BOON - Sport - DVTK

2017.01.11. 09:31

Benczés Miklós: „Gyakorlatilag egy szimpla játékoscsere történt a Ferencvárossal”

Miskolc - Még két játékost igazol a DVTK, az egyik jelölt Szarka – lesznek (további) elmenők is.

Miskolc - Még két játékost igazol a DVTK, az egyik jelölt Szarka – lesznek (további) elmenők is.

Amiről már hetek óta beszéltek – mind Diósgyőrben, mind a Ferencvárosnál –, az kedden bekövetkezett: a felkészülést a múlt szerdán még a DVTK-val elkezdő középpályás, Bognár István (akinek idén júniusban járt volna le a kontraktusa az Andrássy úton) aláírt a fővárosi zöld-fehérekhez, míg az Üllői útiaktól a borsodi klubhoz került a 27 esztendős támadó középpályás, Busai Attila (az ő szerződése is 2017. június 30-ig volt szignózva). Utóbbinak az aktuális, 2016/2017-es bajnokság őszi szakaszában 6 NB I-es meccsen adott lehetőséget Thomas Doll, az FTC vezetőedzője, és háromszor a budapestiek NB III-as együttesében is pályára lépett.

Szeretnénk Fülöp ügyét is minél hamarabb lezárni. Benczés Miklós

Hosszú távon

Kedden délután lapunk megkereste Benczés Miklóst, a DVTK sportigazgatóját, hogy a transzferek mikéntjéről, hátteréről érdeklődjön. A szakember elmondta: Bognár István nem kívánt szerződést hosszabbítani a Diósgyőrrel, így olyan megoldást kerestek, amely a klubnak és a játékosnak is megfelelő.

„Gyakorlatilag egy szimpla játékoscsere történt a Ferencvárossal” – hangsúlyozta a miskolci sport­igazgató. Hozzátette: Busai Attila már korábban is „képben volt” a DVTK-nál, így örülnek annak, hogy csatlakozott a piros-fehér klubhoz. Bár Bognár értéke a transfermarkt.de szakportál szerint több mint kétszerese Busaiénak (előbbit 400 000, utóbbit 150 000 euróra taksálják), úgy tudjuk, hogy az FTC pluszban nem adott még pénzt is a Diósgyőrnek. Benczés Miklós az Észak-Magyarország azon felvetésére, hogy milyen intervallumra szerződtetik Busait, az alábbiakat válaszolta: „Ezt nem szoktuk nyilvánosságra hozni, de Busai Attilával hosszú távon számolunk.” Mindez értelmezésünk szerint azt jelenti, hogy az NB I-ben az MTK színeiben debütált labdarúgó legalább két szezonra szóló szerződést írt alá.

A kiutazás előtt

A Diósgyőrben edző Fülöp Istvánnal gyakorlatilag bizonyos, hogy a korábban említett négy „új hely” közül kettő elkel(t), azonban az FC Botosani román-magyar kettős állampolgárságú futballistája hivatalosan még nem DVTK-s. „Szeretnénk az ő ügyét is minél hamarabb lezárni, legkésőbb addig, amíg a keret Spanyolországba indul edzőtáborba” – fogalmazott róla, vele kapcsolatban Benczés Miklós, aki így folytatta: – Valóban, négy várható érkezőről beszéltem a legutóbbi sajtótájékoztatón, így egy szélső védőt, illetve egy csatárt még igazolni akarunk.”

Ez utóbbi vélhetően a dunaszerdahelyi DAC támadója, Szarka Ákos lesz.

Amint az köztudott, Bognár előtt Nikházi Márk távozott Diósgyőrből (az MTK-hoz), de a sor rövid időn belül másokkal is folytatódik, folytatódhat.

Felmentést kért Lázár

A klub honlapja kedden arról is tájékoztatott, hogy „Horváth Ferenc vezetőedző néhány napos extra szabadságot adott az ősz összes bajnoki és válogatott mérkőzésén pályára lépő, a szünetben orrsövényferdülés miatt műtött Murtaz Daushvilinek. Murtaz Daushvili megérkezett Diósgyőrbe, és kedden délelőtt ő is bekapcsolódott a közös munkába... Lázár Pál viszont családi okokra hivatkozva ideiglenesen felmentést kért, és Benczés Miklós sportigazgatótól felmentést kapott az edzések látogatása alól.”



Busai Attila az FTC-ből a DVTK-ba igazolt

Miskolc - Kedden aláírta szerződését Diósgyőrben Busai Attila. A Ferencváros csapatától érkezett középpályás kedden már új társaival edzett a diósgyőri edzőközpontban.

DVTK: A Ferencvárosban folytatja Bognár István

Miskolc - A 25 esztendős válogatott kerettag a Diósgyőr után a Ferencváros csapatában folytatja a pályafutását.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!