BOON - Sport - DVTK

2017.08.18. 10:33

Újpest vs. DVTK - Nézők számára tilos a bemenet

Budapest, Miskolc - Zárt kapus lesz a Diósgyőri VTK szombati, Újpest FC elleni idegenbeli bajnoki mérkőzése.

Budapest, Miskolc - Zárt kapus lesz a Diósgyőri VTK szombati, Újpest FC elleni idegenbeli bajnoki mérkőzése.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága (FEB) augusztus 15-i ülésén az Újpest FC fegyelmi ügyében – a Honvéd elleni bajnoki mérkőzésen történt szurkolói fegyelmi vétségek miatt – elrendelte a nézők nélküli, zárt sportrendezvényben történő mérkőzésrendezést 1 soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésre.

Mint ismert: a 2017. augusztus 12-én Kispesten lejátszott, 2-1-es Honvéd győzelemmel zárult mérkőzésen történtekért, az Újpestet mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél, az ellenfél egyik játékosának, más sportszervezetnek és a mérkőzés játékvezetőjének szidalmazása), továbbá hátrányosan megkülönböztető, rasszista megnyilvánulásáért („huhogás”), valamint tárgy játéktér közelébe történt bedobásáért 1.000.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a FEB, továbbá elrendelte a nézők nélküli, zárt sportrendezvényben történő mérkőzésrendezést a soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésre.

Jogerőre emelkedett

Az Újpest FC ezen döntés után két nappal, vagyis csütörtökön arról tájékoztatta a Fegyelmi Bizottságot, hogy a határozatot elfogadja, az abban biztosított fellebbezési jogáról lemond. Ez alapján a FEB határozata jogerőre emelkedett, végrehajthatóvá vált.

A fenti határozattal elbírált fegyelmi vétségeket az Újpest FC a 2017. július 18-án, a Paksi FC elleni bajnokit követően meghozott felfüggesztett zárt kapus büntetés hatálya alatt követte el. Az a határozat most szintén jogerőre emelkedett, ezért a soron következő hazai bajnoki mérkőzésen az abban kiszabott büntetést kell végrehajtani. Az ezt követő hazai bajnoki mérkőzésen kell végrehajtani az augusztus 15-én meghozott jogerős fegyelmi határozatban kiszabott, zárt kapus mérkőzésre vonatkozó szankciót.

Ez együttesen azt jelenti, hogy az Újpest FC-nek az augusztus 19-i, DVTK elleni, majd a szeptember 9-i, Puskás Akadémia elleni bajnoki mérkőzését is nézők nélkül, zárt létesítményben kell megrendeznie.

[poll id="1501"]

A zárt kapus mérkőzésekre vonatkozó rendezési szabályok szerint az ilyen találkozókon a két klub összesen 40-40 fővel lehet jelen, és ebbe a létszámba beletartoznak a csapatoknak a mérkőzésre nevezhető játékosai, illetve stábtagjai is (ami kb. 25 főt visz el egy-egy kontingensből).

Mivel a zárt kapus mecc­s határozatra emelkedése előtt, még kedden elkezdték árulni a jegyeket Miskolcon, a DVTK Shopban, valamint az interneten, ezek a vásárlás helyén (a Szinva-parkban, illetve a Ticket Expressnél) visszaválthatók.

- ÉM-BCS -


Sok jelzés érkezett

A Magyar Labdarúgó Szövetség sajtóosztályán arról érdeklődtünk, hogy van-e esély arra, hogy olyan büntetési tételeket szabjanak ki, amellyel vétlen csapatok szurkolóit nem sújtják (ugyanis az Újpestre kirótt zárt kapus bajnoki ezúttal a DVTK drukkereit is hátrányosan érinti, hiszen ők sem lehetnek jelen a lelátókon). Az MLSZ visszajelzése szerint mivel sok jelzés érkezett ezzel kapcsolatban, valószínűleg ez témát szolgáltat majd a szervezeten belül, és nem elképzelhetetlen, hogy a jövőben esetleg alkalmazzák majd az Európai Labdarúgó Szövetségnek azon szabályát, amely szerint egy zárt kapus meccsen szereplő vétlen klub 200 fővel lehet jelen ilyen összecsapáson.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!