BOON - Sport - DVTK

2017.02.09. 08:14

Magyar Kupa: Mezőkövesden igen, Albertirsán nem

Miskolc, Mezőkövesd - A Cegléd és a Diósgyőr egyezkedhet az új időpontról, a Mezőkövesd Zsóry FC fogadná a Gyirmótot.

Miskolc, Mezőkövesd - A Cegléd és a Diósgyőr egyezkedhet az új időpontról, a Mezőkövesd Zsóry FC fogadná a Gyirmótot.

A hétvégére írták ki a 2016/2017-es labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőinek első felvonásait. A sorozatban megyénkből még érdekelt az egyaránt NB I-es Diósgyőri VTK és Mezőkövesd Zsóry FC együttese.

A piros-fehérek ellenfele az NB II-ben jelenleg utolsó előtti, 19. helyen álló Ceglédi VSE, amellyel szombaton 14 órától kellene megküzdeniük. A találkozónak az albertirsai létesítmény adna, adott volna otthont, mert a CVSE pályáján jelenleg rekonstrukció zajlik. Az Észak-Magyarország információi szerint kedden még úgy állt a helyzet, hogy lehet összecsapás, mert bár a játéktér vizes volt és mély, a labda ekkor még pattant, illetve az időjárás-jelentés sem jelzett csapadékot. Viszont aznap délután mégiscsak esett az eső, aztán szerdán reggel hó is, így a gyep teljesen használhatatlanná vált, és esély sem mutatkozik arra, hogy a helyzet szombatig gyökeresen megváltozzon. A sportcentrumot bérlő ceglédiek mindezt dokumentálták, fényképeket is készítettek, amit eljuttattak a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékes bizottságához.

A mezőkövesdi stadion füves pályája – a szerdán délutáni állapot szerint – alkalmas arra, hogy ott szombaton, 14.00-tól lejátsszák a Gyirmót FC elleni MK-mérkőzést.

– A gyepen nincs hó, ezt már letakarították róla a pályamunkásaink, a beszivárgott vizet pedig elvezette a csőrendszer – közölte Bocsi Anna, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezető igazgatója. – Az tény, hogy kissé sáros a teteje, de még több nap van az összecsapásig, így szombatig tovább száradhat a talaj. Szerdán egyébként remek volt az idő, mozgott a levegő, a pici szél is segített. Ha nagyobb mennyiségű csapadék – akár eső, akár hó – nem érkezik, akkor megrendezhetjük a nyolcaddöntő első mérkőzését a Gyirmót FC ellen.

Arra a kérdésre, hogy játék esetén kalkulál-e a pályát érő kárral, a sportvezetőnő így felelt:

– Ezt három nappal a tervezett időpont előtt nem tudom megmondani, ha lesz meccs, majd utána kiderül. Amennyiben az MLSZ központilag nem fújja le a kupafordulót, akkor nálunk szurkolóink szinte bizonyosan készülhetnek a kilencven percre, de hozzáteszem: a döntő szót majd a játékvezető mondja ki szombaton, kora délután.

Ahol szintén nem

Nem a Ceglédi VSE az egyetlen csapat, amelyik valószínűleg nem tud kupameccset rendezni pályájának alkalmatlansága miatt. A Magyar Labdarúgó Szövetséghez szerda estig beérkezett jelzések szerint Dorogon, Érden és Csákváron sem tudnak játszani a csapatok. A szövetségtől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a forduló teljes elhalasztása nem merült fel, azoknak a csapatoknak, akiknek játékra alkalmatlan pályára van kiírva a meccsük, egyeztetniük kell ellenfelükkel, és lehetőleg új időpontban kell megállapodniuk. Ha ebben nem járnak sikerrel, akkor a vendégcsapatnak el kell utaznia a mérkőzés helyszínére, és szombaton délután a kijelölt játékvezető közvetlenül a meccs előtt dönt arról, hogy megrendezhető-e a játéktéren az adott mérkőzés.

ÉM-MI, KT


Labdarúgó MK, nyolcaddöntő, első mérkőzések

A jelen állás szerint szombaton megrendezésre kerülő mérkőzések

  • 14.00: Mezőkövesd Zsóry FC – Gyirmót FC Győr,
  • 14.00: Zalaegerszegi TE FC – Újpest FC,
  • 14.00: Szentlőrinc SE – Szolnoki MÁV FC,
  • 18.00: Ferencvárosi TC – Budapest Honvéd
  • A jelen állás szerint elhalasztásra kerülő mérkőzések

  • Ceglédi VSE – Diósgyőri VTK,
  • Aqvital FC Csákvár – Swietelsky-Soproni VSE,
  • Érdi VSE – Budafoki MTE,
  • Dorogi FC – Vasas FC


  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!