BOON - Sport - DVTK

2016.02.26. 12:38

Árki Gábor nem szakad el végleg a DVTK-tól

Miskolc - A távozó sportigazgató nem szerette volna, ha a munkája vagy a családja sínyli meg a helyzetet.

Miskolc - A távozó sportigazgató nem szerette volna, ha a munkája vagy a családja sínyli meg a helyzetet.

Árki Gábor 2014. június 3-tól 2016. február 15-ig volt a DVTK labdarúgócsapatának sportigazgatója. A klubtól elköszönt sportszakmai vezető szerdán és csütörtökön is Diósgyőrben tartózkodott, és a távozásának okáról az Észak-Magyarország megkeresésére a következőket mondta:

– Egy oka volt ennek: sajnos a családunkon belül olyan egészségügyi probléma jelentkezett, ami miatt meg kellett hoznom ezt a döntést, a távozás mellett voltam kénytelen dönteni. A családom Székesfehérváron él, nekem Miskolcon volt a munkahelyem és ilyen nagy távolságról nem tudtam volna megoldani, hogy sokat legyek ott, ahol most rám a legnagyobb szükség van. Azt pedig nem szerettem volna, ha a munkám vagy a családom sínyli meg ezt a nehéz helyzetet. Sajnálom, hogy így alakult, mert nagyon szép és izgalmas feladatokból vehettem ki a részem Diósgyőrben, gondolok itt az akadémia kialakítására és az utánpótlás felépítésére, de ide tartozik a felnőtt csapat körüli teendők ellátása is.

Az ajánlására

Arra a felvetésünkre, hogy az új sportigazgatót tudomásunk szerint ő ajánlotta, Árki Gábor a következőket mondta:

– Az ügyvezetésnek azt javasoltam, hogy házon belülről igyekezzünk megoldani a megüresedő sportigazgatói poszt betöltését, mert az a legjobb, ha olyan ember látja el ezt a pozíciót, aki ismeri a klub filozófiáját, szisztémáját, rendszerét, és ennek során azt is kifejtettem, hogy erre az egyik legalkalmasabb személy Benczés Miklós. Miután kiderült, hogy Miklós vállalja ezt a feladatot, természetesen sokat beszélgettünk, és azóta is folyamatos, napi kapcsolatban vagyunk, és leszünk is, hiszen nem szakadok el végleg a klubtól, amiben tudom, segítem az új sportigazgató munkáját. Már csak azért is, mert ebben a közel két évben nagyon jól éreztem magam, a diósgyőri identitást megéreztem, megérintett, és sok szép emlék marad bennem. Mint mondtam, nem szakadok el végleg, a csapat mérkőzéseire, ha lesz lehetőségem, kilátogatok majd.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!