BOON - Sport - DVTK

2008.04.13. 11:45

Nyolc meccsen négy diósgyőri piros lap

<p>Nem a DVTK a bírók kegyeltje, az biztos, a tavaszi 8 fordulóban már 4 piros lapot kaptak a diósgyőri focisták.</p>

Összeségében pedig már 6 kiállításnál tart a csapat ebben a bajnoki szezonban, amihez hozzájön még a Magyar Kupában egy,  a Ligakupa két kirásában pedig kettő piros lap.

Soproni Liga (23 mérkőzés)

A 3. fordulóban a Zalaegerszeg ellen Farkas Norbertet a Tóth Norbert elleni szabálytalansága miatt kiállította Szabó Sándor a mérkőzés 62. percében. Ez megpecsételte a DVTK sorsát, az emberelőnyt kihasználva 4-1-re nyert a ZTE. Farkas Norbert először kétmérkőzéses eltiltást kapott, amit később egyre csökkentett a fegyelmi bizottság.

A második kiállítás nem járt ilyen súlyos következményekkel: Sopronban Abass Rassou második sárga lapja után a 65. percben kénytelen volt elhagyni a pályát, viszont a Sopron a hátralévő időben már nem tudta kiegyenlíteni Simon Attila gólját, így a DVTK 1-0-ra nyert, megszerezve első bajnoki győzelmét a 2007-2008-as szezonban. (Egyébként ezen a mérkőzésen debütált a Diósgyőr kispadján Vágó Attila.)

A harmadik kiállítás annyiban hasonlított a másodikra, hogy ezt is viszonylag rövid időn belül összeszedett két sárga lap előzte meg. Az viszont nagy különbség, hogy Pintér Zoltán piros lapja miatt - is - nagy vereségbe szaladt bele a Diósgyőr a 17. fordulóban Siófokon.

Sebők Vilmos kiállítása a 20. fordulóban a Kaposvár ellen a mérkőzés 2-1-es végeredményére már nem volt befolyással, hiszen a lap után már csak egy eredménytelen támadásra maradt ideje a vendégeknek, viszont Sebők Vilmos kétmérkőzéses eltiltást kapott, ami miatt a Honvéd és a Vasas ellen is foghíjas volt a védelem.

És ezután következett a Vasas elleni mérkőzés, annak is a 83. perce, mikor Köteles Lászlónak egy 16-oson belüli szabálytalanságért mutatta fel Kassai Viktor játékvezető egyből a piros lapot. A sípszó jogos volt, de sokan még a sárga lap jogosságát is vitatták, nemhogy a pirosét.

A 23. fordulóban Nyírgyházán Djordje Kamber először egy sípszó előtt elvégzett szabadrúgás miatt kapott figyelmeztetést (érdekesség, hogy a labda mögött Kamber mellett Dane Trbovic állt, egyikőjük sem beszél magyarul), majd egy les miatt lefújt akciót a sípszó pillanatában lövéssel fejezett be, amit Mészáros István játékvezető labdaelrúgás miatt újabb sárga lappal büntetett. A DVTK emiatt 50 percet játszott emberhátrányban.

Magyar Kupa (4 mérkőzés)
Vitelki Zoltán törlesztésért kapott egyból piros lapot a Kazincbarcika elleni nyolcaddöntő odavágón.

Ligakupa (12+6 mérkőzés)

Rögtön a legelső mérkőzésen Kállai Norbert egy tévesen befújt les miatt reklamált, amiért megkapta második sárga azaz első piros lapját a Debrecen ellen.

A Puskás Kupa döntőjének első mérkőzésén Kassim Guyazou mindössze 9 perc alatt megkapta első és második sárga lapját is, ami miatt a DVTK a a 34. perctől emberhátrányban játszott.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!