Brewer (másodszor is) edzésbe állt a DVTK-nál

Miskolc - 22 hónap és 17 nap után ismét a piros-fehéreknél dolgozott az amerikai kosaras.

Miskolc - 22 hónap és 17 nap után ismét a piros-fehéreknél dolgozott az amerikai kosaras.

A 2015/16-os évad előtt, 2015. szeptember 1-jén lett az Aluinvent-DVTK játékosa Alyssia Brewer. A 190 centi magas amerikai center a lengyel bajnokságból, a Gorzow együttesétől érkezett, és Miskolcon remek teljesítményével hamar felhívta magát a szurkolók figyelmét az akkor nagy célokért küzdő csapatban.

Fő részese volt

A piros-fehérek abban az évadban a nemzetközi kupaporondon is meneteltek, zsinórban 10 győzelmet aratva a kupában klubtörténelmi csúcsot állítottak fel azzal, hogy bejutottak az Európa Kupa negyeddöntőjébe, és nem mellékesen 22 év után ismét Magyar Kupa-győzelemnek örülhettek, 2016. március 4-én. Az eredményes időszaknak fő részese volt Alyssia Brewer, aki a bajnokságban is a döntő felé menetelő csapatban, a rájátszás első körében, a negyeddöntő második meccsén lépett legutóbb pályára tétmérkőzésen…

A 27 éves kosaras pénteken este visszatért Miskolcra, és hétfőn délelőtt az Egyetemi Körcsarnokban, délután pedig már régi sikereinek helyszínén a miskolci városi sportcsarnokban tréningezett. A csapat régi-új játékosát a két edzés között kérdeztük, elsőként arról, hogy mi jut eszébe 2016. április 2-ról.

– A szekszárdi mérkőzés, és az, hogy sajnos kikaptunk, így kénytelenek voltunk harmadik meccset játszani a negyedöntőben, amelyen Horti Dórit is elvesztette a csapat, illetve az, hogy véleményem szerint ez a két sérülés döntően befolyásolta a bajnokság végeredményét – mondta Alyssia Brewer. – Személy szerint karrierem legrosszabb napja volt, sok jövőbeni lehetőségtől estem el, mint például állampolgárság megszerzése az egyik Európai Uniós országban.

Rendben van

Hogy melyik országról volt szó, azt nem árulta el a center, de annyit azért mondott, hogy nem Magyarországról. Az amerikai kosarasnak a jobb térdében szakadt el az egyik szalagja az említett Szekszárd elleni meccsen, az ellenfél csapatának egyik játékosával történt ütközés után.

– Egy éven keresztül tartott a rehabilitáció – válaszolta a kosaras arra a kérdésre, hogy mi történt vele a meccs óta eltelt időszakban, majd így folytatta: – Sokat gyógytornáztam, végigjártam a komoly sérülés után a felépüléshez vezető utat. Visszatértem a főiskolámhoz, akik segítettek nekem, náluk kezdtem el labdázni újra, öt-öt ellen játszani. Úgy vélem, mostanra teljesen rendben vagyok, 22 hónap után készen állok a visszatérésre.

Kíváncsiak voltunk arra is: hogyan került képbe a DVTK-nál?

– Az ügynököm más játékosai miatt folyamatos kapcsolatban áll a DVTK-val, tudomásom szerint Raksányi Krisztinát és Nagy Dórát is ő képviseli, így tőle szereztek tudomást a klub vezetői arról, hogy készen állok arra, hogy mérkőzéseken is pályára lépjek. Mivel a klubnak éppen magas játékosra volt szüksége, elkezdődtek az egyeztetések, és a megbeszélések azzal zárultak, hogy jövök. Most itt vagyok, és azon leszek, hogy ismét segítsem a DVTK-t a kitűzött célok elérésében – mondta Alyssia Brewer.

2016. április 2-ről

Alyssia Brewer sérülése után ,,Ez nem kosárlabda” címmel közleményt adott ki a DVTK, amely ezt tartalmazta: ,,A rájátszás szekszárdi mérkőzésének első negyedének végén Hegedűs-Őri Györgyi elütötte játékosunkat, Alyssia Brewert, aki már nem is térhetett vissza a pályára. Sajnos a szekszárdi játékos megmozdulása miatt az elsődleges orvosi szakvélemények szerint Lyssi súlyos térdsérülést szenvedett. A szekszárdiak – szerintük – ,,modern” kosárlabda felfogását megsínylette Horti Dóra is, akit Barber lökött fel a rendes játékidő utolsó percében és fejsérülése miatt a hosszabbításban már nem is tudott pályára lépni. A tegnapi napon beadványban jeleztük aggályainkat a KSC Szekszárd állandó sérülésveszélyt okozó játékstílusával kapcsolatban a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségéhez, és kértük a hatályos Fegyelmi Szabályzat alapján a történtek sürgős kivizsgálását elsősorban a további hasonló sérülések megelőzésének reményében.”

A vizsgálatra azonban nem került sor, mert a szövetségtől azt a választ kapta a diósgyőri klub, az esetet megörökítő videó megtekintése után, hogy a látottak fegyelmi eljárás kezdeményezését nem alapozzák meg.

ÉM-BCS



[related-post post_id="3770068"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!