BOON - Sport - DVTK

2016.07.19. 09:38

Nono, azaz Villar is a DVTK-ban

Miskolc - Újabb spanyol játékost igazolt a Diósgyőri VTK élvonalbeli labdarúgócsapata.

Miskolc - Újabb spanyol játékost igazolt a Diósgyőri VTK élvonalbeli labdarúgócsapata.

Szombattól már nem csak egy spanyol labdarúgó van Diósgyőrben, a középpályás Diego Vela személyében (a hetek óta Miskolcon lévő légiós játékengedély hiányában nem volt bevethető a múlt vasárnapi bajnoki nyitófordulóban), hanem kettő. Ugyanis az ibériai országból a borsodi megyeszékhelyre érkezett José Antonio Delgado Villar, akit becenevén, a spanyol labdarúgásban Nonoként ismernek.

1993. március 30-án született, most 23 éves középpályás, az Atlético Madrid és a Betis csapataiban ismerkedett meg a labdarúgással, 2007-ben, alig 13 évesen került ez utóbbi klubhoz. A profi karrierjének első állomása a Betis B-csapata volt (2011–2013), ahol 45 mérkőzésen lépett pályára, és ezeken 5 gólt szerzett. 2012-ben lett a Betis felnőtt gárdájának a tagja, ahol – egy 2015-ös rövid sandhauseni kitérőt leszámítva (akkor a Bundesliga 2-ben szerepelt ez az együttes, de Villarnak nem jutott itt egy perc játékidő sem) – 43 mérkőzést játszott. Első spanyol élvonalbeli mérkőzése 2012. május 5-én volt, amikor a Sporting de Gijón ellen 74 percet töltött a pályán. A németországi „kalandja” után tavaly nyáron visszatért a Betishez, ahonnan a spanyol másodosztályba vezetett az útja, előbb fél évet az Elche csapatában játszott (13 mérkőzésen 1 gól), majd a Murcia következett (16 mérkőzésen 1 gól).

Villar (jobbra) a spanyol bajnokin a bercelonai Neymar ellen | Fotó: Getty Images

A középpálya közepén

A 23 éves játékos a középpálya közepén szerepelt leginkább csapataiban. A spanyol U19 és U20-as válogatottban is helyt kapott, előbbiben 6, utóbbiban 5 mérkőzésen szerepelt (itt egy gólt is szerzett), az U19-cel Európa-bajnoki címet szerzett, 2012-ben Spanyolországban. A 178 centi magas labdarúgó a 2013/14-es évadban a Betisszel Európa Liga meccseket is játszott, a csoportkör után, a 16 közé jutásért, az orosz Rubin Kazan elleni párharc visszavágóján, 2014. február 27-én, Oroszországban gólt is szerzett (a 45. percben, miután az első meccsen, Spanyolországban 1-1-re végeztek a csapatok), és ezzel jelentős szerepet vállalt a 2-0-s idegenbeli sikerrel elért továbbjutásban (a Betist a következő körben a későbbi EL-győztes, spanyol Sevilla verte ki, a hosszabbítást követő 11-es rúgásokkal).

José Antonio Delgado Villart hétfőn a DVTK szakmai stábja is szemügyre vette edzés közben. Érdekesség, hogy Villart korábban mind a Diósgyőr vezetőedzője, Horváth Ferenc, mind Benczés Miklós sportigazgató látta már élőben játszani, egy Elche – Videoton, illetve egy Betis – Puskás Akadémia felkészülési mérkőzésen.

José Antonio Delgado Villar a hetedik légiós a piros-fehérek 2016/17-es keretében.

ÉM


Diego Vela után újabb spanyol légióst igazolt a DVTK. José Antonio Delgado Villar, ismertebb nevén Nono fiatal kora ellenére közel negyven mérkőzésen lépett pályára a spanyol első osztályban, és U19-es Eb-t nyert Spanyolország színeiben. A középpályán és a támadósorban bevethető játékos hét alkalommal szerepelt Európa Liga-mérkőzésen a Real Betis színeiben, sőt a Rubin Kazany otthonában gólt is szerzett.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!