BOON - Sport - DVTK

2016.10.22. 11:24

Újpest vs. DVTK - Egyszeri alkalom volt vagy egy út kezdete?

Miskolc - Az Újpest vendége lesz szombaton az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a Diósgyőr.

Miskolc - Az Újpest vendége lesz szombaton az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a Diósgyőr.

A labdarúgó NB I 13. fordulójában szombaton 18.00-tól Budapesten, a Fáy utcában Újpest FC – Diósgyőri VTK meccset rendeznek. Azért itt, mert a lila-fehérek otthonát, a Megyeri úti létesítményt felújítják, így albérletben kénytelen játszani az Újpest azokat a bajnokijait, amelyeken pályaválasztó. A fővárosiak jelenleg 5 ponttal előzik meg az utolsó helyen álló DVTK-t, köszönhetően annak, hogy az első két fordulóban elszenvedett vereségük után, amelyek közül a második Diósgyőrben érte őket (2-1-re kaptak ki), hirtelen négy meccset nyertek zsinórban, és azóta további négy döntetlent is elértek. Igaz, Újpesten a legutóbbi hat meccset negatív szériaként tartják számon, hiszen az augusztus 17-én lejátszott és a Mezőkövesd vendégeként 2-0-ra megnyert mérkőzés óta nem tudtak győzelemnek örülni.


[poll id="1258"]


A Diósgyőrnek viszont a múlt héten sikerült lezárnia a 9 meccses nyeretlenségi sorozatát azzal, hogy a Videoton FC-t hazai pályán 2-0-ra legyőzte. Van tehát mire építenie Horváth Ferencnek, a piros-fehérek szakvezetőjének, de ahhoz, hogy nyugodtabb vizekre evezhessen csapatával, további pontok kellenének, ugyanis a tabellán hátulról elsőnek lenni nem valami szívderítő.

– Nagyon örülünk annak, hogy nyerni tudtunk a múlt héten, nagyon fontos volt ez, remélem, ebből erőt tudunk meríteni az Újpest ellen – mondta Horváth Ferenc, a Diósgyőri VTK vezetőedzője. – A DVTK még az utolsó helyen áll, ezt nem szívesen látja egyikünk sem, de az kiderült, hogy bárki ellen képesek vagyunk győzelmi eséllyel pályára lépni, és ez visszaadhatja a hitünket. Szeretnénk ugyanolyan fegyelmezett csapattal kiállni, mint legutóbb, és pontot, pontokat elhozni. Az biztos, hogy nagyon jó volt ott állni az oldalvonal mellett a múlt szombaton, de látni, hogy egymás hibáit kijavították a játékosok, ez még jobb volt. Fejben más „összetételben” léptek pályára a futballisták, és remélem, ez nemcsak egyszeri alkalom volt, hanem egy útnak a kezdete.

Az út kezdete?

Az út kezdetét sokan a simai edzőtábor, összetartás idejére teszik.

– Több összetevős dolog ez, nagy szükség volt erre, és lehet, hogy még hamarabb meg kellett volna húzni – mondta Horváth Ferenc. – Sok minden változott a játékosok fejében, és ez jó játékkal is párosult, fontos pillére volt a meccsnek ez az összetartás. De az is, hogy egyre többet tudunk együtt gyakorolni, és hogy az angol erőnléti edzőnknek köszönhetően egyre jobb erőállapotban vannak a játékosok, ugyanis ezt támasztják alá a meccs mérőszámai. A futballban majdnem minden fej kérdése, a legtöbb változás ott történt. De óvatosan beszélek erről, mert ez eddig egyszeri volt. Szeretnék egy hónap múlva is arról szót ejteni, elmondani, hogy jó dolog volt ez az edzőtábor, remélem, születnek még ehhez jó eredmények.

Mint megtudtuk: a simai napokon igénybe vett külső segítség, a mentálhigiénés szakember munkája nem ért véget, az Újpest elleni meccset megelőzően is találkozik a csapattal.

Horváth Ferenc a legutóbbi meccsel kapcsolatban azt is mondta, hogy mivel a bajnokságban a Videoton szerezte a legtöbb gólt, pozitívum, hogy a DVTK kapuját nem sikerült bevenniük, és azt is megemlítette, hogy játékosai gyakran belevetődtek a labda útjába, hogy voltak blokkolások, és előfordult, hogy egyszerre négyen ugrottak a labdára. Bár név szerint senkit nem akart kiemelni a DVTK szakvezetője, de egy név mégis elhangzott egy cselekménysor kapcsán.

– Hadd emeljen ki Elek Ákost, a játékosoknak az öltözőben is ezt tettem, amikor videóról visszanéztük, hogy a 85. percben szerzett gólja előtt, volt egy 80 méteres sprintje, ami dicséretes. Azért mutattam meg ezt a srácoknak, hogy tudják, ha be merik vállalni, akkor nagyon veszélyesek lehetünk – mondta Horváth Ferenc.

Az Újpestről

A soros ellenfélről is beszélt a diósgyőri szakvezető.

– Az Újpest rapszodikus csapat, volt jó sorozata és kevésbé jó is, azt pedig nem lehet tudni, hogy mikor szakad meg egyik vagy másik, illetve hogy mikor kezdődik új. És hogy melyik arcukat mutathatják most? Arra számítunk, hogy a jobbikat. Nekem tetszik a játékuk, sokat passzoló csapat, és könnyebb az olyan együttes ellen készülni, amelyiknél több tudatosság látszik – jelentette ki Horváth Ferenc, aki arra a kérdésre, hogy mivel lenne elégedettebb, ha a Videoton elleni játékot folytatnák, vagy ha egy gyenge meccsen nyernének, így felelt: – A mi helyzetünkben a pontoknak van prioritása, úgyhogy nyerjünk, akár olyan góllal, amitől hánynak a nézők.

- ÉM-BCS -


[poll id="1236"]


OTP Bank Liga, 13. forduló:

szombat:

Videoton FC-Paksi FC, Felcsút 15.30, v.: Farkas

Debreceni VSC-Vasas 17.30, v.: Erdős

MTK Budapest-Gyirmót FC 18.00, v.: Solymosi

Újpest FC-Diósgyőri VTK, Illovszky Stadion 18.00, v.: Pintér

Ferencváros-Budapest Honvéd 18.00, v.: Karakó

Mezőkövesd Zsóry FC-Swietelsky Haladás 18.00, v.: Szabó

A tabella:

1. Vasas 12 8 1 3 19-9 25 pont

2. Swietelsky-Haladás 12 6 3 3 16-12 21

3. Videoton FC 12 6 2 4 24-14 20

4. Ferencváros 12 5 4 3 22-16 19

5. Budapest Honvéd 12 5 3 4 18-11 18

6. Újpest FC 12 4 4 4 17-16 16

7. Debreceni VSC 12 4 3 5 16-18 15

8. Mezőkövesd Zsóry FC 12 3 4 5 12-19 13

9. MTK Budapest 12 3 4 5 7-14 13

10. Gyirmót FC 12 3 4 5 6-15 13

11. Paksi FC 12 2 6 4 10-13 12

12. Diósgyőri VTK 12 3 2 7 13-23 11


Vitalijs Jagodinskis a DVTK játékosa

Miskolc - Lett válogatott középső védőt igazolt a DVTK. Vitalijs Jagodinskis bő egy hete a Lettország - Magyarország válogatott mérkőzésen is játszott. A mai napon a játékengedélye is megérkezett, így már csak a szakmai stábon múlik, mikor mutatkozhat be a DVTK címeres mezében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!