BOON - Sport - DVTK

2017.06.23. 09:09

DVTK-kiállítás, megnyitó, filmbemutató a Múzeumok Éjszakáján

Miskolc - A Diósgyőrrel kapcsolatos harmadik alkotásuk szombaton „debütál”.

Miskolc - A Diósgyőrrel kapcsolatos harmadik alkotásuk szombaton „debütál”.

Amint az ismert, 2018 februárjában-márciusában átadják a 13,1 milliárd forintból megépülő új Diósgyőri Stadiont, amelyben hivatalosan 14 798 szurkolónak lesz hely. Mielőtt a régit lebontották volna, egy lelkes csapat azon munkálkodott, hogy a jövő generációja számára megmentse azokat a használati és egyéb tárgyakat, amelyek a létesítmény részei voltak, és amelyek hozzátartoznak a diósgyőri futballtörténelemhez. Köztudott, hogy a régi stadiont még 1939-ben építették, 1968-ban bővítették, 2003-ban villanyvilágítással látták el, 2006-ban felújították a klubházat és a tribünt, míg 2010 tavaszán átadták a fedett „napos oldalt”.

Méltán lehetnek

A miskolci Herman Ottó Múzeum munkatársai egy kiállítást szerveztek, rendeztek ezen alkalomból „Volt egyszer egy stadion” címmel, amelynek megnyitója szombaton 18 órától lesz Miskolcon, a Papszer utcai épületben. A köszöntők után programok várják a helyszínre ellátogatókat, majd 22 órától egy filmet mutatnak be a DVTK Aranycsapatáról. Az alkotást Kriskó László rendező és Csincsi Zoltán operatőr készítette, akik korábban már csináltak filmeket a Diósgyőrről. A 72 perces alkotásban olyan egykori labdarúgók nyilatkoznak, mint Veréb György, Szántó Gábor, Salamon József, Kutasi László, Oláh Ferenc, Tatár György, Szalai István, Szabó László, az edző Szabó Géza, a volt kiváló kommentátor, Szepesi György, illetve Tamás Gyula.

– Kriskó Laci miskolci származású, folyamatosan a DVTK-val él, mint sok szurkoló – világított rá a háttérre lapunknak Csincsi Zoltán. – Reméljük, jól fogadja majd a közönség, mi mindent megteszünk a Diósgyőr becsületéért, múltjáért és jelenéért. Úgy gondoljuk, a drukkerek méltán lehetnek majd büszkék erre az alkotásra, úgy, mint az ezt megelőző kettőre, a DVTK 100 Év és az Új Legenda Születik című filmekre. A mostani film elsősorban az Aranycsapatról szól, de szerepelnek benne más témájú képkockák is. Ezúton is szeretnénk megköszönni Orosz Miklósnak, hogy rendelkezésünkre bocsátotta az archív felvételeit, amelyet a Lümiere Film holland partnere tisztított meg, tett még élvezhetőbbé.

A film DVD-formátumban készült, az ára 1910 forint és a tervek szerint már a helyszínen megvásárolható lesz.

A kiállításra a belépőjegy felnőtteknek 1200, diákoknak, nyugdíjasoknak 600 forint. A tárlat 2017. december 31-ig tekinthető meg.



A film mozaikkockái

A Besiktas elleni meccs (5-0) találatai; a Hajduk Split elleni hazai 2-1, illetve a visszavágó momentumai; a Dundee United elleni 3-1-es összecsapás hazai góljai, a Celtic ellen kapott gól; a Rapid Wien elleni összecsapás részletei Bécsből; MNK-győzelem 1977: 1-0 a Vasas ellen; olimpiai válogatott: a Csehszlovákia elleni 3-0; Tatár György-gólok a válogatottban.

Ami a filmben szerepel, az interjúk mellett

– A Besiktas elleni meccs (5-0) találatai

– A Hajduk Split elleni hazai 2-1, illetve a visszavágó momentumai

– A Dundee United elleni 3-1-es összecsapás hazai góljai

– A Celtic ellen kapott gól

– A Rapid Wien elleni összecsapás részletei Bécsből

– MNK győzelem 1977: 1-0 a Vasas ellen

– Olimpiai válogatott: a Csehszlovákia elleni 3-0

– Tatár György-gólok a válogatottban

– A legutóbbi korszakból a Ligakupa megnyerése a Videoton ellen, az ,,Érik a szőlő" című dal születése, amelyik egy új kultuszt teremtett, valamint a Magyar Kupa-döntőn szerzett Bacsa-gól a Puskás Ferenc stadionban.


A Múzeumok Éjszakáján felidézik a régi DVTK Stadiont

A Besiktas elleni 5–0-ra megnyert KEK-meccs labdája is látható lesz a kiállításon.

 

Pincelelet a DVTK Stadionban: ital miatt eltanácsolták

Az első fázis véget ért, következik a második a Diósgyőri stadion értékmentésében.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!