Két kezdő centerét is kihagyta a keretből az orosz kapitány

Miskolc - Az orosz válogatott német szövetségi kapitánya a litvánok elleni szoros meccs után változtatott.

Miskolc - Az orosz válogatott német szövetségi kapitánya a litvánok elleni szoros meccs után változtatott.

Oroszország ellen játszik Európa-bajnoki csoportselejtezőt a magyar női kosárlabda válogatott szombaton, 17.00-tól Miskolcon, a városi sportcsarnokban. A két együttes egyaránt két győztes meccsen van túl, Litvániát és Albániát mind a ketten legyőzték, és a mostani összecsapásnak az a tétéje, hogy amelyik csapat száz százalékos marad, az óriási lépést tesz a csoportból való biztos továbbjutást jelentő első hely megszerzése felé (a vesztesnek sem kell a Dunának mennie, hiszen a 8 selejtezőcsoport 6 legjobb csoportmásodikja szintén kontinensbajnoki indulási jogot szerez). A két ellenféllel szemben elért győzelmek nagyon különböző értékűek, az Albánia elleni nem sokat ér, hiszen ők játékerőben messze elmaradnak a kvartett többi három együttesétől. A litvánok elleni sikerek viszont sokat nyomhatnak a latba a végelszámolásnál, és a velük szemben elért eredményt illetően a magyar együttes áll jobban, hiszen Székely Norbert szövetségi kapitány gárdája idegenben tudott ellenük meccset nyerni, 3 pontos különbséggel. Némi meglepetésre az oroszoknak sem volt sima meccsük hazai környezetben Litvánia ellen, Moszkvában mindössze 2 egységgel tudtak győzni, egy olyan találkozón, amelyen 2,5 perccel a vége előtt még a vendégek álltak jobban.

Esélyesebb vendégek

Éppen ezért a szombati magyar–orosz összecsapás előtt az egyik legnagyobb kérdés az, hogy a két veretlen is szoros meccsre lesz-e képes. A vendég csapatot a szakma esélyesebbnek tartja, és valószínűleg nem akarnak újra izgulós meccset játszani, a hírek szerint ezért hagyta ki mostani keretéből két olyan játékosát a ,,nagy barnamedve” válogatott német szakvezetője, Olaf Casrten Lange, akik Litvánia ellen kezdők voltak. Ugyanis a Nadezhda Orenburg csatára, Maria Cherepanova és a Dynamo Kursk befejező embere, Anastasia Logunova nem jön Miskolcra, azok után, hogy a litvánok ellen halványak voltak. A két 190 centis center kihagyásával alacsonyabbra vette szerkezetét az oroszok szakvezetője, a két kurski játékos behívásával ugyanis az irányító Kseniia Levcheka és a bedobó Natalia Zhedik lett tagja a 12 fős keretüknek.

A bőség zavarával

Az orosz válogatottban több Euroliga-győztes játékost láthatnak majd a nézők, a legnagyobb figyelem mostanság a 19 éves center Maria Vadeevát övezi, aki az idén az Euroligában veretlen, tavalyi győztes kurski csapatban is számottevő perceket tölt a pályán. Az orosz válogatottból csak egy játékos nem edződik hétről hétre az Euroligában, a moszkvai csapatban kosarazó Leshkovtseva, aki ennek ellenére rutinos nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező hátvédnek számít. A keret összehívásakor a bőség zavarával küszködő német állampolgárságú szövetségi kapitányt ugyan nemrégiben felmentették a jekatyerinburgi edzői feladatok ellátása alól, de előtte több éven át vezette az erős klubcsapatot, és jól ismeri a válogatott játékosait.

ÉM-BCS


Az orosz válogatott 12 fős kerete

1 Zavialova, Viktoriia (UMMC Ekaterinburg) 177 cm irányító

3 Zhedik, Natalia (Dynamo Kursk) 183 cm bedobó

4 Musina, Raisa (UMMC Ekaterinburg) 193 cm center

5 Beliakova, Evgeniia (UMMC Ekaterinburg) 182 cm hátvéd

7 Vadeeva, Maria (Dynamo Kursk) 190 cm center

9 Levcheko, Kseniia (Dynamo Kursk) 165 cm irányító

12 Tikhonenko, Kseniia (Nadezhda Orenburg) 193 cm center

15 Vieru, Natalia (UMMC Ekaterinburg) 196 cm center

17 Beglova, Elena (UMMC Ekaterinburg) 176 cm hátvéd

18 Leshkovtseva, Anna (MBA Moscow) 181 cm hátvéd

21 Petrushina, Tatiana (UMMC Ekaterinburg) 185 cm bedobó

32 Maiga, Zhosselina (Nadezhda Orenburg) 193 cm center


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!