Cziczás Lászlóé a DVTK kosarasainak kispadja

Miskolc - Az Aluinvent-DVTK új szakvezetője egy nagyon küzdős csapatot ígér a szezonra.

Miskolc - Az Aluinvent-DVTK új szakvezetője egy nagyon küzdős csapatot ígér a szezonra.

Az előző bajnokságban „csak” a 6. helyet szerezte meg az Aluinvent-DVTK NB I-es női kosárlabda csapata. A gárda szakmai munkáját Stefan Svitek irányította, ám a szlovákiai szakvezetőtől azt követően megváltak Diósgyőrben, hogy az együttes nem került be a legjobb négy közé. A hátralévő össze­csapásokon a másodedző, Ambrus Erzsébet irányította a piros-fehéreket. Tegnap hivatalos lett az, amiről hetek óta beszéltek, mégpedig hogy az utóbbi négy évadot Cegléden töltő Cziczás Lászlót nevezték ki a DVTK vezetőedzőjének.

– Úgy érzem, Cegléden majdnem minden évben kihoztuk a maximumot a csapatból, a lehetőségekből – kezdte lapunknak adott nyilatkozatát a szakvezető. – Felemás érzésekkel jöttem el, mert szerettem ott lenni, Cegléden kaptam először lehetőséget edzőként, a semmiről, a nulláról kezdtük a munkát. Megszerettem a klubot, a miliőt, egy kis család van ott… Amikor elkezdtem a szakmát, beleszagoltam, az volt vágyam, hogy egyszer a Diósgyőr edzője lehessek. Ez lehet hihetetlennek hangzik, de így volt… Szolnokon sok évet játszottam a férficsapatban, az ottani atmoszférát lehet összehasonlítani női vonalon a diósgyőrivel.

Egy hajóban

Az Aluinvent-DVTK-nál június 11-én jelentették be az új sportszakmai igazgató, Völgyi Péter érkezését, erről is faggattuk az 1979-es születésű trénert.

– Péterrel jó viszonyban vagyunk, az utánpótlásban dolgozunk, ő a leány U18 szövetségi kapitánya, míg én az U20-as válogatottnál tevékenykedek, most is együtt vagyunk Székesfehérváron – árulta el Cziczás László. – Régóta ismerjük egymást, eddig általában egymás ellen játszottunk, mostantól azonban egy hajóban evezünk. Nem az a legfontosabb, hogy mindenben egyetértsünk, szerintem a különböző meglátások előrébb tudnak vinni bennünket, a csapatot.

A szakvezető nem teljesen ismeretlen a megyében, ugyanis korábban volt kosaras a Tiszaújvárosi Phoenix KK férfi együttesében.

Kilenc távozó

– Rengeteg barátra leltem Tiszaújvárosban – nyilatkozta a témához Cziczás László.

– Nagyon jól éreztem magam a Phoenixnél, sok tapasztalatot szereztem fiatalon. Nem egyszer voltunk Miskolcon női meccsen, nyilván még csak nézőként, akkor még Bukovszki Móni és Brosovszky Móni kosarazott, rájuk biztosan emlékszem, de szerb lányok is voltak. Akkor még fel nem merült bennem, hogy egyszer női csapatnál leszek edző…

Az Aluinvent-DVTK-nak eddig hivatalosan három játékosa van: Zele Dorina, Szabó Fanni és Kiss Angelika. Távozott ugyanis a tavalyi keretből Nagy Dóra, Raksányi Krisztina, Zenta Melnika, Tereza Pecková, Asleigh Fontenette, Alyssia Brewer, Bach Boglárka, Vukov Szonja és Laura Aldazabal.

– Gyakorlatilag új csapatot kell építeni – hangsúlyozta Cziczás László. – Próbálunk olyan játékosokat igazolni, akik nem biztos, hogy a legjobbak, de az biztos, hogy a legnagyobb küzdők közé tartoznak. Szeretnénk egy olyan csapatot, amelyet magáénak érez a szurkolótábor, azonosulni tud vele, lehet nem a legnagyobb spílerek, de a vérüket adják a pályán azért, hogy megnyerjünk egy-egy meccset. Amikor nemrég döntőt játszott a csapat, 2500-an voltak a sportcsarnokban. Nekünk az lesz a dolgunk, hogy ne csak ilyen alkalmakkor legyen ennyi néző, hanem máskor is.

Augusztus 13-án

Az új tréner az igazolásokkal kapcsolatban megemlítette: nagyon közel vannak már a megállapodások bizonyos kosarasokkal, napok, maximum hetek kérdése és ki fog derülni, kik érkeznek. A légiósok esetében még nem tartanak ilyen szinten a tárgyalások, de amint Cziczás László fogalmazott, olyan kosarasokat akar, akik beleillenek az elképzelésekbe, „…nem elkényeztetett zsoldosok lesznek…”. Lapunk úgy tudja, Ceglédről is igazolhat az Aluinvent-DVTK, erre a felvetésre azt nyilatkozta a vezetőedző, hogy „… az is benne van a pakliban…”

A felkészülés augusztus 13-án kezdődik Miskolcon, a bajnokság október elején indul.

A nemzetközi kupáról

Az Aluinvent-DVTK az ősszel ott lesz a női kosárlabda Európa Kupában. A teljes mezőnyt június 28-án vagy 29-én teszi majd közzé a nemzetközi szövetség, és ekkor válik ismertté, hogy milyen szisztémában bonyolítják le a sorozatot. A sorsolást július 5-én, csütörtökön tartják a németországi Münchenben, a csoportokat területi elvek alapján osztják be.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!