.27. 15:07

DVTK vs. Újpest - Tompasággal belesűrűsödtek a mezőnybe

Miskolc - A Diósgyőr ezúttal (is) eltékozolta bajnoki meccsének első félidejét.

Miskolc - A Diósgyőr ezúttal (is) eltékozolta bajnoki meccsének első félidejét.

A labdarúgó NB I 17. fordulójában, szombaton délután Diósgyőri VTK – Újpest FC mérkőzést rendeztek, Debrecenben, a Nagyerdei stadionban. A bajnoki meccs szpíkere szerint ez volt az utolsó olyan bajnoki, amelyen pályaválasztóként lépett itt pályára a DVTK. Minderről 7-800 néző szerezhetett tudomást, ugyanis a meccs kezdése előtt pár perccel még ezren sem voltak a létesítményben. Akik viszont jelen voltak, azok azt is hallhatták, hogy idei év utolsó hazai meccsét, december 9-én, Mezőkövesden rendezi meg a Diósgyőr. Azt pedig már csak mi tesszük hozzá, hogy a Debrecen elleni bajnoki egyrészt azért lesz itt, mert a hajdúsági klub nem ment bele abba, hogy felcserélje a Diósgyőrrel az idei évad egymás elleni második és harmadik meccsét, hogy az esztendő utolsó bajnokija a Cívis városban legyen, májusban pedig a DVSC vizitáljon az új diósgyőri stadionban. Érdekesség, hogy két hét múlva esedékes DVTK – DVSC összecsapás pontos kezdési időpontja már ismert (december 9., 16.00), ugyanis a találkozót a televízió élőben közvetíti, de hogy hol lesz a meccs azt még hivatalosan sem a labdarúgó szövetség, sem a diósgyőri klub nem jelentette be (úgy tudni, hogy szóbeli megállapodása van a diósgyőri klubnak a kövesdiekkel arról, hogy náluk rendezik, de aláírt papír még nincs)...

Maradva

Maradva a DVTK aktuális meccsénél: az Újpest ellen újragondolta csapata hátsó alakzatát Bódog Tamás a piros-fehérek szakmai igazgatója, a múlt heti, Puskás elleni meccshez képest két új embernek adott lehetőséget, a jobb oldalon az ex-újpesti Nagy T. kezdett Eperjesi helyett, míg az eltiltása után a védelem közepére visszatérő Lipták balra ,,szorította” Tamás M.-et, emiatt Forgácsnak csak a kispadon jutott hely. A többi csapatrész változatlan maradt, ezúttal is két védekező stílusú játékos szerepelt a középpálya közepén, Kocsis és Busai személyében, és a technikás Nono Villar most sem volt kezdő. Az Újpest Simon K.-t volt kénytelen nélkülözni, akiről nem sokkal a meccs előtt derült ki, hogy nem játszhat, és mivel még a kispadra sem tudott leülni, így eggyel kevesebb játékost nevezett a meccsre a lila-fehér gárda.

A fővárosiak két győzelemmel, a diósgyőriek pedig két vereséggel várta ezt az összecsapást, viszont az elmúlt időszakban a DVTK-nak jobban ment az ÚFC ellen, és azok a piros-fehér szimpatizánsok bizakodhattak, akik a két csapat előző meccséből indultak ki, ugyanis három hónapja a Diósgyőr két pontot Budapesten hagyott.

A piros-fehérek optimizmusa a meccs kezdő sípszava után csak másodpercekig tartott, ugyanis az ex-diósgyőri Novothny a lila-fehérek első támadását a 33. szekundumban gólra váltotta, de nem ünnepelte ezt a találatát. A támadó felemelt kezével elnézést kérve jelezte, hogy a DVTK-nál eltöltött időszakának nem múlt el benne nyomtalanul. A korai találatra 10 perccel később Ugrai válaszolhatott volna, de eltotojázott egy ziccert, a túloldalon pedig Nagy D. lőtt egy gyors támadás végén néhány centivel a jobb kapufa mellé. Az első félidő első felében nem sokat volt a piros-fehéreknél a labda, olyan volt a játék képe, mintha a Diósgyőr lett volna előnyben, és az Újpestnek lett volna fontosabb, hogy változzon az eredmény. A vendégek már a felezővonalnál felvették a diósgyőrieket, és nem engedtek nekik levegőt, területet a játékuknak, és mivel a pályaválasztó csapat játékosai nem tudtak elszakadni őrzőiktől, a kezdeményező szerep az Újpesté volt. Az első játékrész második felében kezdett belerázódni a rendes szerepébe a Diósgyőr, találtak is egy helyzetet, amit Ugrai oldott meg mesterien az alvó újpestiek között. Nem sokáig volt meccsnull, mert mindkét oldalon egy egy kecsegtető lehetőség után a DVTK védelem visszaadta a bealvást, létszámfórt engedett az Újpestnek, a 3 a 2 elleni játékot pedig Novothny újabb góllal fejezte be.

Változtatás

A félidőben a tompa Diósgyőr két friss embert kapott, és Ioannidisznek volt is két kaput eltaláló lövése, de az eredmény nem változott. A DVTK volt a kezdeményezőbb, játékban javultak a piros mezesek, de a kapu előtt komoly lehetőségeik csak nagyon ritkán voltak. A 68. percben a jól játszó Nagy D. esett el a 16-oson belül, de ez nem ért büntetőt, majd Ugrai remek szabadrúgása után Lipták fejelt 5 méterről a kapu fölé. Nem sokkal később a harmadik hazai csereként Bacsa érkezett, a támadósorba, így Ugrai a középpályára húzódott vissza, de ígéretes lövése hajrá előtt a túloldalon csak Nagy D.-nek és Novothnynak volt. Az utolsó bő tíz perc a DVTK-é volt, aktívabban játszottak, de a 83. percben Busai kihagyta a meccs legnagyobb helyzetét, pár másodperccel később pedig Karan tisztán fejelhetett Ugrai szabadrúgása után, de elnézte a kaput.

Hiába robotolt a pontért a DVTK, nem érte el, a lagymatag első félidei játékuk után nem tudtak olyan minőségi javulást elérni, hogy elseperjék az elejétől motiváltabban játszott Újpestet. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Diósgyőr zsinórban harmadszor kapott ki, és belesűrűsödött a mezőnybe.



Labdarúgás: jegyzőkönyv

Diósgyőri VTK – Újpest FC

1-2 (1-2)

Debrecen, 1412 néző. V.: Pintér (Ring, Tóth II. V.).

Diósgyőri VTK: Antal B. (5) – Nagy T. (5), Lipták (4), Karan (5), Tamás M. (4) – Kocsis (5) – Vela (4), Busai (4), Óvári (4) – Ioannidis (4), Ugrai (5). Szakmai igazgató: Bódog Tamás.

Újpest FC: Pajovic (5) – Pauljevic (5), Pávkovics (5), Litauszki (5), Balázs B. (5) – Windecker (6), Sankovic (5) – Obinna (5), Nagy D. (6), Zsótér (6) – Novothny (7). Vezetőedző: Nebojsa Vingjevic.

Csere: Tamás M. helyett Forgács (5) a 46., Kocsis helyett Nono Villar (4) a 46., Zsótér helyett Mohl (-) a 68., Óvári helyett Bacsa (-) a 73., Novothny helyett Tischler (-) a 81., Nagy D. helyett Kálnoki-Kis (-) 89. percben.

Sárga lap: Lipták a 64., Litauszki a 70., Vela a 77., Sankovic a 82. percben.

Gólszerző: Novothny (0-1) az 1., Ugrai (1-1) a 29., Novothny (1-2) a 38. percben.

Bódog Tamás: – Gratulálok az Újpestnek, sajnos azt kell mondanom, hogy megérdemelten nyertek. Az első félidőt nézve szerencsénk volt, hogy csak 1-2 volt az eredmény. Utána hiába játszottunk jól, mozgósítottunk mindent, és a második játékrészben lehetőségeink is voltak, hogyha egy félidőt elajándékozol, annyit érdemelsz, amennyit kaptál. Az első félidőben abszolút az Újpest játszott jobban. Bosszantó, mert ha száz párharcból mindegyiket elveszíted, akkor nehéz. Az Újpest egy Novothnyval jobb volt. Védekezés nélkül –, mert nem éreztem a stabilitást a csapatban – nehéz egy mérkőzést lehozni. Többet vártunk ettől a találkozótól.

Nebojsa Vingjevic: – Ez egy nagy győzelem volt, egy jó ellenféllel szemben, hiszen ennek a párosításnak komoly tradíciói vannak. Sosem egyszerű a DVTK ellen játszani, fegyelmezett, jó csapatot, fizikailag jól felkészített együttest kovácsolt össze Bódog Tamás. Éppen ezért, ha semmi speciálisat nem játszanak, akkor is nagyon nehéz ellenük futballozni. A mérkőzés jól kezdődött számunkra, hiszen már az 1. percben megszereztük a vezetést, ezután a Diósgyőr jobban nyomott, próbáltak minket beszorítani, de jól tartottuk magunkat. Aztán jött az egyenlítő találat, majd nekünk is voltak lehetőségeink, és sikerült belőnünk a második gólt. Tudtuk, hogy a második félidőre úgy jön majd ki a DVTK, hogy még jobban fog nyomni, és igyekeztünk tartani magunkat, de néhány játékosunk ebben a sok ütközésben, az erős fizikai futball közepette picit elveszítette a frissességét. A Diósgyőr beadásokból, szögletekből veszélyes volt, hiszen nagy és erős emberekkel rendelkezik, emiatt a kapu előtt nehéz volt a játékosaim dolga, de megoldották ezt a feladatot. Megérdemelten szereztük meg a 3 pontot a Diósgyőr ideiglenes otthonában. Gratulálok a fiúknak. Ez nagy harc volt, nagy küzdelem, egy nagy rivális ellen, és hálás vagyok a mai mérkőzésért a játékosaimnak.

A gólok története

1. perc: Nagy D. indítása után a baloldalon futott az Újpest első akciója. Zsótér jól ívelte be a kapu elé a labdát az oldalvonalról, Novothny remek ütemben érkezett, és 4 méterről megcsúsztatott fejese a diósgyőri kapu bal oldalában kötött ki, 0-1.

29. perc: Nagy T. jobboldali bedobása után a labda több játékos felett is átpattant, így jutott el Ugraihoz. A támadó mellel, lábbal, majd fejjel szelídítgette a játékszert, aztán a 11-es pontról fél fordulattal, három újpesti védő között a kapu jobb oldalába lőtt, 1-1.

38. perc: Lipták próbált meg labdát szerezni a védővonalból kilépve, Nagy D.-től, sikertelenül. Az újpesti játékos Obinnához passzolt, ő pedig középen Novothnyt ugratta ki, aki további két csapattársával együtt létszámelőnyös helyzetben két diósgyőri védővel szemben rohamozhatott. Ennek során Novothny balra tette ki a labdát Zsótérnek, aki elfutott az alapvonalig, majd a feladónak jól passzolta vissza középre a játékszert, a berobbanó támadó pedig 1 méterről pöckölte a labdát a kapuba, 1-2.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!