BOON - Sport - DVTK

2017.10.12. 22:19

DVTK: Szabó Tamás helyett Sántha Gergely

Miskolc - Változás történt a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság ügyvezetői posztján, Szabó Tamás, aki négy éve lett a DFC Kft. ügyvezetője, átadja posztját Sántha Gergelynek.

Miskolc - Változás történt a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság ügyvezetői posztján, Szabó Tamás, aki négy éve lett a DFC Kft. ügyvezetője, átadja posztját Sántha Gergelynek.

Kettejük között az alárendeltségi viszony nem változik, ugyanis ezidáig Sántha Gergely volt a DFC Kft. többségi tulajdonosának, a Borsodsport Invest Kft.-nek az ügyvezetője, és mint ilyen stratégiai irányítója volt a diósgyőri labdarúgócsapatot működtető szervezetnek, ám innentől az operatív vezetés is hozzá tartozik, és változatlanul felettese lesz Szabó Tamásnak, aki marad a DFC Kft.-nél, és a DVTK észak-magyarországi sportfejlesztési programjához kapcsolódó miskolci, egri, salgótarjáni és felvidéki infrastruktúra beruházásokat, valamint a további regionális terjeszkedést és az új sportágak integrációját irányítja (mint arról korábban beszámoltunk: a diósgyőri klub a július 25-i kormányhatározat értelmében közel 10 milliárd forinthoz juthat az egri, a salgótarjáni labdarúgó infrastruktúra fejlesztésére, további egy felvidéki labdarúgó akadémia létrehozására, amelynek a helyszíne Rimaszombaton lehet, illetve ebből az állami támogatásból Diósgyőrben egy multifunkciós sportcsarnok is kialakításra kerülne, amelyben birkózócsarnok, valamint orvosdiagnosztikai és rehabilitációs központ kapna helyet).

A DVTK által ezzel kapcsolatban kiadott közleményben az szerepel, hogy az ügyvezetői poszton történt változtatás, a DFC Kft. tulajdonosainak egybehangzó döntése értelmében született. Ami azt jelenti, hogy nem csak a többségi háttér tulajdonos, Leisztinger Tamás vett részt ebben, hanem az NB I-es labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaságban kisebb tulajdonrésszel rendelkező miskolci városi önkormányzatot képviselő cég vezetése is.

ÉM



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!