BOON - Sport - DVTK

2016.07.26. 11:08

Videó: Szellemtizenegyes Diósgyőrben

Miskolc - A diósgyőri drukkerek továbbra sem tudnak napirendre térni a DVTK - Újpest bajnoki mérkőzésen megadott sokkoló tizenegyes felett, eközben a miskolci klub közleményt adott ki.

Miskolc - A diósgyőri drukkerek továbbra sem tudnak napirendre térni a DVTK - Újpest bajnoki mérkőzésen megadott sokkoló tizenegyes felett, eközben a miskolci klub közleményt adott ki.

Mint beszámoltunk róla, a játékvezetői team már a DVTK - Újpest (2-1) mérkőzés elején a középpontba került, amikor újpestiek kapusa, Balajcza érdekes jelenettel vétette észre magát, picit elhamarkodottan jött ki a kapujából a 16-oson kívülre, és bár Griffiths simán elfejelte előle a labdát, a kapus úgy esett rá a csatárra, hogy a csatár nem tudott továbbfutni, viszont Balajcza megmozdulásában benne volt 340 NB I-es mérkőzés rutinja, így mindenki elhitte, élen a játékvezetővel, hogy ennek az ütközésnek ő az áldozata volt, így semmilyen lapot nem kapott, miközben megakasztotta a hazai gárda ziccerét. 26 perccel később – miután jobbára a DVTK volt kezdeményezőszerepben, és alakított ki egy-két kecseg­tető lehetőséget –, a másik kapus került a figyelem fókuszába, egy olyan mozdulattal, ami vitára adott okot. De talán volt ennek előzménye, méghozzá a 10. perc környéki kakaskodás, amelyet az vezetett be, hogy Okuka fellökte sárga lapot érően Diarrát. A hazai játékosnak ekkor nem mutatták meg a sárga kártyát, a hempergő bemutatót tartott sértett sem kapott ilyet a túlzott színészi alakításáért, viszont a csapattársaik ettől tűzbe jöttek és olyan dulakodás, kakaskodás alakult ki a pálya közepén, ami után egy-két labdarúgónál a piros felmutatása is életszerű lett volna. Végül „csak” két sárga lett a termés, de az indulatok csak nehezen csillapodtak le, és lehet, hogy Antalban is maradt ebből a feszültségből, amikor az ötösön belül a saját territóriumát erősítendő, hátrafelé legyintett Angelov felé. A televíziós visszajátszások alapján látható, hogy nem ért célba Antal Botond keze, de az újpesti támadó eljátszotta a nagy halált. Vad II. István játékvezető Kulcsár Katalin alapvonali asszisztens jelzésére büntetőt ítélt és sárga lapot adott a kapusnak. A tizenegyest Andric végezte el, aki az ellenkező oldalra mozduló Antalt becsapva, laposan a jobb alsó sarokba lőtt.

[poll id="1146"]

A hazai közönség ezután perceken keresztül tüntetett az ítélet ellen, a paprikás hangulat csak a szünetben enyhült, illetve azután, hogy a második félidőben pillanatok alatt megfordították Bognárék a mérkőzés állását.

Az esettel kapcsolatban a DVTK közleményt adott ki hétfőn este:

"A hétvégi DVTK - Újpest mérkőzés során a közönség egy része megengedhetetlen hangnemben fejezte ki nemtetszését a játékvezetők tevékenységével kapcsolatban, és különösen súlyosan megsértette Kulcsár Katalin alapvonali játékvezetőt.

A DVTK vezetése, szakmai stábja, játékosai és minden munkatársa mélységesen elítéli az ilyen és ehhez hasonló, a játékvezetőket, az ellenfél szakvezetőit, játékosait vagy szurkolóit érő elfogadhatatlan verbális támadásokat. Szurkolóinkat ismételten és határozottan arra kérjük, hogy a továbbiakban feltétlenül tartózkodjanak minden olyan tevékenységtől, amely sértheti a mérkőzések bármely résztvevőjét és a DVTK számára is rendkívül súlyos fegyelmi következményekkel járhat.

A hétvégi mérkőzésen történtek érintettjeitől ezúton is elnézést kérünk, és biztosítjuk őket arról, hogy a DVTK minden lehetséges a rendelkezésére álló eszközt megragad annak érdekében, hogy hasonló atrocitások a jövőben ne fordulhassanak elő!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!