BOON - Sport - DVTK

2017.02.24. 10:08

DVTK vs. MTK - David Beckham, a három óra gyakorlás, és hogy a meccs más

Miskolc - Szombaton 15.30-tól az MTK Budapest gárdájával játszik a Diósgyőri VTK a labdarúgó NB I-ben Mezőkövesden.

Miskolc - Szombaton 15.30-tól az MTK Budapest gárdájával játszik a Diósgyőri VTK a labdarúgó NB I-ben Mezőkövesden.

A tavaszi második (összességében a huszonegyedik) meccs következik holnap az élvonalbeli diósgyőri együttes számára, a piros-fehérek ideiglenes otthonukban, Mezőkövesden az MTK Budapest gárdáját fogadják. A klub csütörtöki sajtótájékoztatóján Horváth Ferenc, a DVTK vezetőedzője a múltkori, Mezőkövesd Zsóry elleni 0-3-mal kapcsolatban elmondta:

– Többször visszanéztem a meccset, a kiállításig partiban voltunk, három olyan lehetőséget írtam össze addig a pillanatig, amikor az utolsó passzt rontottuk el, ha azok jól sikerültek volna, akkor nagy ziccereink lettek volna – mondta a Diósgyőr szakvezetője. – A kiállítással sem lett volna probléma – visszanéztem, jogos volt –, a probléma az volt, hogy utána rögtön gólt kaptunk. Ezután menni kellett az eredményért, ami 10 emberrel nem egyszerű feladat, de mégis azt az utat választottuk, hogy ezt a találkozót így is megpróbáljuk megnyerni. A második félidő első 10–15 percében ez működött, beszorítottuk a Mezőkövesdet, de a második kapott gól után már csak eszetlen rohanás volt az egész. Az, hogy 1-0-ra kapunk ki vagy 3-0-ra, az az én szempontomból teljesen mindegy volt, ugyanis pontot vagy pontokat kellett volna szerezni, ezért kockáztattunk. A végeredményt nagyban befolyásolta a kiállítás, nem az a döntés, hogy a játékvezető leküldte Ugrait, mert az jogos volt, hanem az, hogy nem teljesen egyformán voltak elosztva a dolgok, ugyanis amiért mi sárga lapot kaptunk, ők nem kaptak. De ez már a múlt, kár róla beszélni.

Ugrai és a büntetés

Mint az ismert, a kövesdi találkozó 36. percében Ugrai Roland a kiállítás sorsára jutott.

– Mindez elég drága mulatság volt Rolinak – árulta el Horváth Ferenc. – Nagyon komoly pénzbüntetést kapott, ami büntetés volt még neki, hogy a pályán maradt tíz játékossal így elbánt. Ez megfogta őt, bocsánatot is kért, reméljük, hogy a jövőben nem lesz ilyen, és azt is reméljük, hogy a jövőben ezt bőven vissza fogja adni a csapatnak.

Szóba került még az is, hogy (meglepetésre?) a kövesdi meccset Antal Botonddal a kapuban kezdte a DVTK.

– Nem volt ennek különösebb oka, hogy ő kezdett, annyi, hogy az edzésmunkája jobb volt, mint Radosnak – tette hozzá a témához a vezetőedző. – Télen meghirdettem a versenyt közöttük, hogy az fog védeni, aki jobban edz, egy kicsit jobbnak láttam Botondot, de megmondom őszintén, egyik kapus teljesítményével sem vagyok nagyon megelégedve.


[poll id="1320"]


A MTK elleni fellépésről így nyilatkozott Horváth Ferenc:

– Egy nagyon fontos mérkőzés következik számunkra – húzta alá a tréner. – A múlt héten kaptunk egy olyan pofont, amire nem számítottunk, s most itt a lehetőség – amiről beszélünk, hogy nyugodtan tudjunk játszani és biztosan bennmaradni – arra, hogy tegyünk egy lépést, s úgy készültünk, hogy ezzel élni is fogunk. Az elsődleges feladat a héten az volt, hogy kirángassam a játékosokat abból az állapotból, amibe kerültek, mert a vereség ugyanúgy megviselte őket, mint a szurkolókat és a stáb tagjait is. Mindez általában kedden szokott átfordulni, de most nem fordult át, érezhetően mély nyomokat hagyott a vereség, mert másra számítottunk, ugyanis jó formában, jó erőben vagyunk. Most kezd a játékosok feje kitisztulni, és most már a következő meccsel tudnak foglalkozni. Látom rajtuk, tudják, hogy ez a mérkőzés miről fog szólni.

Területvédekezésről leálltak

A beszélgetés során szóba kerültek a pontrúgások, a szögletek, amelyek nem igazán „sültek”, és a sok kapott gól is.

– Természetesen van párszor gyakorlás egyénileg – mondta Horváth Ferenc. – Erre azt szoktam mondani, hogy a világ egyik legjobb futballistája, David Beckham volt, aki egy közepes képességű labdarúgó, de azáltal, hogy 3 órákat gyakorolt edzés után és ilyen technikája lett, aminek köszönhetően a világ egyik legjobb futballistája lett. Na ilyen nincs, aki ennyit gyakorolna, de akiknek ezt csinálni kell, azok gyakorolják, de más valamit gyakorolni és más meccs közben megcsinálni. A pontrúgásoknál kétfajta védekezés létezik, az emberfogás és a területvédekezés. Utóbbiról leálltunk, mert nem nagyon volt akkor felelős, amikor így gólt kaptunk, úgyhogy átálltunk emberfogásra, de egyelőre ez sem nagyon működik. Ez koncentráció kérdése.

A vezetőedző arra a kérdésre, hogy minimálisan hány pontot tervezne a válogatott vb-selejtezőjéig (amikor 3 hét szünet lesz), az alábbiakat válaszolta.

– Mondhatnék akármennyit, minél többet, főleg azokon a meccseken kell gyűjteni, amelyek leginkább fontosak – nyilatkozta Horváth Ferenc, aki azt is elárulta, mindenféleképpen lesz módosítás a kezdőcsapaton a múltkorihoz képest, főleg a védelemben.


Játékosszavak: Lipták Zoltán

A Mezőkövesd elleni összecsapásról:

– Amennyiben a kiállítás után nem jön a bekapott gól, akkor teljesen más a meccs. Jól jöttünk ki a második félidőre, 1-0-nál ha Busairól befelé pattan a labda és nem kifelé, akkor 1-1-nél megint más lehetett volna a mérkőzés. De ez most már elmúlt, előre kell nézni.

Az MTK elleni csatáról:

– Rendkívül fontos meccs lesz. Eredményben nem úgy sikerült az előző mérkőzés, ahogyan szerettük volna, de most mindegy, hogy hogyan, a lényeg, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést. Eddig is meg volt az akarás, de most lehet, hogy nem 100 százalék, hanem 120 százalék kell.

Arról, hogy az MTK-ból hiányozni fog Torghelle Sándor, akit legutóbb kiállítottak:

– Odafigyelek arra, hogy mik történnek az ellenfél csapatánál. Van, amikor könnyebb, van, amikor nehezebb ellene játszani, de aki a helyén fog lehetőséget kapni, azzal szemben sem lesz könnyű dolgom.



OTP Bank Liga, 21. forduló:

szombat:

  • Swietelsky Haladás-Újpest FC, Sopron 15.30, v.: Andó-Szabó
  • Diósgyőri VTK-MTK Budapest, Mezőkövesd 15.30, v.: Erdős (helyszíni tudósítás: dvtk.boon.hu)
  • Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 15.30, v.: Szőts
  • Vasas FC-Gyirmót FC, Szusza Ferenc Stadion 15.30, v.: Karakó
  • Budapest Honvéd-Debreceni VSC 15.30, v.: Berke
  • Ferencváros-Videoton FC 18.00, v.: Szabó Zs.
  • A tabella:

    1. Videoton FC 20 11 4 5 44-20 37 pont

    2. Budapest Honvéd 20 11 4 5 34-18 37

    3. Vasas FC 19 10 4 5 30-18 34

    4. Ferencváros 20 8 7 5 34-27 31

    5. Mezőkövesd Zsóry 20 8 6 6 24-22 30

    6. Újpest FC 20 6 9 5 31-31 27

    7. Swietelsky-Haladás 19 7 5 7 22-23 26

    8. Paksi FC 20 5 9 6 18-24 24

    9. Diósgyőri VTK 20 6 3 11 24-39 21

    10. Debreceni VSC 20 5 6 9 20-26 21

    11. MTK Budapest 20 4 8 8 13-23 20

    12. Gyirmót FC 20 3 5 12 8-31 14

    A Vasas-Haladás mérkőzést március 16-án rendezik.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!