Aluinvent-DVTK: Az ötödik helyért folytatják

Miskolc - Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata Kozármislenyben lezárta a PINKK elleni csatát.

Miskolc - Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata Kozármislenyben lezárta a PINKK elleni csatát.

A női kosárlabda NB I rájátszásában, az 5–8. helyért zajló, két nyert meccsig tartó csatában a második találkozót játszotta tegnap a PINKK SE és az Aluinvent-DVTK Kozármisleny­ben. A találkozót a szombati sikerének köszönhetően a Diósgyőr várta előnyből, a kérdés az volt, hogy a három nappal ezelőtti meccsel szemben pályára lépnek-e a baranyaiak légiósai. A bemelegítésnél a négyből hárman ott voltak, csak a sérült Cukic ült a padon, és ha nem is az elejétől, de Slaughter, Cheslek és Jakovina is szóhoz jutott.

4-0, 4-8

Gémes-Sarok büntetői voltak az első találatok a mérkőzésen, amit Zsilinszky duplája követett. 4-0 után kezdett el ébredezni a DVTK, a 3. percben Raksányi szépített, majd jöttek a többiek is, a negyed közepén Pecková közelije után a mínusz négyet plusz négyre változtatták a vendégek (4-8). Aztán mindkét edző cserélt, a hazaiaknál Raus jutott szóhoz, a Diósgyőrnél Szabó F. és Brewer, utóbbi góllal tette le a névjegyét, ami után hazai időkérés következett (8-12). Pecková faultos kosarával a vendégek növelték előnyüket, a különbség pedig a negyed végére (amikor a PINKK légiósai közül már ketten is a pályán voltak) hat egység lett (10-16).

A második játékrész elején a DVTK kettesével, a PINKK pedig hármasával vette a lépcsőket, a hazai triplák miatt a különbség nem változott (16-22). A játékrész közepén megszerezte első pontjait Bach, és ezzel 10 pont fölé nőtt a jobban célzó Diósgyőr előnye (18-29), a baranyai együttes pedig időkérés alatt próbált újítani. A folytatásban Benke bevágta csapata harmadik trojkáját, majd Fontenette szorgoskodott össze 4 pontot, a túloldalon pedig Slaughter két duplával gondoskodott arról, hogy ne szaladjon el nagyon a Diósgyőr a negyed végére (25-36).

Fordulás után

A térfélcserét követően Zsilinszky volt eredményes, majd a DVTK termelése után hazai időkérés következett a 23. percben (27-42). De ez nem használt. A visszatérés után Nagy D. megszerezte csapata első hármasát, majd Melnika pontja után megint ő következett egy triplával, így egy percen belül gyakorlatilag eldőlt a meccs (27-50). Ebben a negyedben Brewer szorgoskodott eredményesen a palánk alatt, Szabó F. megszerezte első találatát, a végén pedig Pecková húzott be egy középtávolit (38-64).

A záró játékrészben Kiss A., Vukov és Aldazabal is lehetőséget kapott a vendégeknél, és Szabó F. duplájával nőtt 30 pont fölé a különbség (40-71). Ezek a percek már csak a kötelező „túlóráról” szóltak, amit abban a tudatban játszhattak le a felek, hogy a folytatásban a Diósgyőr az 5., a PINKK pedig a 7. helyért küzdhet.



Jegyzőkönyv

PINKK Pécsi 424 – Aluinvent-DVTK 53-81 (10-16, 15-20, 13-28, 15-17)

Kozármisleny, 110 néző. V.: Frányó, Fodor, Rácz.

PINKK Pécsi 424: Ruják (-), GÉMES-SAROK (17/9), Sánta (2), Benke (8/3), Zsilinszky (9). Csere: Raus (9/9), Séra (-), Slaughter (6), Cheslek (2), Jakovina (-). Edző: Laczka Miklós.

Aluinvent-DVTK: NAGY D. (8/6), FONTENETTE (10), Raksányi (4), Pecková (10/3), MELNIKA (12). Csere: Szabó F. (7/3), Brewer (11), Zele (11), Bach (4), Kiss A. (2), Vukov (2). Megbízott vezetőedző: Ambrus Erzsébet.

Laczka Miklós: – Gratulálok a DVTK-nak.

Ambrus Erzsébet: – Örülök, hogy folytatni tudtuk azt a játékot, amit otthon, komplettebb ellenféllel szemben is idegenben. Gratulálok a lányoknak, készülünk a Cegléd elleni pénteki meccsre.

Az egyik fél két sikeréig tartó párharc végeredménye: 2-0, az Aluinvent-DVTK javára.

A Diósgyőr az 5. helyért pénteken este 18.30-kor a miskolci városi sportcsarnokban a Ceglédi EKK ellen játssza a két nyert meccsig tartó csata első felvonását.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!