BOON - Sport - DVTK

2017.05.27. 22:13

DVTK vs. DVSC - Edzői nyilatkozatok - 2016/2017

Debrecen, Mezőkövesd, Miskolc - Bódog Tamás, a Diósgyőri VTK vezetőedzője és Herczeg András, a Debreceni VSC szakvezetője értékelte a 3-1-es Loki-győzelemmel zárult „kiesési rangadó” után a látottakat.

Debrecen, Mezőkövesd, Miskolc - Bódog Tamás, a Diósgyőri VTK vezetőedzője és Herczeg András, a Debreceni VSC szakvezetője értékelte a 3-1-es Loki-győzelemmel zárult „kiesési rangadó” után a látottakat.

Bódog Tamás (Diósgyőri VTK): – Nagy köszönet a Paksnak és Csertői Aurélnak, mert ha ők nincsenek, ez a történet nem jöhetett volna létre. Kikaptunk 3-1-re, de a csapatnak nem tudtok szemrehányást tenni, mert uraltuk a meccset, a helyzeteink megvoltak, a játékososok hozzáállása rendben volt. És, ha most kiesés van... Szerencsénk volt. De, ha ez elmúlt 2,5 hónapot nézzük, rászolgáltunk a bennmaradásra. Azért kell dolgozni, hogy ilyen izgalmak ne legyenek, vagy másfajta izgalmak legyenek, holnaptól azon vagyunk, hogy egy ütőképes csapatot alakítsunk ki. Lehet, hogy elfogult vagyok, de úgy érzem, hogy az első félidőben a Debrecen rúgott két helyzetből két gólt, mi tízből nullát. A gyilkos ösztön hiányzott, akartak a játékosok, de be kell rúgni az ilyen helyzeteket. 0-2-nél arra gondoltam, hogy ha a 11-est megadják, akkor visszajöhetünk a meccsbe, de 0-3-nál már semmire nem gondoltam. A szurkolók előtt le kalappal, köszönjük az egész éves támogatást, hogy ott vannak a csapat mögött, ezért is jöttem ehhez a klubhoz, mert érdemes itt labdarúgást csinálni, olyat, amivel nem a kiesés elkerüléséért fogunk küzdeni jövőre.

Herczeg András (Debreceni VSC): – Az első foglalkozáson, amikor hétfő munkához láttunk, nagyon maga alatt volt társaság, a Honvéd elleni vereség megviselte a játékosokat, próbáltunk lelket verni beléjük, igyekeztünk a fejeket tisztán tartani, a mérkőzés szituációkat gyakorolni. A DVTK jó csapat, agresszív, támadó stílusban játszik, próbáltunk készülni ellenük, az volt a terv, hogy fegyelmezett, zárt védekezésből, gyors támadásokat indítsunk, hiszen a hazaiaknak jönniük kell, de nem akartunk lemondani a támadások vezetéséről, mert az öngyilkosság lett volna. Ezt mutatja a támadószellemű középpályánk, illetve, hogy Könyves nagyon jól megoldotta elől a feladatát, és jól tartotta meg a labdát, ha kellett. Ennek ellenére volt olyan időszaka a meccsnek, amikor a Diósgyőr beszorított minket, nem szerettük volna, de van ilyen. A második félidőben még nagyobb nyomás alá helyezett minket a DVTK, de a kontráink veszélyesek voltak, és eredményesek is. A játékosoknak gratulálok, forró hangulatú meccs volt, a pályán lévők tudták, hogy itt harcolni kell, csúszni, mászni. A fejekre is szükség volt, a csapat nagyszerűen megcsinálta, nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült bennmaradni. Debrecenhez a Loki hozzátartozik, a város megérdemli, hogy NB I-es csapata legyen, nagyon nagyon boldogok vagyunk, hogy ezt sikerült elérni.

ÉM


A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 33., záró fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Debreceni VSC együttesét fogadta „hazai pályán” szombaton 19 órától a Mezőkövesdi Városi Stadionban, telt ház előtt. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!