BOON - Sport - DVTK

2016.04.30. 13:24

A mester és a "cséká" a DVTK jövő évi keretéről

Miskolc - Elek Ákos és Egervári Sándor is erősebb DVTK-t kíván, szeretne az ideinél.

Miskolc - Elek Ákos és Egervári Sándor is erősebb DVTK-t kíván, szeretne az ideinél.

A jövő évi kerettel kapcsolatban is kapott kérdést Egervári Sándor a pénteki DVTK - Paks bajnokit megelőző sajtótájékoztatón, de mint mondta, ezen a héten ebben nem volt előremozdulás, ugyanis Benczés Miklós sportigazgató külföldön van, így nem tudott tárgyalni a labdarúgókkal, de a cél az, hogy az értékes játékosokat, akikkel előreléptek, meg tudják tartani, továbbá, hogy jó néhány poszton lehessen javítani a minőséget.

A szakvezető elmondása szerint több olyan tehetséges labdarúgóval is kapcsolatban áll, akik 17, 18, 19 évesen Európa legjobbjai közé tartoztak, illetve olyan játékosokkal, akik korábban itt futballoztak, és most klubjaikban meghatározó játékosnak számítanak, de azt is hozzátette, hogy nincs egyezség velük, ahogy Egerszegiékkel sem. A szakvezető azt is megjegyezte: nem szeretné, ha júniusra sem lenne keret, mert július 16-án már bajnokit kell játszani.

Dobogó közeli csapatot

Az Észak-Magyarország azon kérdésére, hogy milyen célokért küzdő csapatot szeretne vezetni a következő évadban, Egervári Sándor így válaszolt:

– Nem szeretnék a 7, 8, 9. hely között pendlizni, megvan a szakmai hiúság bennem, ezért is fordítok rengeteg energiát arra, hogy különböző országokban játszó labdarúgókkal tárgyaljak és itteniekkel is annak érdekében, hogy egy jó szakmai közösséget alakítsunk ki. Azzal a céllal, hogy dobogó közeli csapatot hozzunk össze, ami nem könnyű, mert a mai büdzsék alapján nem a legjobb 4 közé várható a csapat, és bár szakmaiság alapján képesek lehetünk néhány helyet előrelépni, de öt helyet csak szakmaisággal nem lehet, ehhez kell a megfelelő háttér, játékosállomány. Ha van komoly kihívás, akkor szívesen mögé állok.

A komoly bajnokság és a langyos víz

Elek Ákosra, a DVTK csapatkapitányára a Paks elleni bajnoki után a magyar válogatottal egy Európa-bajnoki részvétel vár, ahol az eddigieknél nagyobb rivaldafényben mutathatja meg, hogy mire képes, és jó esélye van arra, hogy ezúttal nem a „mesés keletről”, hanem nyugati irányból, egy erősebb bajnokságból kap ajánlatot, Elek Ákos így válaszolt az Észak-Magyarország számára:

– Úgy jöttem haza a télen, hogy 1 évig még élt volna a szerződésem a kínai klubbal, és ha nem jutunk ki az Eb-re, talán nem is jövök haza. Az biztos, hogy az Európa-bajnokság jó lehetőség arra, hogy komoly bajnokságba folytassam. 28 éves leszek a nyáron, és a DVTK vezetősége is tisztában van azzal, hogy erre folytatódhat a pályafutásom, ha az Eb-n jól megy. Az már egy másik kérdés, hogy mi van akkor, ha ez nem így lesz. Ez esetben sok függ attól, hogy erősítik meg a DVTK-t. Mert nagyon jól érzem magam, nagyon boldog vagyok itt, de nem olyan klubban szeretnék játszani, amelyiknek nincs esélye a dobogóra. Ha sikerül megerősíteni a csapatot, hogy újra az európai kupaszereplésért harcoljon, akkor jó, mert a langyos vizet nem szeretem. Játszottam olyan Videotonban, amelyik 2 évig oktatta a mezőnyt, jó lenne, ha játszhatnék ilyen Diósgyőrben is.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!