BOON - Sport - DVTK

2017.05.22. 11:00

MTK vs. DVTK - Az utolsón dől el: NB I-es marad-e a Diósgyőr?

Miskolc - Idegenben egy pontot szerzett a DVTK, de a „feje még ott van a guillotine alatt”.

Miskolc - Idegenben egy pontot szerzett a DVTK, de a „feje még ott van a guillotine alatt”.

A labdarúgó NB I 2016/2017-es szezonjának utolsó előtti találkozóján lépett pályára szombaton a Diósgyőri VTK együttese. A piros-fehérek azon MTK Budapest otthonában szerepeltek, amely hozzájuk hasonlóan a kiesés elkerüléséért harcol. A kék-fehérek új stadionjában még nem volt annyi vendégszurkoló, mint most, hiszen nagyjából 1500 DVTK-szimpatizáns váltott jegyet a találkozóra, köszönhetően a Hungária körúti vezetők jóindulatának, akik a megadotton felül szektorokat nyitottak meg a hozzájuk látogató drukkerek számára. Így Bódog Tamás gárdája abszolút hazai környezetben érezhette magát, vagyis a háttér adott volt ahhoz, hogy egy győzelemmel bebiztosítsák élvonalbeli tagságukat Eperjesiék (a fiatal védő 50. alkalommal húzta magára a diósgyőri mezt élvonalbeli összecsapáson). A vendégeknél a védősorban – az eltiltás után visszatérő – Karan belső társa, az egyébként középpályás Mevoungou lett, aki korábban bizonyította, hogy egy sorral hátrébb is remekül megállja a helyét, ha arra szükség van. Előrébb is változott a felállás az előzőekhez képest, hiszen lehetőséget kapott a Haladás-találkozón elkövetett ütéséért négy összecsapásra „elmeszelt”, s ezt letudó Nono Villar, aki Velával, Novothnyval és Busaival igyekezett támogatni a Szarka-Makrai csatársort.

Kevéske helyzetek

Ebben a bajnokságban a két korábbi közös találkát egyaránt az MTK nyerte (1-0, 3-2), ám ebből azért nagy következtetést nem lehetett levonni a végeredményt illetően. Ahogy az már a Bódog-féle Diósgyőrtől megszokott, a kezdeményezést bátran vállalja a társaság, s ez nem történt másként a Hidegkuti-stadionban sem. Mivel többet volt a labda a DVTK-nál, az MTK csak elvétve találkozott vele, igaz, a mezőnyfölény helyzeteket nem eredményezett. Negyedóra után kezdtek éledezni Kantáék, ám a sok apró – de abban a bizonyos szituációban fontos – szabálytalanságok miatt nem igazán tudtak komoly akciók felépülni, legalábbis olyanok, amik veszélyt jelentettek volna egyik vagy másik kapura. Egy-egy Vadnai-Vela különcsata hozott színt, a DVTK igyekezett azokkal az elemekkel operálni, mint például nagybedobás, amik ezt megelőzően már hoztak „valamit a konyhára”. Nagy kockázatvállalás nem volt, becsúsztak hibák is, illetve amikor valami alakult, akkor azt elfojtották a védelmek, a védőmunka, az első félidőben csak ezt lehetett dicsérni, meg azt, hogy a felek jól felkészültek a másik várható taktikájából. A legnagyobb diósgyőri lehetőséget a 44. percben Szarka hagyta ki, aki pár lépésről az oldalhálóba fejelte a labdát Makrai beadása után.

A lelátón nyertek

Aki azt remélte, hogy majd a szünet után valamelyest felpörög, nyíltabb lesz a csata, annak csalódnia kellett, ugyan mind a két csapat bízott magában, a képességeiben, de kinyílni nem akart, hiszen az végzetes lett, lehetett volna. Egy-két lövést azért védeniük kellett a kapusoknak, míg az 53. percben sárga lapot kapott Mevongou, aki ezzel „kijátszotta” magát a szezonzáró összecsapásról, így Lipták mellett ő lesz a miskolciak másik fontos hiányzója a Debrecen ellen. Ötvenöt perc után Nono Villart Ugrai váltotta a vendégcsapatnál, ő tipikusan az a játékos, aki képes valami váratlanra, de most az ő behozatala sem változtatta meg gyökeresen a Diósgyőr támadójátékát. A lelátón hangban biztosan nyerte a párharcot a DVTK-tábor, viszont a küzdőtéren küzdés zajlott a továbbiakban is, pár távoli kísérlettel fűszerezve a 70. perc környékén. A szokásos fegyver, a pontrúgások sem hozták meg a kívánt hatást, a látványelem, a gól elmaradt, így a két csapat egy-egy pontot szerzett, amivel nem dőlhet hátra, sőt!

Az utolsó hét végén a Debrecen ellen zárja a bajnokságot a Diósgyőr, szombaton 19 órától Mezőkövesden. A tét még nagyobb lesz, mint eddig bármikor, hiszen a bennmaradás mellett súlyos tíz-százmilliók is majd kockán forognak, továbbá sorsok, pályafutások, és nem mellesleg az is, hogy az épülő, új, és a tervek szerint jövő tavasszal átadásra kerülő 14.798 férőhelyes stadiont NB I-es, vagy csupán másodosztályú mérkőzéssel avatják. Ami a Bódog-társulat malmára hajthatja (saját győzelmén kívül) a vizet, az a Paks MTK elleni sikere, vagy döntetlen, ebben az esetben ugyanis mind a DVTK, mind a DVSC NB I-es lesz jövőre is. Csak emlékeztetőül: utoljára 2010-ben esett ki a Diósgyőr az első osztályból.


Jegyzőkönyv

MTK Budapest – Diósgyőri VTK

0-0

Budapest, Hidegkuti-stadion, 3771 néző. V.: Szabó Zs. (Berettyán, Kóbor).

MTK: Petkovic (0) – Okuka (6), Baki (6), Poór (6), Vadnai (6) – Vass Á. (5), Katona (5) – Korozmán (5), Kanta (5), Ramos (5) – Torghelle (5). Vezetőedző: Tamási Zsolt.

Diósgyőri VTK: Antal (0) – Eperjesi (6), Mevoungou (6), Karan (6), Tamás (6) – Vela (5), Busai (5), Novothny (5), Nono Villar (5) – Makrai (5), Szarka (5). Vezetőedző: Bódog Tamás.

Csere: Nono Villar helyett Ugrai (5) az 55., Korozmán helyett Gera (-) a 71., Szarka helyett Daushvili (-) a 80., Katona M. helyett Hrepka (-) a 84. percben.

Sárga lap: Baki a 30., Okuka a 33., Mevoungou az 53., Karan az 59., Busai a 67., Vass Á. a 82. percben.

Tamási Zsolt: – Összességében igazságos döntetlen született egy nagyon nagy küzdelmet hozó, magas hőfokú mérkőzésen. Taktikailag jól felkészültünk, a mérkőzés során többször tudtunk váltani. A második félidő utolsó szakaszában a pontosság hiányzott a támadózónában, egy pontos beadás, vagy egy létszámfölényes szituáció végigjátszása a kontra végén. Mindkét csapat tudta, hogy nagy a tét, ami rá is nyomta a bélyegét a játékra, több volt a pontatlanság. Az MTK és a DVTK is nagyot küzdött. Kimondva nagyon egyszerű, hogy nyerni kell Pakson a jövő héten, és akkor bennmaradunk, de annak örülünk, hogy a saját kezünkben van a sorsunk. A sportember az ilyen kihívásokat szereti, még ha túl nagy is a tét. Remélem, hogy minket is rengeteg szurkoló kísér majd el, mint ahogy ma a DVTK-t.

Bódog Tamás: – Rendben volt a mai találkozó, jól mentünk bele, irányítottuk az eseményeket. A játékosok előtt le a kalappal, megpróbáltak mindent! Természetesen az MTK-nak is voltak időszakai, amikor erősek voltak, de mi több és jobb lehetőséget alakítottunk ki. Nekünk is voltak persze hibáink, de ilyen a labdarúgás, nincs olyan csapat, amelyik egyetlen hibát sem vét. Például az MTK védelme és a középpályás sora közötti területeket ki kellett volna használni, nem csak felrúgni a labdát a magas csatárunkra. A jövő hétre ezen hibáknak a számát kell lecsökkenteni, és akkor rendben lesz minden. Hiányérzetem elsősorban azért van, mert nem nyertünk, most is a három pontért érkeztünk. Ahogy az elmúlt két hónapban mindig, a DVSC ellen is élet-halál harcot vívunk, semmi különleges nem lesz ebből a szempontból. A saját kezünkben tartjuk a sorsunkat, mert az elmúlt két hónapban eljutottunk odáig, hogy az utolsó fordulóban mi döntsük el, hogy jövőre is az élvonalban játsszunk.


OTP Bank Liga, 32. forduló:

A tabella:

1. Budapest Honvéd 32 19 5 8 54-30 62 pont

2. Videoton FC 32 18 8 6 65-27 62

3. Vasas 32 15 6 11 49-39 51

4. Ferencváros 32 13 10 9 52-44 49

5. Paksi FC 32 11 11 10 40-36 44

6. Swietelsky Haladás 32 12 7 13 41-44 43

7. Újpest FC 32 10 12 10 47-49 42

8. Mezőkövesd Zsóry FC 32 10 9 13 38-53 39

9. Debreceni VSC 32 10 8 14 39-45 38

10. Diósgyőri VTK 32 10 7 15 38-55 37

11. MTK Budapest 32 8 12 12 25-35 36

12. Gyirmót FC 32 4 9 19 19-50 21

A 33., utolsó forduló programja:

május 27. szombat:

  • Ferencváros-Újpest FC 19.00
  • Vasas-Mezőkövesd Zsóry FC, Szusza Ferenc Stadion 19.00
  • Paksi FC-MTK Budapest 19.00
  • Diósgyőri VTK-Debreceni VSC, Mezőkövesd 19.00
  • Budapest Honvéd-Videoton FC 19.00
  • Swietelsky Haladás-Gyirmót FC, Sopron 19.00


  • A labdarúgó OTP Bank Liga góllövőlistája.

    MTK vs. DVTK fotókon és videókon

    Budapesten is hazai pályát varázsoltak a diósgyőri szurkolók, az új Hidegkúti Nándor stadion zengett-zúgott a piros-fehér fanatikusok dalaitól, rigmusaitól, ám a pályán a várva várt siker elmaradt, így az utolsó fordulóban dől el a DVTK NB I-es tagsága. Nézze meg Ön is az MTK Budapest - Diósgyőri VTK mérkőzés felvételeit!

    Labdarúgó NB I - Eredmények és tabella - 32. forduló - 2016/2017

    Az éllovas Budapest Honvéd és a vele azonos ponttal második Videoton is nyert a labdarúgó OPT Bank Liga 32. fordulójában, így a jövő szombati zárókör egymás elleni rangadója dönt a bajnoki cím sorsáról.<

    „A saját kezünkben tartjuk a sorsunkat”

    „Az elmúlt két hónapban eljutottunk odáig, hogy az utolsó fordulóban mi döntsük el, hogy jövőre is az élvonalban játsszunk” - nyilatkozta Bódog Tamás, a Diósgyőri VTK vezetőedzője az MTK elleni 0-0-ás döntetlennel zárult találkozó után.

    BOON-ÉLŐ - MTK vs. DVTK 0-0

    A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 32. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája az MTK Budapest vendégeként lépett pályára szombaton 18 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!