BOON - Sport - DVTK

2017.01.16. 10:13

DVTK: Abaújszántó helyett a műfüves csarnokban

Miskolc - A havazás miatt elmaradt a DVTK szombatra tervezett dupla edzőmeccse.

Miskolc - A havazás miatt elmaradt a DVTK szombatra tervezett dupla edzőmeccse.

A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK együttese az előzetes tervek szerint szombaton Abaújszántón játszott volna edzőmeccseket a szlovák első osztályban szereplő MFK Zemplín Michalovce ellen, oly módon, hogy mindkét klub két részre osztotta volna első csapatának keretét, és minden játékos 90 perces terhelést kapott volna (a Diósgyőrnek nem volt kétszer 11 fő bevethető labdarúgója, így az NB III-ban szereplő tartalék gárdából is feljátszottak volna néhányan).

De annak ellenére, hogy Abaújszántón mindent megtettek annak érdekében, hogy meg lehessen rendezni a meccseket, és péntek estére sikerült megtisztítani a játékteret, a péntek éjszakai havazás újabb hótakarót borított a pályára, és emiatt az a döntés született, hogy a meccseket nem rendezik meg. Így Horváth Ferenc, a csapat vezetőedzője Diósgyőrben, a műfüves csarnokban tartott edzést.

Három távozó

Annak a keretnek, amelynek ezen a napon már hivatalosan sem volt tagja Lázár Pál. A védő el sem kezdte a felkészülést, a klub korábbi tájékoztatása szerint családi okokra hivatkozva ideiglenesen felmentést kért. A múlt nyáron Debrecenből érkezett egykori válogatott védőről elsőként az Észak-Magyarország írta meg még csütörtökön, hogy megszakítja pályafutását, és távozik Diósgyőrből. Pénteken este ezt a klub is megerősítette, az elköszönő játékos búcsúnyilatkozatában úgy fogalmazott: egy fél évig biztosan nem lép pályára.

Lázár a DVTK idei harmadik távozója – Nikházi és Bognár után. Az érkező oldalon, hivatalosan a Ferencvárosból érkezett Busai található, valamint a legutóbb a román Botosani csapatában játszott és Diósgyőrben edző Fülöp István, aki még nem tekinthető a DVTK játékosának, aláírt szerződés hiányában.

Az első

A szombati elmaradt felkészülési mérkőzések miatt a szerdán 11.00-ra Diósgyőrbe tervezett, az NB II-es Budaörs SC elleni edzőmeccse lehet az év első erőpróbája a DVTK-nak.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!