BOON - Sport - DVTK

2016.05.10. 10:32

Egy sör árába kerül a szezon legjobb futballélménye

De még csak nem is az első csapat játssza, hanem a DVTK tartalék csapata fogadja a Nyíregyházát. A párosítás minden osztályban kiemelt esemény a két klub szurkolóinak.

De még csak nem is az első csapat játssza, hanem a DVTK tartalék csapata fogadja a Nyíregyházát. A párosítás minden osztályban kiemelt esemény a két klub szurkolóinak.

Bulimeccs lesz pünkösd vasárnap a Diósgyőri Stadionban. Borítékolható, hogy rendes meccshangulatot kapunk, ha kilátogatunk a keleti derbire, ahol a Diósgyőri VTK csikócsapata és a harmadosztályba száműzött, már feljutott Nyíregyháza Spartacus vív meg egymással 17:30-as kezdéssel.

A jegyárak a mérkőzést megelőzően 300, a napján 1 000 forintba kerülnek és a jelek szerint mindkét tábor vette a lapot, a Facebook-on már megy a szokásos meccs előtti üzengetés, a vendégdrukkerek pedig szervezik a csoportos utazást a borsodi megyeszékhelyre.

A rendező klub az "ultrás kanyart", a napos oldalt és a vendégszektort nyitja meg a szurkolók előtt, vagyis egy szép kerek ötezres létszám is összejöhet vasárnap, mely számot kapásból aláírná az MLSZ összes marketingese, ha két osztállyal feljebb ez lehetne az átlag fordulónként.

Sorfalat szerencsére nem kell állni

A szabolcsiak jövőre biztosan feljebb lépnek egy osztályt és négy fordulóval a vége előtt előnyben vannak a bajnoki címért folyó versenyben, de matematikailag még koránt sem biztosított a siker a második Cegléddel való versenyfutásban, így nem eshet meg az a csúfság sem, hogy Miskolcon sorfalat kelljen állni a Spartacus-nak.

Az NB I-ben egyik csapat sem az a "sorfalállító" brigád, csak alsóbb osztályban lenne elképzelhető az ilyesmi, most eléggé rezgett a léc, de tíz bajnoki pont híja így is volt a dolognak.

Legutóbb 2014 őszén járt Miskolcon a szabolcsi csapat, akkor 2-1 arányú hazai siker született. A szezont követően a zöld asztalnál esett ki a szabolcsi alakulat egy komédiába illő eseménysor következtében, lejárt határidejű tartozás miatt.

Piró nénjéd most sem lesz kint

Ha azt gondolnánk, hogy a harmadosztályban - még - lehet rosszalkodni és ettől lesz majd jobb hangulatú ez a mérkőzés az első osztályú találkozóktól, akkor tévedés áldozatai vagyunk! A pirotechnika az alsóbb osztályú találkozókon is tiltott, a sportszerű szurkolás ugyanúgy elvárt, a beléptetés pedig regisztrációhoz kötött.

Summa-summarum Ön rosszabb helyekre is tett már 300 forintot, ne essen újra ebbe a hibába! Találkozzunk vasárnap a stadionnál!

BOON-GG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!