BOON - Sport - DVTK

2016.07.27. 13:24

MLSZ-ítélet: Gyerekek és családok maradhatnak le a DVTK meccséről

Miskolc - A játékvezető szidalmazása és a pirotechnika használata miatt kapott büntetést a DVTK.

Miskolc - A játékvezető szidalmazása és a pirotechnika használata miatt kapott büntetést a DVTK.

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának keddi ülésén olyan eseteket is tárgyalt a grémium, amelyek a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának legutóbbi mérkőzésével, az Újpest elleni hazai találkozóval kapcsolatosak. A szövetség honlapján közöltek szerint „a FEB a Diósgyőr–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt rendezési előírás megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és a játékvezetők szidalmazása) 500 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá a sportszervezet soron következő hazai NB I férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésén a Diósgyőri Stadion X, Y és Z szektorainak lezárását rendeli el”. Ez utóbbi gyakorlatilag azokat a lelátórészeket érinti, ahol az ultrák szurkolnak, illetve a nyári bérletakcióval gyerekek és családok váltották meg ide a helyüket, így ezen a helyen biztosan nem lesznek nézők az augusztus 6-i, Budapest Honvéd elleni meccsen.

Az MLSZ közleményéből nem derül ki, hogy miért éppen ezeket a szektorokat zárták le. A középső (Y) szektor bezárása még megmagyarázható, mivel erről a lelátórészről kerültek bevetésre a tiltott pirotechnikai eszközök, ám a másik két szektor bezárásában nincs sok koncepció, mivel - a szövetség állásfoglalása szerint "a munkáját tisztességgel ellátó" - alapvonali játékvezetőt az erősen vitatható ítélet után egy emberként küldte melegebb éghajlatra az egész stadion.

A diósgyőri szurkolók azért szidalmazták Kulcsárt, mert Vad II István játékvezető az ő jelzése után ítélt büntetőt az Újpestnek az első félidőben.

Nem tűri el

Az MLSZ anyagában az alábbiak is állnak: „A DVTK büntetésének súlyát indokolja, hogy – szerencsére – eddig példátlannak volt tekinthető a magyar pályákon az a döbbenetes, alpári és tiszteletlen magatartás, amelyet a hazai szurkolók egy része a munkáját tisztességgel ellátó alapvonali játékvezetővel, Kulcsár Katalinnal szemben megengedett magának. A Magyar Labdarúgó Szövetség egyértelművé kívánja tenni, hogy a mérkőzés során tapasztalt szexista, ordenáré nézőtéri megnyilvánulás teljességgel elfogadhatatlan. A DVTK által az eset után kiadott bocsánatkérő közlemény alátámasztja, hogy ezzel a diósgyőri klub is egyetért. Az MLSZ a jövőben sem tűri el, hogy egy sport­esemény bármely szereplőjét emberi mivoltában sértsenek meg.”

A fegyelmi bizottság a DVTK-t már az első forduló után, a Videoton ellen Felcsúton lejátszott összecsapást követően is megbüntette: akkor az fb 100 000 forint pénzbüntetést szabott ki megbotránkoztató magatartásáért, valamint tárgy játéktérre dobásáért.


Miskolc - A diósgyőri drukkerek továbbra sem tudnak napirendre térni a DVTK - Újpest bajnoki mérkőzésen megadott sokkoló tizenegyes felett, eközben a miskolci klub közleményt adott ki.

Miskolc - Ismét hátrányból nyerve fordított és győzött 2-1-re a DVTK, így még százszázalékos.

Miskolc - Az Európa-bajnokságot övező fociláz és eufória hetek alatt elmúlt Magyarországon, egyetlen hely azonban mégiscsak maradt kis hazánkban, ahol továbbra is megőrülnek a szurkolók a csapatukért. Igen, ez nem más, mint Diósgyőr. A hely, ahol egy apró kis szikra elég a fanatikusoknak, hogy élettel töltsék meg az Andrássy úti stadiont. Utcai vonulás, látványos élőkép, elképesztő büntető, fergeteges szurkolás, győzelem és óriási fieszta. Parádés felvételek a DVTK - Újpest bajnokiról.

Budapest/Debrecen/Mezőkövesd/Miskolc - Az első forduló után százszázalékos négy csapatból három a második körben is az maradt a labdarúgó OTP Bank Ligában.

Budapest/Debrecen/Mezőkövesd/Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga góllövőlistája.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!