BOON - Sport - DVTK

2017.02.27. 10:37

DVTK vs. MTK - Megint három gólt kaptak és pont nélkül maradtak

Mezőkövesd, Miskolc - Idei második bajnokiján is vereséget szenvedett Mezőkövesden a Diósgyőri VTK labdarúgó­csapata.

Mezőkövesd, Miskolc - Idei második bajnokiján is vereséget szenvedett Mezőkövesden a Diósgyőri VTK labdarúgó­csapata.

A labdarúgó NB I 21. fordulójában szombaton délután Diósgyőri VTK – MTK Budapest kiesési „rangadót” rendeztek. A két, nehéz helyzetben lévő csapat Mezőkövesden találkozott egymással (a diósgyőri stadion újjáépítése miatt), tavaszias időjárás közepette. Nemcsak a napsütés jelezte, hogy lassan vége a hőmérsékleti mínuszoknak, hanem az is, hogy közvetlenül a meccs előtt beindították a pálya locsolórendszerét…

Aligha kaphatott

A DVTK vezetőedzője – az általa – nagy pofonnak nevezett, egy héttel ezelőtti, Kövesden, a Mezőkövesd csapatától elszenvedett 3-0-s vereséget követően négy helyen változtatta meg a kezdőcsapatát: a két szélső védő, Eperjesi és Nemes kimaradt (utóbbi, aki iránt állítólag egy spanyol másodosztályú csapat érdeklődik, még a kispadra sem került), helyettük Nagy T. és Tamás M. kapott bizalmat, míg a középpályáról Busai és az egy hete kiállított Ugrai került ki, így lett kezdő Fülöp és Daushvili. Ez egyben azt is jelentette, hogy a DVTK szakvezetője, Horváth Ferenc a lehető legerősebb, legjobbnak tartott csapatát küldhette pályára, hiszen az MTK – mint a 2016/17-es évadban a nemzetközi kupában szerepelt csapat – ellen akár öt nem hazai játékosnak számítót is bevethetett volna (csak négyet játszatott, Jagodinskist, Velát, Nono Villart és Daushvilit), illetve 20 év alatti labdarúgót sem kellett szerepeltetnie, mert felmentést kapott erre a klubvezetéstől. A téli szezonban történt – kb. 100 millió forintos erősítés után – ettől nagyobb vezetői támogatást már aligha kaphatott a szakvezető erre a fontos a meccsre, amelyen a 3 pont megszerzése lebegett minden diósgyőri – a másfél ezer fős Kövesdre utazott piros-fehér tábort is beleértve – szeme előtt.

Az MTK nem kapott ekkora támogatást a lelátóról, de voltak vendégdrukkerek, három tucatnyian a meccsen, akik csapatuk előző meccséhez képest azt konstatálhatták, hogy együttesük egyik legjobbja, az előző fordulóban kiállított csatár, Torghelle helyett Kolomoiets lett kezdő, míg a középpályán Borbély helyett Gera kapott lehetőséget.

Utóbbi játékos élt is ezzel, már a 6. percben rászolgált a bizalomra, gólt szerezve. Ez volt az első alkalom, de nem az utolsó, amikor az MTK a széleket nyitogatta meg, bár többnyire nem a jobb, hanem a bal oldalon próbálkoztak a kék mezesek. A DVTK viszonylag hamar egyenlített, Fülöp jó szabadrúgása után ha nem Ramos fejeli a saját kapujába a labdát, akkor azt minden bizonnyal megtette volna a mellette álló Szarka. A meccs­null után mindkét együttes gólra törően játszott, az MTK-nak Ramos révén, majd a 24. percben, amikor támadásuk során hárman is betalálhattak volna, akadtak nagy lehetőségei, aztán a DVTK következett, Lipták fejelt a kapu mellé, majd Fülöp szabadrúgása okozott veszélyt. A lüktető meccsen a Diósgyőrnek sikerült hamarabb elmozdulnia a döntetlen állásról, azzal, hogy Vela remek szólója végén Fülöppel gólt fejeltetett.

Még két kör

A második játékrészben egy Kantával bizonyult jobbnak az MTK, és fordította meg az eredményt. A kissé pocakos, egy hónap híján 33 éves játékmester előbb egy remek beadással szép gólt lövetett Kolomoietsszel, majd a 73. percben szabadrúgásból ő maga talált be.

Bár a döntetlen állást követően, és amikor a fővárosiak előnyhöz jutottak, a DVTK-nak voltak kisebb-nagyobb lehetőségei, ezek kimaradtak. Így az MTK az évad első idegenbeli győzelmével gazdagodott a kiesési rangadón, és ezzel 2015. október 17-e után győzött ismét vendégként (akkor Pakson nyertek ugyanennyire, mint most).

Vereségével a DVTK számára illúzió maradt a szezon előtt emlegetett jó tavaszi nyitány, az egy héttel ezelőtti és a mostani null pont azt az irányt adja, hogy aligha lesz nyugodt idénye a csapatnak. Főleg úgy nem, ha nem tudja magát túltenni a csapat egy-egy vereségen, ahogy arról az MTK elleni meccset követően is nyilatkozott Horváth Ferenc. A vezetőedző nevét manapság már nem skandálja a piros-fehér szurkolótábor, és emellett jelentősen fogy a kreditje, a három kapott gólos, pont nélküli meccsek után. Ráadásul olyan bajnokikat követően, amelyek elvileg a könnyebb kategóriába tartoznak. A válogatott vb-selejtezője miatt nemsokára szünet lesz a bajnokságban, de addig még két kör van hátra, és a Debrecen és a Videoton vendégeként bizonyára nehezebb lesz gyarapítani a pontok számát, pedig nagyon kellene, hogy legyen mibe kapaszkodni.



Jegyzőkönyv

Diósgyőri VTK – MTK Budapest

2-3 (2-1)

Mezőkövesd, 1646 néző. V.: Erdős (Viszokai, Becséri).

Diósgyőri VTK: Antal (4) – Nagy T. (4), Lipták (4), Jagodinskis (4), Tamás M. (4) – Daushvili (4), Elek (4) – Vela (5), Nono Villar (4), Fülöp (6) – Szarka (4). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

MTK Budapest: Petkovic (6) – Baki (6), Poór (6), Vass (6), Vadnai (5) – Katona (6) – Gera (6), Vogyicska (5), Kanta J. (7), Vogyicska (5), Ramos (6) – Kolomoiets (6). Vezetőedző: Tamási Zsolt.

Csere: Nono Villar helyett Busai (4) a 60., Gera helyett Nikházi (-) a 66., Vogyicska helyett Borbély (-) a 66., Fülöp helyett Makrai (-) a 77., Daushvili helyett Novothny (-) a 77., Kolomoiets helyett Martínez (-) a 89. percben.

Sárga lap: Kanta J. a 45+1., Daushvili az 52., Lipták a 61., Vadnai a 68., Baki a 91. percben.

Gólszerző: Gera (0-1) a 6., Ramos, öngól (1-1) a 17., Fülöp (2-1) a 42., Kolomoiets (2-2) az 53., Kanta J. (2-3) a 73. percben.

Horváth Ferenc: – Ugyanolyan idegesen kezdtük a találkozót, ahogy egész héten edzettünk, nem tudtuk túltenni magunkat ezen. Kaptunk is egy gólt az elején, aztán szépen lassan átvettük az irányítást és a vezetést is. A második félidő elején nem nagyon éreztem az MTK-ban azt, hogy meg tudnák fordítani a meccset, de rúgtak egy gólt, utána mi támadtunk, aztán egy jól eltalált szabadrúgásból a vezetést is megszerezték. A lehetőségeink megvoltak az egyenlítésre, a vezetés megszerzésére, de kimaradtak a helyzetek.

Tamási Zsolt: – Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, mindkét gárdának a játékhoz, gólgazdag, változatos meccset tudtunk játszani. Nem volt meglepetés, hogy ilyen kiélezett volt a meccs, mert a tavasz szerintem erről szól majd, legyen szó akár a felsőházból, akár az alsóból érkezett csapatok csatájáról. Ezen a mai meccsen a viszonylag jó játékunkhoz mentálisan tudtunk hozzátenni, ez hozta meg a sikert.


A gólok története

6. perc: A felezővonaltól, középről Kanta J. tette ki a labdát a jobb oldalra Gerának, aki megindult a kapu felé, és próbált lövőhelyzetet keresni. A 16-oson belülre érve elsőre még Tamás M.-et találta el, ám a labda visszapattant hozzá, másodszorra pedig 12 méterről úgy lőtt a kapuba, hogy a játékszer a bal kapufáról pattant a gólvonal mögé, 0-1.

17. perc: A bal oldalról, az oldalvonal közeléből a vele szemben elkövetett szabálytalanság után Fülöp végezhetett el szabadrúgást. Kapu elé ívelt remek beadására többen is érkeztek az ötösön, a diósgyőriek közül végül Szarka mellől a menteni igyekvő Ramos fejelte a saját kapuja bal oldalába a labdát, öngól, 1-1.

42. perc: Vela csapta be Vadnait a félpályánál egy jó labdaátvétellel, majd megiramodott a jobb oldalon. Sprintje végén a tizenhatoshoz érve jól adott középre, ahol Fülöp 10 méterről fejelt a kapu bal oldalába, 2-1.

53. perc: Az MTK támadása során, a bal oldalon Kanta J. díszkíséretet kapott, majd Nagy T. mellett remekül adta be a labdát, a 11-es pontnál érkező Kolo­moiets pedig kapásból bombázott a diósgyőri kapu jobb felső sarkába, 2-2.

73. perc: A vendégek irányító középpályása, Kanta J. húzott be jobbról a diósgyőri 16-os elé, négy védő sorfala előtt, majd amikor éppen középre ért, Daushvili szabálytalankodott vele, a kaputól 19 méterre. Bár a pontrúgás pár méterrel hátrébbről végezte el a sértett, de 22 méterről eleresztett bombája a kapu jobb oldalánál vágódott a léc alá, 2-3.


OTP Bank Liga, 21. forduló:

A tabella:

1.  Budapest Honvéd             21 12   4   5    35-18  40 pont

2.  Videoton FC                 21 11   5   5    44-20  38

3.  Vasas                       20 10   5   5    31-19  35

4.  Ferencváros                 21  8   8   5    34-27  32

5.  Mezőkövesd Zsóry FC         21  8   6   7    24-27  30

6.  Újpest FC                   21  7   9   5    33-31  30

7.  Paksi FC                    21  6   9   6    23-24  27

8.  Swietelsky-Haladás          20  7   5   8    22-25  26

9.  MTK Budapest                21  5   8   8    16-25  23

10.  Diósgyőri VTK               21  6   3  12    26-42  21

11.  Debreceni VSC               21  5   6  10    20-27  21

12.  Gyirmót FC                  21  3   6  12     9-32  15

A 22. forduló programja:

március 4., szombat:

Mezőkövesd Zsóry FC-Vasas 15.30

MTK Budapest-Paksi FC 15.30

Debreceni VSC-Diósgyőri VTK 15.30

Videoton FC-Budapest Honvéd, Felcsút 15.30

Gyirmót FC-Swietelsky Haladás 15.30

Újpest FC-Ferencváros 18.00


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!