BOON - Sport - DVTK

2016.06.09. 11:58

DVTK: Kiürült a középpálya, hat kulcsfigura kellene

Miskolc - A DVTK 2016/17-es nyitánya előtt Egervári Sándorral, a csapat vezető­edzőjével is beszélgettünk.

Miskolc - A DVTK 2016/17-es nyitánya előtt Egervári Sándorral, a csapat vezető­edzőjével is beszélgettünk.

Egervári Sándor elöljáróban úgy fogalmazott: nagy várakozással tekint a munka elé, a nyári foci-Eb miatt korábban befejeződött bajnoki idényt követő, viszonylag hosszabb, háromhetes szünet után, amely elmondása szerint nem csak pihenéssel telt, hiszen sokat telefonált, beszélt játékosokkal, igyekezett meg­győzni többeket, hogy a DVTK-ban folytassák pályafutásukat. Azt is elmondta a szakvezető, hogy bár szakmailag indokolt lenne, hogy a felkészülés kezdetére a keret 90–95 százaléka meglegyen, de mivel a legtöbb labdarúgót évekig vagy a hónap végéig szerződés köt klubjához, nehéz elérni, hogy már most véglegeshez közeliek legyenek a csapat keretei. A vezetőedző kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy három darab kéthetes ciklusra osztotta fel a felkészülést, és abbeli reménynek adott hangot, hogy a június 20-án kezdődő edzőtáborban már több új játékosa is lesz a csapatnak.

– A kőművesnek is szüksége van téglára, mert lehet hozzáértése, de tégla nélkül nem lehet építkezni – jelentette ki Egervári Sándor.

Novothnyról, Griffiths-ről

A DVTK szakvezetője néhány játékos jövőjével kapcsolatban is nyilatkozott, a lejáró szerződésű Novothnyről szólva úgy fogalmazott, hogy szerették volna itt tartani, az élő kontraktussal rendelkező Griffiths-ről viszont azt mondta, hogy nem marasztalná. Azt, hogy James elköszöntének ismeretében hány kulcsfigurát kell igazolnia a DVTK-nak, Egervári Sándor ezt válaszolta:

– Hatot. Kiürült a középpálya, Egerszegi, Koman szerződése lejáróban van, Eleknek is lehet az Eb után kérője, Jame­s és Barczi pedig eligazolt. Előfordulhat, hogy távozásuk miatt más játékot kell begyakorolni, ha a kulcsjátékosok nem maradnak és időigényes.

ÉM-BCS


Miskolc - Szerda délután megtartotta első foglalkozását a DVTK NB I-es labdarúgócsapata.

Miskolc - Akarná a csatárt jelenlegi klubjának vezetősége, de a DVTK is szívesen leigazolná.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!