BOON - Sport - DVTK

2017.03.17. 15:22

II. Bánka-Rakaczki Emléktorna - A nehéz helyzetbe kerülteket segítik

Miskolc - Szombaton rendezik a II. Bánka-Rakaczki Emléktornát a városi sportcsarnokban.

Miskolc - Szombaton rendezik a II. Bánka-Rakaczki Emléktornát a városi sportcsarnokban.

Az emléktornán 11 NB I-es labdarúgó­klub szurkolói csapata lép parkettre kispályás torna keretében, az egyedüli hiányzó a gyirmóti szurkolói csapat lesz. Tizenkettedik csapatnak a Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub szurkolói csapatát kérték fel a szervezők (az amig­eleken.hu DVTK szurkolói honlap és az UTE Baráti Kör), akik örömmel vállalták a tornán való részvételt.

Erősíteni szeretnék

A torna céljaként azt tűzték ki, hogy egyrészt méltóképpen ápolják a DVTK tragikusan fiatalon elhunyt kapusának, Rakaczki Bencének és az újpestiek egykori játékosának, Bánka Kristófnak az emlékét, másrészt a torna bevételéből – ami a csapatok nevezési díjából, valamint egyéni adományokból áll össze – egy olyan alapot hozzanak létre, melyből hasonlóan nehéz helyzetbe került, betegséggel küzdő, rászoruló sportolókat részesíthetnek támogatásban. Fontos szempont, hogy a kezdeményezéssel erősíteni szeretnék a szurkolói összefogást és a szurkolói barátságot.

Az emléktorna betétprogramjaként a DVTK és az Újpest öregfiúk, illetve U13-as korosztályú csapatai is megmérkőznek egymással, de színesíti a programot a Jegesmedve öregfiúknak a diósgyőri birkózók elleni összecsapása is.

Reggeltől estig

Mind az újpesti, mind a diósgyőri öregfiúk csapatában egykori legendás játékosok egész sora szerepel majd. A lila-fehéreknél pályára lép Zámbó Sándor, Tóth András, Juhász Péter, valamint erősíteni fogják a csapatot a klublegendák, Bene Ferenc, Törőcsik András és Fekete László fiai is. A diósgyőrieknél az egykori Aranycsapat játékosai közül Oláh Ferenc, Szántó Gábor, Szabó László és Szalai István is pályára lép, de tiszteletét teszi Veréb György, Salamon József, Tatár György és a két Teodoru testvér is, de elfogadta a meghívást Szabó Géza mesteredző is, aki éveken keresztül irányította a DVTK együttesét és ért el nagy sikereket a csapattal.

– Belépődíj nincs, de a szurkolók a bejáratnál elhelyezett gyűjtőpontnál adakozhatnak, bármilyen összeggel, közöttük értékes ajándékokat sorsolunk ki – mondta az egyik szervező, Jáborcsik András. – Szeretettel várjuk a jégkorong Mol Liga döntőjének harmadik meccsére érkező drukkereket is, hiszen 16.50-től a Jegesmedve All Stars gárda lép pályára.

Kezdés 9 órakor, megnyitó 15 órától, eredményhirdetés 19.30-tól.

Az elsőről

Az I. Bánka-Rakaczki Emléktornát 2016. január 23-án rendezték meg Budapesten, melyen 8 szurkolói csapat vett részt. A torna bevételéből elsőként Lakatos Lászlót, a DVTK fiatal labdarúgóját támogatták 180 ezer forinttal. A futballista bal felkarjában egy rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak 2016-ban.

ÉM

A részletes program:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!