BOON - Sport - DVTK

2016.02.13. 11:14

DVTK: Az alapokat leverte a csapatkapitány

Miskolc - Csak azért nem igazoltak új játékost a DVTK-nál, hogy feltöltsék a keretet.

Miskolc - Csak azért nem igazoltak új játékost a DVTK-nál, hogy feltöltsék a keretet.

A labdarúgó NB I 20. fordulójában szombaton 15.30-tól Felcsúton a Puskás Akadémia FC együttesének vendége lesz a DVTK együttese. A mérkőzést megelőző napon sajtótájékoztatót tartottak Diósgyőrben. Ezen kiderült, hogy az ellenfelet úgy térképezték fel, hogy két felkészülési meccsüket is megnézték élőben, az egyiket Pisont István edző, Egervári Sándor segítője, a másikat a múlt hét végén Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója.

– Elégedettek a győzelemmel lehetnénk. A játékban előrelépést várok a csapattól, e nélkül aligha szerezhetnénk pontokat. Sikeresnek mondható felkészülésen vagyunk túl, nem sok sérültünk volt, úgyhogy nagy optimizmussal várjuk a rajtot – mondta Egervári Sándor, a DVTK vezetőedzője, majd bővítve az előzőeket így nyilatkozott a felkészülésről: – Több pozitív élményem van a felkészüléssel kapcsolatban, természetesen nem vagyunk megelégedve, de elégedetlenek sem lehetünk. Léptünk előre a védekezésben, a középpályás védekezésben, masszívabb, fegyelmezettebb csapatjáték kezd kialakulni. Előre is megvannak azok a kreatív játékosaink, akik képesek váratlan tettekre a támadó harmadban. Ha töretlen lesz az előrelépés, akkor egy szép szezonnak nézünk elébe, de nyilvánvalóan az eredmények határozzák meg ennek a tavasznak a kimenetelét. Nagyon fontos lenne egy jó rajt, még akkor is, ha az első négy mérkőzésből hármat is idegenben játszunk. Ha képesek leszünk – márpedig úgy érzem, hogy ez így lesz – sikeresebb, jobb csapatjátékot megjeleníteni, akkor lényegesen több pontot tudunk szerezni annál, mint ami három idegenbeli mérkőzéssel kapcsolatban elvárható lenne.

1–2 elfért volna

A DVTK vezetőedzőjét a téli keretváltozásról kérdeztük, arról, hogy a válogatott középpályáson, Elek Ákoson kívül nem érkezett senki, annak ellenére, hogy néhány nappal ezelőtt még reménykedett abban, hogy lesznek új arcok.

– Mivel az átigazolási időszaknak vége, változás nem nagyon várható. Kívánatos lett volna megerősíteni a keretet, voltak is előrehaladott tárgyalások, de akiket szerettünk volna, nem tudtuk elhozni – mondta a szakvezető, aki arra a kérdésre, hogy az adott posztra kiszemelt játékosok utáni B, C, vagy ez utáni variációk szóba jöttek-e, így felelt: – Olyan játékosokkal kell frissíteni, akik jobbak azoknál, akik jelenleg a posztjukon szerepelnek. De csak, hogy feltöltsük a keretet, arra nem tartottam igényt. Azért, mert a jelenleg segíteni tudó, vagy a jövőben meghatározóvá válható játékosokban gondolkodtunk, de sajnos nem sikerült megoldani, hogy ilyenek kerüljenek ide.

Egervári Sándor azt is elmondta, hogy a nagy fluktuáció nem tesz jót a csapatjáték kialakításában, de egy-két játékos azért elfért volna még a keretben.

Eü-helyzet

A szakvezető a keret egészségi állapotáról szólva azt mondta, hogy Tamás Márk nagyon közel van ahhoz, hogy teljes értékű legyen, ezen a héten kapták meg az orvosi jelentést a lábáról, amiben az szerepel, hogy a térdszalagjai rendben vannak. Nikházi könnyített edzéseken, kezeléseken vett részt bokasérülése miatt, Kitl a térde miatt nem tud játszani, és bizonytalan, hogy műteni kell-e vagy sem, míg Halmai lábadozóban van.

A szakvezető kérdésre válaszolva kijelentette, hogy Barczival kapcsolatban azt fogja javasolni a klubvezetésnek, hogy maradjon (a középpályásnak nyáron lejárna a szerződése), míg Griffiths-ről szólva azt mondta, hogy korábbi sérülései ellenére a fejjátékára számíthatnak, akár már a felcsúti meccsen is. A kerettel kapcsolatos hír, hogy Rados kapussal szerződést hosszabbított a klub, így ő június után is a DVTK játékosa lesz (szó van róla, hogy nem külföldi státuszúként, ugyanis a hat éve Magyarországon élő hálóőr honosítása folyamatban van).

Kitl kiesése miatt adódott a kérdés: a 20 év alatti játékos szerepeltetésére vonatkozó ajánlást mennyire tartja majd szem előtt Egervári Sándor?

– Ez nehéz kérdés. Egyetértek azzal, hogy a fiataloknak lehetőséget kell adni, de ez most nehéz. Igaz, van még fiatalember a keretben, Nemes és Ternován személyében, akikre számíthatunk, de a győzelem a legfontosabb, és lehet, hogy esetleg ennek érdekében lemondunk arról, hogy legyen fiatal, bár remélem, hogy erre nem kerül sor.

Kiderült, hogy kezdőcsapatot sem hirdet a szakvezető a mérkőzés előtti napon, hiába kérdeztük erről, mint mondta: ezt a meccs napján, az öltözőben teszi meg. De Egervári Sándor azt elárulta, hogy kialakult benne a kép a kezdőcsapatról, és a játékosok is érzik ezt az edzéseken a trikók kiosztásával.

[poll id="1069"]


A csapatkapitány szerint izguljanak ők

Elek Ákos hivatalosan csak néhány hete tért vissza a DVTK-hoz, de a magyar labdarúgó-válogatott középpályása rövid idő alatt kiérdemelte a csapatkapitányi karszalagot.– Nyilván a 3 pontért megyünk Felcsútra, de hogy ebből mi lesz, azt majd meglátjuk. Úgy gondolom, hogy elindultunk valahová, lehetett látni a fejlődést az edzőmeccseken, de ma éreztem először igazán, hogy a csapat nagyon koncentrált, hogy várja a meccset. Bízom benne, hogy jól sikerül a rajt, mert egy győzelem meghatározhatja az egész tavaszi szereplésünket – mondta Elek Ákos, aki arra a kérdésre, hogy milyen játék vezethet eredményre, viccesen azt felelte, hogy „jó”, majd így folytatta: – A felkészülés alatt begyakoroltunk egy szisztémát, majd meglátjuk, miként alakul a mérkőzés, de tudunk váltani, tudunk mást is játszani. Szerintem izguljanak ők, mert vannak olyan játékosaink, akik képesek eldönteni a meccset. Az alap, és talán nem is kell róla beszélnünk, hogy az nem fordulhat elő, hogy Felcsút vagy a Puskás Akadémia jobban akarja a győzelmet, mint mi. Ha az így lesz, ez olyan alapot adhat, amit ha játékkal, tartalommal megtöltünk, nyugodtak lehetünk, és ez esetben el tudjuk hozni a három pontot.

Arra a kérdésre, hogy nem érzi-e úgy, hogy egyetlen új játékosként mindenki tőle várná a DVTK felszálló pályára tételét, a labdarúgó így felelt:

– Amikor elkezdődtek a tárgyalások a visszatérésemről, az első három kérdésem egyike az volt, igazolunk-e még, és azt mondták nekem is, mint Sanyi bácsinak. Lehet, tőlem várják most sokan az említett szerepet, ez engem nem zavar, számomra nem terhes, de azt azért tudjuk, hogy egy fecske nem csinál nyarat. Az öltözői hangulat a visszaérkezésem után más volt, amint amikor elmentem, persze a tavalyi nem túl jó év egy év kicsit megrongálta a lelkeket, ez valahol érthető, de ez is alakul, egyre jobb lesz, és akkor lesz még jobb, ha jönnek az eredmények.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!