BOON - Sport - DVTK

2017.02.15. 23:44

DVTK ankét: Elek megnézné pirosban a Groupama Arénát májusban

Miskolc - Szurkolói ankétot tartott szerdán este a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata.

Miskolc - Szurkolói ankétot tartott szerdán este a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata.

Az eseménynek a miskolci városi sportcsarnok adott otthont, ahol a Diósgyőr az alábbi „együttessel” képviseltette magát: Benczés Miklós sportigazgató, Horváth Ferenc vezetőedző, Szamosi Tamás pályaedző, Veréb György és Szalma Pál kapus­edzők, Barney Lord erőnléti edző, illetve Elek Ákos csapatkapitány, valamint az új játékosok, úgy mint Busai Attila, Fülöp István, Nagy Tibor és Szarka Ákos.

A késői, 19.30-as kezdés nem tett jót a szurkolói létszámnak, ugyanis a büfé felőli oldalon csak mintegy 120–130-an foglaltak helyet.

Mindenki mellette volt

Elhangzott, hogy a hétvégi, mezőkövesdi bajnoki mérkőzés kapcsán elfogytak a jegyek a vendégszektorba, bár diósgyőri szurkolók, ha akartak, eddig megoldották máshová is a bejutást, ha ilyen helyzet előállt.

Nagy Tibor, az Újpest volt védője elmondta: megtiszteltetésnek tartotta, hogy a DVTK kereste, pozitívak az első benyomásai.

Fülöp István úgy fogalmazott, jó irányba tart a csapat, és kihívásnak tartja a diósgyőri szereplését.

Szarka Ákosnak egy-két ismerőse Magyarországon futballozik, az ő tanácsukat is kikérte, mielőtt elfogadta a Diósgyőr invitálását.

Busai Attila úgy fogalmazott: másfél éve volt az első megkeresése Miskolcról, akkor még szó sem lehetett a Ferencvárosból történő eligazolásról, ám idén lejárt volna a kontraktusa, és elhatározta, hogy váltani fog. Olyan klubhoz akart csatlakozni, ahol a stáb, a vezetőség és a szurkolók is a maximumot tudják nyújtani. Úgy nyilatkozott még, hogy a Magyar Kupa-döntőbe várja a csapatot, és bízik abban, hogy nyerni is tudnak.

Elek Ákos az alábbiakat mondta: „Nem tettük túl magasra a lécet az ősszel, attól nem lesz nehéz jobban szerepelni a tavasszal. Az egyetlen nagy esély, hogy nagyot alkossunk, az a Magyar Kupa.”

Horváth Ferenc a felkészülésről számolt be, hozzátéve, hogy minden a pályán fog eldőlni, hogy mennyire sikerült a téli munka. ,,Beszéljenek majd az eredmények..." - szögezte le a vezetőedző.

Benczés Miklós sportigazgató többek között arról beszélt, hogy a klub azért szerződtette Horváth Ferencet a múlt nyáron, hogy a folyamatos építkezés közepette egy jó csapatot formáljon. Megjegyezte: a nehézségek során mindenki a vezetőedző mellett volt, minden segítséget megkapott ahhoz, hogy a saját képére formálja az együttest, ezért igyekeztek posztra igazolni. Reményét fejezte ki, hogy szombaton sikerül legyőzni idegenben a Mezőkövesdet.

Ameddig segíteni tud

A szurkolók ezúttal (is) elektronikus úton küldhettek kérdéseket egy megadott címre, amelyek válogatás után kerültek tolmácsolásra az érintettek felé.

Szalma Pál kapusedző megnyugtatta a jelenlévőket, hogy nem fog védeni, nem ezért tagja a stábnak.

Busai Attila a középpálya erősségéről kapott kérdést: ,,Két válogatott játékos van a poszton, kicsit más jellegű játék volt a Fradinál, mint itt, de ez a középpálya ugyanolyan erős, mint a Ferencvárosnál."

Az öltözői hangulatról is kérdezték Horváth Ferencet: ,,Eddig nem nagyon volt kezdőcsapat, ezért nem nagyon volt konfliktus. Most viszont egy olyan keret van, amelyben minden posztra van két közel azonos képességű játékos. A legutolsó ember is ugyanolyan fontos, bárkire, bármelyik pillanatban sor kerülhet, ha ezt megérti mindenki, akkor megmarad a hangulat. Céltudatosabb az öltöző, mint mikor ideérkeztem, de ez nem csak az én érdemem."

Veréb György a pályafutásának a végét firtató felvetésre azt válaszolta: ,,Szeretném, ha a csapat legalább elérné azt, amit mi, a bronzérmet, de a Magyar Kupa győzelemmel is megelégednék. A térdizületem azért igénybe van véve, de Palival jól együtt dolgozunk. Majd az egyesület vezetése eldönti meddig, ameddig segíteni tudok a csapatnak."

Egy fél mondata volt még Elek Ákosnak, jelesül, hogy megnézné, milyen a Groupama Aréna pirosban - utalva a májusi kupadöntőre.

A találkozó közös fotókészítéssel, autogramosztással, beszélgetéssel ért véget, fél 9 táján.

Kérdések a sportigazgatóhoz és a válaszok

- A bajnoki helyezésről...

Benczés Miklós: A táblázat első felében szeretnénk végezni.

- Magyar játékosnak számít-e az MLSZ értelmezése szerint Fülöp István és Szarka Ákos?

Benczés Miklós: A DVTK szerint magyar játékosnak számítanak. Fülöp István magyar állampolgár, a klub megítélése szerint mindkét játékos futballmagyarnak számít.

- Bacsa Patrik és Oláh Bálint kölcsönadásáról.

Benczés Miklós: Korábban nem volt olyan gyakorlat az, hogy akikben bízunk, látjuk a fejlődést, de jelenleg nem kapnak annyi lehetőséget. Patrik nincs, nem volt top formában jelenleg, ő az anyagegyesület szoknyája alól kibújva máshol felvértezheti magát. Visszavárjuk mindkettejüket, akiknek a szerződését meghosszabbítottuk. Érezniük kell, van visszaút. Mindketten óvodás koruktól itt fociztak, itt lettek NB I-esek, azt szeretnénk, ha itt lennének legendák is.

- Hány meccset fog a csapat játszani Mezőkövesden tavasszal?

Benczés Miklós: Kettő kivételével mindegyiket. A Mezőkövesd elleni hazai meccs, és a Honvéd elleni találkozó Debrecenben lesz. Előbbi a szabályok miatt, utóbbi azért, mert a Kövesd otthon játszik akkor.

- Mi a helyzet Elek Ákossal?

Benczés Miklós: Volt két megkeresés, Szlovákiából illetve a spanyol másodosztályból. Az egyik a klubnak, a másik a játékosnak nem volt megfelelő. Örülünk, hogy tavasszal is a Diósgyőrt erősíti, hiszen Lipták Zolival együtt vezérei a csapatunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!