BOON - Sport - DVTK

2017.01.17. 09:29

Védőt szeretne a DVTK

Miskolc - Újabb játékos csatlakozik a tavaszi rajtra készülő Diósgyőri VTK keretéhez. Szarka lehet a harmadik (vagy a második…) igazolás.

Miskolc - Újabb játékos csatlakozik a tavaszi rajtra készülő Diósgyőri VTK keretéhez. Szarka lehet a harmadik (vagy a második…) igazolás.

A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK csapatához hétfőn újabb játékos érkezett külföldről: a felvidéki Szarka Ákos a Szlovákiában található Dunaszerdahelyi AC csapatában, a szomszédos ország élvonalbeli bajnokságában játszott az elmúlt években. A 26 éves támadó szlovák állampolgár és korábban hat alkalommal játszott Szlovákia U21-es válogatottjában. A Dunaszerdahelyen született, 193 centi magas játékos élvonalbeli klubjai sorrendben az FC Petrzalka, a Slovan Bratislava és a Dunaszerdahelyi AC gárdái voltak.

Debrecenben vizsgálták

A csatár hétfőn érkezett meg Diósgyőrbe, ahonnan az első útja Debrecenbe vezetett, orvosi vizsgálatra, ma viszont – a tervek szerint – már a piros-fehérekkel tréningezik, jelenlegi klubja engedélyével, mert bár a DVTK szeretné kivásárolni szerződéséből, a végleges, szignált megállapodás még nem jött létre a két sportszervezet között.

Fülöp igen, Szarka nem

Ez egyben azt is jelenti, hogy Szarkával együtt immár két olyan játékos készül a Diósgyőrrel, akik a hátáron túlról érkezett magyar ajkú sportolók, hiszen az erdélyi Fülöp István, aki a romániai FC Botosanitól van távozóban, már a múlt hét óta itt edz. Utóbbi már magyar állampolgár is, így nem a légiós kontingenst növeli, Szarka viszont nem tud kettős állampolgár lenni, mert jelenlegi hazájának törvényei szerint egy másik ország állampolgárságának felvétele a szlovákénak az elvesztésével jár együtt.

Még egy védőt…

A DVTK a téli átigazolási időszakban eddig egy játékost szerződtetett, a Ferencvárosi TC-től érkezett Busai Attilát, így Fülöp vagy Szarka lehet a második, illetve harmadik új játékos. A piros-fehérek a felsoroltakon kívül még egy jobb oldali védőt szeretnének igazolni, lapunk információi szerint egy magyar játékos a kiszemeltjük, akinek jelenleg élő szerződése van. A lehetséges „befutó” akár a békéscsabai Bényei Balázs és a vasasos Osváth Attila is lehet.

ÉM-BCS



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!