BOON - Sport - DVTK

2016.06.28. 09:43

Nem Benczés Miklós lesz a DVTK vezetőedzője

Miskolc - „Tisztában vagyunk azzal, hogy a keret megerősítésre szorul, és lesznek is változások, új érkezők, de most mindennél fontosabb, hogy megtaláljuk azt a szakembert, aki igazi vezére lehet a DVTK első csapatának.”

Miskolc - „Tisztában vagyunk azzal, hogy a keret megerősítésre szorul, és lesznek is változások, új érkezők, de most mindennél fontosabb, hogy megtaláljuk azt a szakembert, aki igazi vezére lehet a DVTK első csapatának.”

Az Egervári Sándor vezetőedző távozásával kialakult helyzetről a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának sportigazgatóját is kérdeztük, miközben éppen úton volt a Bükön edzőtáborozó együtteshez.

– Meglepő döntés volt, de olyan, amin egy pillanatig sem szabad meglepődni, és higgadtan kell kezelni, bármilyen furcsának is tűnik mindez – mondta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója, majd így folytatta. – Sok kihívással találkoztam, amióta visszatértem Diósgyőrbe, és ez is egy ilyen helyzet, ami nem nyugtalanít, hanem ellenkezőleg, sokkal inkább feldob. Tisztában vagyunk azzal, hogy a keret megerősítésre szorul, és lesznek is változások, új érkezők, de most mindennél fontosabb, hogy megtaláljuk azt a szakembert, aki igazi vezére lehet a DVTK első csapatának.

A keretről, az edzőkérdésről

Arra a felvetésre, hogy az elköszönő edző elbúcsúzásának fő oka az volt, hogy a távozott, illetve távozóban lévő játékosokat eddig nem sikerült sem létszámban, sem minőségben pótolni, Benczés Miklós így felelt:

– Természetesen lesznek új játékosok. Nem akarok sem neveket, sem időpontokat mondani, de egy példát igen: nem egy olyan külföldi klubbal június 30-ig szerződéssel rendelkező labdarúgóra várunk, akiről hetek óta tudjuk, hogy július 1-től hamarabb nem tud megérkezni. Van, pontosabban volt egy listánk arról, hogy kiket szeretnénk megszerezni, de azzal, hogy új edzője lesz a csapatnak, ez nyilván változik majd. Ezért is fontos, hogy minél hamarabb új szakvezetője legyen a DVTK-nak. És mivel tudjuk, hogy milyen szempontok alapján kell kiválasztanunk, megtalálnunk a lehetséges jelölteket, így higgadt, megfontolt döntést tudunk hozni.

A szempontokról

Természetesen kíváncsiak voltunk arra, hogy mik ezek a szempontok.

– Nyilván a megfelelő edzői végzettséggel kell rendelkeznie, meg kell feleljen a klub filozófiájának, olyan szakembernek kell lennie, aki domináló csapat felépítésére képes, akitől nem idegen, hogy fiatal játékosokat építsen be a csapatba, hiszen a DVTK három megyés utánpótlás régióközpont, és mint ilyennek, ez küldetése – sorolta Benczés Miklós, aki arra a megjegyzésre, hogy ez aligha lehet külföldi szakember, viszont a leírtak alapján lehetne akár ő is, így reagált: – Engem akkor neveztek ki szakvezetőnek, amikor bajban volt a klub, most ilyenről szó sincs. A másik, hogy nem egyeztethető össze a normáimmal, hogy egy ilyen típusú munkakapcsolat, alá-­fölé rendeltségi viszony után, a távozó kolléga helyére üljek.


DVTK-keretváltozások

  • Érkezők: Lázár Pál (Debreceni VSC), Diego Vela (spanyol, Racing Ferrol), Szabó II. Balázs (DVTK utánpótlásból)
  • Távozók: Barczi Dávid (Videoton FC, szabadon igazolhatóként), Kovács Gábor (Paksi FC, szabadon igazolhatóként), Grumic Miroslav (szerb-magyar, lejár a szerződése), Manjrekar James (kanadai, Vasas), Koman Vladimir (szabadon igazolható), Novothny Soma (SSC Napoli, kölcsönből vissza).
  • Távozóban: Egerszegi Tamás (lejár a szerződése), Elek Ákos.

  • Miskolc - A DVTK távozóban lévő szakvezetője Eleket és Egerszegit is a veszteség rovatba sorolta.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!