Aluinvent-DVTK: A második pozíció megőrzéséért

Miskolc - A Vasas meccs után legközelebb áprilisban játszik hazai bajnokit a DVTK.

Miskolc - A Vasas meccs után legközelebb áprilisban játszik hazai bajnokit a DVTK.

A női kosárlabda NB I 19. fordulójában szombaton 17.00-tól Aluinvent-DVTK – Vasas Akadémia mérkőzést rendeznek a miskolci városi sportcsarnokban. A találkozó abszolút esélyese a hazai együttes, nemcsak azért, mert fordított párosításban a Diósgyőr nyert (81–51), és mert hat hellyel előzik meg a tabellán a piros-kékeket, és mert a jelenleg élő második leghosszabb győzelmi széria az övéké (zsinórban öt nyert bajnokinál tartanak), hanem mert a listavezető mögött a tabellán a második pozíciót elfoglaló DVTK-nak jóval erősebb kerete van.

– Újabb kötelező házi feladat, illetve győzelem vár ránk, de ez nehezebb lesz, mint a múlt heti mérkőzés volt. Viszont a lányok nagyon jó hozzáállásban játszottak a BEAC ellen, és ha ez most is hasonló lesz, akkor aligha lehet baj – mondta Cziczás László, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője. – Ismerve az ellenfél csapatának edzőjét, biztos vagyok abban, hogy azon lesznek, hogy meglepetést okozzanak, mivel óriási harcban vannak a nyolcba kerülésért, és egy esetleges bravúr nagyot segítene rajtuk. Éppen ezért nagyon észnél kell lennünk, és nem utolsósorban jól kell sáfárkodnunk az erőnkkel, mert a jövő héten Magyar Kupa találkozó, illetve reményeink szerint találkozók, nem egy, hanem három vár ránk.

Kupa és bajnoki

Arra a kérdésünkre, hogy mennyire tartják szem előtt az MK fellépést, hogy a Vasas elleni bajnokit egyfajta főpróbának tekintik-e, Cziczás László így felelt:

– A két meccset nem lehet egy lapon említeni. Kupa­negyeddöntős ellenfelünk, a PEAC-Pécs bombaformában van, a múlt hét végén a Zalaegerszeg otthonában tükör­simán nyertek, olyan tettet vittek véghez, amihez hasonlóra csak a listavezető Sopron volt képes, ugyanis a zalai csapatot eddig csak ők tudták otthonukban legyőzni. Kezd magára találni a Pécs, az ex-diósgyőri Brewer érkezésével, csapatba illesztésével nagyon komoly játékerőt képviselnek. Ha ezt az akadályt sikerrel vesszük, akkor vagy a házigazda Győr, vagy a bajnok Sopron következik, aztán pedig az éremjáték. Mondanom sem kell, hogy mi három meccses csapat akarunk lenni a Magyar Kupában, mert aki a negyeddöntőn túljut, az nagyon boldog szokott lenni, aki pedig csak egy mérkőzésre képes, annak a keserűség jut. De azt hiszem, egy picit sokat beszéltem a kupáról, mert ezzel még nem foglalkozunk, az öltözőben, az edzéseken nem ez a téma, hanem a Vasas elleni bajnoki. Tudjuk, hogyha a hátralévő négy alapszakasz mérkőzésünkből kettőt megnyerünk, akkor harmadiknál rosszabbak nem lehetünk a rájátszás előtt, és azt szeretnénk, ha a Vasas elleni találkozó után ehhez már csak egy sikert kellene hozzátenni. Nem mellékesen egy újabb bajnoki győzelemmel megőriznénk a fantasztikusan szép második helyünket.

Viszonylag hosszú időre, ugyanis a bajnokságban a kupadöntő és a junior bajnoki finálé miatt három héten át nem rendeznek meccseket. És mivel utána három idegenbeli találkozóval zárják az alapszakaszt a piros-fehérek – sorrendben a Szekszárd, az MTK és a Cegléd lesz az ellenfelük –, a diósgyőri szurkolók a mostani mérkőzés után legközelebb áprilisban, a rájátszásban láthatják hazai környezetben kedvenceiket.

ÉM-BCS


Új játékos

Az Aluinvent-DVTK-hoz néhány napja új játékos érkezett, Szűcs Réka személyében.

– Egy kis erősítés a PINKK Pécsi 424-től igazolt, 23 játékos, akit kimondottan 1-es poszton akarunk használni – mondta Cziczás László. – Már ezen a hét végén is lehetőséget kap, és kíváncsian várom, hogy milyen teljesítményre lesz képes.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!