BOON - Sport - DVTK

2017.03.07. 09:45

DVTK: Elek már a Kairat Almatyé, Nemes az NB III-ban

Miskolc - A DVTK labdarúgó­csapatának válogatott középpályása, Elek Ákos Kazahsztánba szerződött. Benczés Miklós az új vezetőedző kapcsán elmondta, hogy hosszú távon gondolkodnak a csütörtökön Miskolcra érkező trénerben.

Miskolc - A DVTK labdarúgó­csapatának válogatott középpályása, Elek Ákos Kazahsztánba szerződött. Benczés Miklós az új vezetőedző kapcsán elmondta, hogy hosszú távon gondolkodnak a csütörtökön Miskolcra érkező trénerben.

Másodszor igazolt külföldre a DVTK NB I-es labdarúgócsapatától Elek Ákos. A most 28 éves játékos 2012 nyarán lett először a piros-fehérek labdarúgója, de nem töltötte ki az akkor kötött hároméves szerződését – és miután a Diósgyőrrel Ligakupát nyert és Magyar Kupa-döntőt játszott –, 2015 elején a kínai élvonalba, a Changchun Yatai FC gárdájához igazolt. A jó anyagi körülményeket biztosító szerződése azonban csak egy évig élt az ázsiai együttesnél, mert miután Elek Ákosnak a magyar válogatottal sikerült kiharcolnia a 2016-os Európa-bajnokságon való részvételt, úgy döntött, hogy visszatér Magyarországra, így a tavalyi év elején a DVTK-hoz igazolt, így miután a klub előbb eladta, néhány hónappal később visszavásárolta a játékjogát (meg nem erősített hírek szerint néhány 10 millió forintot keresve a transzferen). Most másodszor is pénzt kap a válogatott labdarúgóért a Diósgyőr, ugyanis a középpályás a FC Kairat Almaty gárdájához igazolt, a vasárnap késő esti bejelentés szerint a kazah klub kivásárolta szerződéséből Elek Ákost.

Hogy mennyit kap a játékos új klubjától a Diósgyőr, hogy milyen nagyságrendű volt a kivásárlás összege, azt hiába kérdeztük Benczés Miklóstól, a DVTK szakmai igazgatójától, azt felelte, hogy erről nem nyilatkozhat. További, ezzel kapcsolatos kérdéseink során annyit árult az ügyletről, hogy a játékosnak a Diósgyőrrel kötött tavalyi szerződésébe belekerült, hogy megfelelő ajánlat esetén külföldre szerződhet, és ezt a mostani lehetőséget mind a játékos, mind a klub ilyennek találta, illetve az is kiderült, hogy ha a kazah csapattól továbbmenne Elek Ákos, ez esetben az újabb transzferrel további bevételhez juthatnának a piros-fehérek.

Arra a kérdésre, hogy kivel pótolhatják a középpályást azt mondta Benczés Miklós, hogy a védekező középpályás távozása nem érte felkészületlenül a klubot, számítottak erre, és ezen a poszton két rutinos játékos, a grúz Murtaz Daushvili és a Ferencvárostól a télen érkezett Busai Attila mellett, a sérülése után visszatérőben lévő fiatal Kitl Miklós is bevethető.

Balhátvédek

A fiatalokkal kapcsolatban a keretben történő változásokat is szóba hoztuk Benczés Miklósnak megemlítvén, hogy a múlt szombaton, a Debrecen ellen bemutatkozott saját nevelésű, 19 éves, bal oldali védő, Lőrincz Patrik Márton elődje, a szintén diósgyőri nevelésű Nemes Milán kikerült a felnőttcsapat keretéből. Vele kapcsolatban arról érdeklődtünk, hogy melyik edzőnél, a beugró, Vitelki Zoltánnál, aki jelenleg viszi a csapatot, vagy elődjénél, a múlt héten menesztett Horváth Ferencnél történt Nemesnek az NB III-as tartalékegyütteshez való irányítása (a hétvégén pályára lépett az ESMTK elleni bajnokin), amire a sportigazgató azt válaszolta, hogy ezt a döntést Horváth Ferenc hozta.


[poll id="1330"]


Az edzőkérdésről

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a mostani héten lehet-e bejelentés vezetőedzőügyben, hiszen a klub még nem nevezte meg azt a személyt, aki a beugró Vitelki Zoltántól valószínűleg a most szombati, Videoton FC elleni idegenbeli bajnokit követően átveheti a csapatot, illetve arról is érdeklődtünk, hogy 10 meccses tűzoltó edző jöhet, akinek az lesz a feladata, hogy tartsa bent a csapatot az NB I-ben, vagy hosszú távon gondolkodnak valakiben.

– Utóbbiban. És elképzelhető, hogy csütörtökön megnevezzük az új szakvezetőt – válaszolta a DVTK sportigazgatója, aki arra a kérdésre, hogy ez azzal egyenlő-e, hogy megérkezik Miskolcra Bódog Tamás, azt felelte: – Azt nem mondhatom meg, hogy kiről van szó, de egy bemutatkozás erejéig Miskolcra érkezhet a csapat leendő edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!